fbpx

Sjømatbedriftene i møte med Fiskerikontrollutvalget

Styremedlem Per Mjelva og fagsjef Jurgen Meinert var på et møte med kontrollutvalget i Oslo denne uken.  Under møte var det diskutert om hvordan næringen kan øke tilliten til at all landet fisk blir korrekt innveid og rapportert. Videre var Fiskerikontrollutvalget opptatt å høre om næringen ser for seg alternativer for kontroll basert på tilstedeværelser og systemkontroller. Men etter vårt syn   finnes det ingen gode alternativer.

Sjømatbedrifter måtte påpeke igjen at  Fiskeridirektoratet kontrollerer fysisk ikke mer enn et brøkdel  av landinger og baserer kontrollvirksomheten alt for mye på egenrapportering av båter og kjøperne. Dette skaper mye arbeid for aktørene, mens muligheten for kriminalitet begrenses ikke i særlig grad. Sjømatbedrifter ønsker seg aktive, risikobaserte og uforutsigbare kontroller av omsettingen på kaia og på båtene. Vi mener også at kontrollen bør overlates til en fiskekontrollenhet med fysisk tilstedeværelse der det fiskes. Det spørs om Fiskeridirektoratet eller kanskje heller en egen avdeling i politiet som er den rette til å komme på banen mot kriminaliteten. Uansett for mye eller hvor lite  fisk det omsettes ulovlig, Sjømatbedriftene krever handling nå!  Fisk er en fellesresurs- kontroll er dermed et offentlig anliggende!

Andre aktuelle saker

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Velkommen til Sjømatdagene 2021 - Norges framtidsnæring i en ny tid   Link til påmelding finner du her: https://app.tappin.no/registration/index.php?e=sjomatdagene2021  Mer informasjon:https://sjomatdagene.no/  Sammen med en rekke sentrale aktører vil vi gjennom...

les mer
Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Tekst: Arbeidstilsynet For å bidra til å begrense smittespredningen i Norge skal Arbeidstilsynets inspektører nå ut og kontrollere at smittevernet ivaretas på norske arbeidsplasser. De som bryter regelverket om smittevern, må regne med korte frister og strenge...

les mer
Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Tekst: Mattilsynet Julen 2020 har avdeling Romerike utvidet åpnigstid, mens de andre kontorene har reduserte åpningstider. Forhåndsmeldinger må derfor sendes inn i god tid, slik at tilsynskontorene med redusert åpningstid har mulighet til å behandle disse. Åpningstid...

les mer
Det blir Sjømatdagene 2021

Det blir Sjømatdagene 2021

Sjømatdagene 2021 blir en todelt konferanse. Den første delen vil gå av stabelen i januar og blir Tv-produksjon, mens del to blir en fysisk konferansedag i løpet av våren. -Vi hadde i det lengste håpet at vi skulle få gjennomført Sjømatdagene som en fysisk konferanse...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.