fbpx

Sjømatbedriftene med viktig gjennomslag for Norsk foredlingsindustri

I forrige nyhetsbrev ble det omtalt at Sjømatbedriftene hadde tatt opp Mattilsynets forslag om å endre bestemmelsene for eksport av produksjonsfisk. De foreslåtte endringene gikk ut på at man ikke lengre skulle sette som krav at prodfisken skulle bearbeides i Norge.

-Saken startet ved at flere av våre medlemsbedrifter tok denne saken opp med meg under Nor-Fishing. Det gjorde at jeg igjen tok dette opp med fiskeriministeren, sier Eriksson.

For å få saken opp på dagsorden gikk Sjømatbedriftenes administrerende direktør ut i meda mandag denne uken, og uttrykte en klar bekymring over at Mattilsynet ønsket å endre prod-reglementet og frita den for bearbeiding her hjemme.

Allerede dagen etter responderte fiskeriministeren med følgende uttalelse til iLaks:

-Jeg registrerer at Robert Eriksson i Sjømatbedriftene er bekymret for at vi skal åpne for å sende produksjonsfisk ut av landet, og med det hekte kroken på døra for mange virksomheter. Fra min side – etter vel to uker som fiskeriminister – har jeg gjort det veldig klart at det å sikre norske arbeidsplasser og høy kvalitet på fisken som omsettes er en topp prioritet, før han fortsatte:

-Dette er et svært viktig arbeid for nettopp å sikre kvaliteten. Den skal selvsagt ut på ordinær høring nå til høsten så næringen skal få sagt sitt – men jeg kan nok allerede nå avsløre at jeg ikke vil fjerne dagens bestemmelse knyttet til eksport av produksjonsfisk, nettopp på grunn av kvalitetshensyn, og norske arbeidsplasser, uttalte Nesvik.

Løftet fra fiskeriministeren gleder naturligvis oss i Sjømatbedriftene, og vi tar det som en stor seier for foredlingsindustrien.

-Nesvik fremstår som en «handlingens mann», og jeg er utrolig glad for de klare signalene fra statsråden om at han ikke vil endre dagens bestemmelse knyttet til eksport av produksjonsfisk. Her vil han få tommelen opp og klapp på skulderen fra foredlingsbedrifter langs hele kysten. Det at han har fanen så høyt hevet når det gjelder både kvalitetshensyn og hensynet til norske arbeidsplasser er noe vi i Sjømatbedriftene er svært tilfreds med, avslutter Eriksson.

 

Andre aktuelle saker

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.