fbpx

Sjømatbedriftene i møte med Fiskerikontrollutvalget

Styremedlem Per Mjelva og fagsjef Jurgen Meinert var på et møte med kontrollutvalget i Oslo denne uken.  Under møte var det diskutert om hvordan næringen kan øke tilliten til at all landet fisk blir korrekt innveid og rapportert. Videre var Fiskerikontrollutvalget opptatt å høre om næringen ser for seg alternativer for kontroll basert på tilstedeværelser og systemkontroller. Men etter vårt syn   finnes det ingen gode alternativer.

Sjømatbedrifter måtte påpeke igjen at  Fiskeridirektoratet kontrollerer fysisk ikke mer enn et brøkdel  av landinger og baserer kontrollvirksomheten alt for mye på egenrapportering av båter og kjøperne. Dette skaper mye arbeid for aktørene, mens muligheten for kriminalitet begrenses ikke i særlig grad. Sjømatbedrifter ønsker seg aktive, risikobaserte og uforutsigbare kontroller av omsettingen på kaia og på båtene. Vi mener også at kontrollen bør overlates til en fiskekontrollenhet med fysisk tilstedeværelse der det fiskes. Det spørs om Fiskeridirektoratet eller kanskje heller en egen avdeling i politiet som er den rette til å komme på banen mot kriminaliteten. Uansett for mye eller hvor lite  fisk det omsettes ulovlig, Sjømatbedriftene krever handling nå!  Fisk er en fellesresurs- kontroll er dermed et offentlig anliggende!

Andre aktuelle saker

Restauksjon av løyve til lakseoppdrett

Restauksjon av løyve til lakseoppdrett

I byrjinga av oktober vil det være mogeleg å by på restkapasitet til lakseoppdrett. Då vil useld kapasitet frå auksjonen i fjor, tilbys på nytt.  Nærings- og fiskeridepartementet har fastsette forskrifta om sal av restkapasitet gjennom auksjon. Den opnar måndag 2....

les mer
Bilder NM i Sjømat – premieutdelingen

Bilder NM i Sjømat – premieutdelingen

Foto: Sjømatbedriftene I stålende sol ble det delt ut medalje til stolte sjømatprodusenter under årets AquaNOR messe.   Andre aktuelle saker Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim Tlf: +47 73 84 14 00Besøksadresse:Dronningens gate 7, 6. etasjeE-post:...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.