En fremtidsrettet fiskerinæring
Tidligere fiskeriminister, Per Sandberg, varslet at han skulle gå i gang med å gjennomføre Eidesen-utvalgets anbefalinger. Selv om man skrifter statsråd så ligger regjeringens politikk fast. Det er derfor god grunn til å tro at også den nye statsråd vil følge dette opp, og at man kan forvente en stortingsmelding med forslag om nytt kvotesystem våren 2019.
Sjømatbedriftene har allerede startet jobbingen opp mot Harald Tom Nesvik. I forrige uke tok vi opp temaer som nytt kvotesystem, pliktsystem m.m. Statsråden kan forvente at vi vil fremstå med en klar og tydelig røst for å sikre rammebetingelser som gir forutsigbarhet, lønnsomhet, og økt verdiskapning langs kysten.
-Hvem skal høste av havet, hvor skal fangsten landes, hvor skal verdiene havne, hvor skal arbeidsplassene være, og hvilket arbeidsforhold skal legges til grunn? Dette er de sentrale spørsmålene vi i Sjømatbedriftene skal stille til statsråden hver gang anledningen byr seg. Men det aller viktigste er at vi i Sjømatbedriftene nå setter i gang arbeidet med å gi svarene på disse spørsmålene, her vil våre medlemsbedrifter og bransjeutvalg bli involvert og få en sentral rolle, sier Eriksson.
Sjømatbedriftene vil legge inn store ressurser for å forhindre at sjarkflåten innlemmes i et strukturkvotesystem, etter mal av ordningene for fartøy over 11 meter.
-Vi har levert vårt høringssvar, og vårt standpunkt burde være godt kjent. Nå starter jobben inn mot vår nye fiskeriminister for å få han til å skjønne at det er en ekstremt dårlig ide å dytte sjarkflåten inn i en strukturkvoteordning, sier Sjømatbedriftenes administrerende direktør.
I møtet ba styreleder Håvard Høgstad om at ministeren måtte ha fiskeindustriens perspektiv med seg inn i det videre arbeidet med kvoteordningene.
– Det er få forhold som er så konsoliderende for den konvensjonelle fiskeindustrien, som endringer i kvotesystem og øvrige reguleringer for flåten. Samtidig som man skal ha en lønnsom kystflåte, er det viktig at en desentralisert fiskeindustri sikres et robust råstoffgrunnlag, sier Høgstad.
Andre aktuelle saker
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne. KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....
Akvakulturnæringa på Vestlandet – frå «Raudt til Grønt»
Det blir åpent møte om rapporten fra "Rødt til Grønt" som er utarbeidet av HI, VI, UIS på oppdrag fra Vestland fylkeskommune. Tid: Torsdag 18. april kl. 15:00 - 17:30 (kaffi og noko å bita i frå kl. 15:00, møtestart kl. 15:30) Stad: Radisson Blu Royal Hotel...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...
Sjømatdagene 2024
Sjømatdagene 2024 er historie, og Sjømatbedriftene vil takke alle som deltok under årets konferanse. Evalueringen er ferdig og vi er svært glade for alle gode, konstruktive og hyggelige tilbakemeldinger på hva som fungerte bra, og hva som kan gjøres bedre til neste...
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.