fbpx

Nytt stort verneområde for Andfjorden under planlegging

Fylkesmennene i Nordland og Troms sendte den 23. august 2018 ut en kunngjøring om at arbeidet med Andfjorden marine verneområde starter opp. Samtidig settes det i gang et utredningsarbeid for å få et faglig solid grunnlag for å opprette Andfjorden marine verneområde.

Oppstartmeldingen markerer starten på en planprosess som skal ende opp i et konkret høringsforslag.

Sjømatbedriftene er glad for at det blir lagt opp til en konsekvensutredning siden det blir lagt opp til et svært stort verneområde. Vi ser at det blir lagt opp til at arbeidsutvalget skal starte sitt arbeid først i 2019. Vi mener det er alt for sent for et arbeidsutvalg skal komme sammen i 2019, når en verneprosess allerede er i gang og utlysing av KU er nært forestående.

Sjømatbedriftene forventer i tillegg til dette å få, som en av de store nasjonale organisasjoner innen Sjømat, plass i dette arbeidsutvalget.

Medlemmer og andre som har innspill til Sjømatbedriftene må ta kontakt med:

Fagsjef Kjetil Hestad på e-post kjetil@sjomatbedriftene.no eller Fagsjef Lars Klungreseth på e-post lars@sjomatbedriftene.no

Andre aktuelle saker

Save the date – Sjømatdagene

Save the date – Sjømatdagene

Sjømatdagene 24. – 26. mars 2025 på Hell Det er med stor glede vi nå kan annonsere datoen for Sjømatdagene 2025, som vil finne sted på Scandic Hell. Som en av de mest tradisjonsrike konferansene i bransjen, lover vi et program som vil inspirere og engasjere.  Sett av...

les mer
The Royal Blue Night i Nor-Fishing uken

The Royal Blue Night i Nor-Fishing uken

Den 21. august arrangerer Sjømatbedriftene og KOMENT, The Royal Blue Night – en eksklusiv aften for sjømatnæringen. Der kan du ta med deg kunder, samarbeidspartnere og ansatte til en helaftens opplevelse. En god arena for å etablere nye og styrke eksisterende...

les mer
Nye krav til arbeidskontrakt

Nye krav til arbeidskontrakt

Image by pch.vector on FreepikNye krav til hvilke opplysninger arbeidskontrakter må inneholde, trer i kraft 1. juli. Hensikten er at dette skal bidra til tydeligere og mer forutsigbare arbeidsvilkår for å gi økt trygghet og klarhet for arbeidstakerne.  De nye kravene...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.