fbpx

Sluttseddeldata er stort sett offentlig informasjon

I et brev til Nærings og fiskeridepartementet orienterte Fiskeridirektoratet for noen uker siden at man nå er klar til å legge ut landings- og sluttseddeldata i maskinlesbart format. Landings- og sluttseddeldata blir stadig mer etterspurt av offentligheten; til forskning, miljøinteresser og så videre. Fiskeridirektoratets praksis er nå  å vurdere denne informasjonen som offentlig. Men unntak vil fortsatt være pris som påberopes forretningshemmeligheten i bedriftene.

«Sjømatbedriftene er selvsagt glad for at omsetning av en felles ressurs gjøres almen tilgjengelig , men vi  hadde gjerne sett at også prisinformasjon i førestehåndsledd er tilgjengelig for alle, sier Jurgen Meinert, fagsjef for fangstbasert industri og eksport. Vi kan ikke se at prisen for  villfanget fisk som eies av fellesskapet og prisreguleres åpent av salgslagene, må beskyttes som en forretningshemmelighet.  Tvertom menervi at åpenhet om pris og ikke bare mengde og art, vil hjelpe aktørene på land i å posisjonere seg mye bedre i den offentlige diskusjonen om eventuelle kriminelle aktiviteter med en felles ressurs. Vi må husker at det er bare båtsiden som så langt sitter igjen med en viss prisoversikt.»

Fiskeridirektoratet vil gjøre opplysningene tilgjengelig på Direktoratets hjemmeside under : https://www.fieskeridir.no/yrkesfiske/statistikk-yrkesfiske/fangst-og-kvoter.

 

Andre aktuelle saker

Påmelding til Sjømatdagene 2025 er nå åpen!

Påmelding til Sjømatdagene 2025 er nå åpen!

Bli med på Sjømatdagene 2025 på Scandic Hell i Stjørdal! Vi har gleden av å invitere alle med interesse for sjømatnæringen til årets store begivenhet – Sjømatdagene 2025, som finner sted på Scandic Hell i Stjørdal. Programmet byr på engasjerende foredrag og rikelig...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.