fbpx

Vi har alle et ansvar for å ta vare på sjømathistorien.

Sjømatnæringen er en av landets viktigste bransjer. Den har påvirket og formet vårt samfunn i lang tid og er fortsatt en næring i sterk vekst.

Vår visjon sammen med det nye Sjømatarkivet er å medvirke til å sikre de mest sentrale arkivene fra denne næringssektoren for framtiden, både med tanke på bransjens egen bruk, forskning og kulturformidling. Bransjen, og vår interesse, omfatter både havbruk, oppdrett, villfisket samt leverandørindustrien med tilhørende organisasjoner.

Norsk sjømatarkiv ønsker å inngå avtaler med bedrifter og organisasjoner innenfor sjømatbransjen om avlevering og/eller deponering av virksomhetens arkiver. Avtalene vil sikre at næringen blir dokumentert i nåtid og framtid gjennom å oppbevare sine arkiver i offentlige arkivinstitusjoner. Samtidig garanteres virksomhetene fortsatt eierskap og full kontroll over bruk av arkivmaterialet.

Vi håper våre medlemsbedrifter vil bidra til at dette arkivet kan få inn mest mulig materiale. For de som er interessert i dette så ta kontakt med:

Terje Haram (e-post: Terje.Haram@bergen.kommune.no

Torkel Thime (e-post: toth@arkivverket.no

Andre aktuelle saker

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.