fbpx

Sjømatbedriftene på besøk til NTNU

Denne uken var Sjømatbedriftene invitert på besøk hos mastergradsstudenter innenfor studiet mat og teknologi ved NTNU. Studiet omhandler både sjømat og landbruksbaserte produkter men siden sjømat er næringen med størst vekstpotensial blir det gitt et bredere og dypere teknologifokus enn i landbruksbaserte produkter. Formålet med besøket var å gi studentene et innblikk i sjømatnæringen og være tilgjengelig for spørsmål knyttet opp mot studentenes masteroppgave. Fra Sjømatbedriftene stilte fagsjefene Kjetil Hestad, Lars Klungreseth og Anette Almås.

Mange av studentene hadde stor interesse for sjømatnæringen og hadde derfor valgt masteroppgaver innenfor blå sektor. Spesielt var interessen stor for pelagisk restråstoff og tang og tare som er spennende problemstillinger. Positivt er det også at mange av studentene gjennomfører sine oppgaver i samarbeid med bedrifter innenfor næringen. Det viser at det fortsatt er problemstillinger å ta tak i og at næringen fortsatt er i sterk utvikling.

Sjømatbedriftene syntes det var givende å se så stor interesse for sjømatnæringen og syntes det er flott å kunne bidra med kunnskap og et nettverk som kan være nyttig for studentenes oppgaver og fremtidig karriere innenfor sjømatnæringen!

Andre aktuelle saker

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.