Felles samling
Felles samling mellom Kystrederiene og Sjømatbedriftene i Bergen
Sjømatbedriftene og vår alliansepartner Kystrederiene samlet sine ansatte til felles strategisamling, den 25. og 26. juni i Bergen. Formålet med samlingen var å rette fokus på hvordan man skulle sikre alliansen nødvendig tydelighet og kraft til å løfte felles utfordringer for våre medlemmer. Sentralt på dagsorden var blant annet: Tariffsamarbeid, hvordan en symbolsk medlemsavgift for alliansen skulle innrettes, hvordan våre organisasjoners komplementære ferdigheter kan tas i bruk på tvers i organisasjonene, samt ble definert felles politiske saker vi i fellesskap ønsker å sette på dagsorden for å skape en enklere hverdag for våre medlemsbedrifter. Det er liten tvil om at våre to organisasjoner har en rekke felles berøringspunkter, og det at vi samler våre gode krefter i felles kamp vil gi oss en tydeligere stemme med mulighet for større gjennomslagskraft ovenfor myndighetene. Gjennom samarbeidet i alliansen vil vi nå kunne tilby et litt bedre tverrfaglig tilbud og kompetanse til våre bedrifter enn hva som er tilfellet til vår største konkurrent, Sjømat Norge.
Et annet sentralt punkt som ble drøftet var hvordan man skulle innrette et felles innkjøpssamarbeid. Det er gjennom samarbeidsavtalen besluttet at et slikt samarbeid skal utvikles gjennom FIAS. Det at man nå har kommet frem til en god ramme på hvordan dette samarbeidet skal innrettes vil gi medlemmene i begge organisasjonene mer effektive og lønnsomme innkjøpsordninger.
Det vil bli kunngjort nærmere informasjon til de relevante medlemsbedrifter på et senere tidspunkt.
Andre aktuelle saker
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne. KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....
Akvakulturnæringa på Vestlandet – frå «Raudt til Grønt»
Det blir åpent møte om rapporten fra "Rødt til Grønt" som er utarbeidet av HI, VI, UIS på oppdrag fra Vestland fylkeskommune. Tid: Torsdag 18. april kl. 15:00 - 17:30 (kaffi og noko å bita i frå kl. 15:00, møtestart kl. 15:30) Stad: Radisson Blu Royal Hotel...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...
Sjømatdagene 2024
Sjømatdagene 2024 er historie, og Sjømatbedriftene vil takke alle som deltok under årets konferanse. Evalueringen er ferdig og vi er svært glade for alle gode, konstruktive og hyggelige tilbakemeldinger på hva som fungerte bra, og hva som kan gjøres bedre til neste...
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.