fbpx

Sjømatbedriftene i møte med Fiskerikontrollutvalget

Styremedlem Per Mjelva og fagsjef Jurgen Meinert var på et møte med kontrollutvalget i Oslo denne uken.  Under møte var det diskutert om hvordan næringen kan øke tilliten til at all landet fisk blir korrekt innveid og rapportert. Videre var Fiskerikontrollutvalget opptatt å høre om næringen ser for seg alternativer for kontroll basert på tilstedeværelser og systemkontroller. Men etter vårt syn   finnes det ingen gode alternativer.

Sjømatbedrifter måtte påpeke igjen at  Fiskeridirektoratet kontrollerer fysisk ikke mer enn et brøkdel  av landinger og baserer kontrollvirksomheten alt for mye på egenrapportering av båter og kjøperne. Dette skaper mye arbeid for aktørene, mens muligheten for kriminalitet begrenses ikke i særlig grad. Sjømatbedrifter ønsker seg aktive, risikobaserte og uforutsigbare kontroller av omsettingen på kaia og på båtene. Vi mener også at kontrollen bør overlates til en fiskekontrollenhet med fysisk tilstedeværelse der det fiskes. Det spørs om Fiskeridirektoratet eller kanskje heller en egen avdeling i politiet som er den rette til å komme på banen mot kriminaliteten. Uansett for mye eller hvor lite  fisk det omsettes ulovlig, Sjømatbedriftene krever handling nå!  Fisk er en fellesresurs- kontroll er dermed et offentlig anliggende!

Andre aktuelle saker

Suksess for den første Norway Seafood Festival

Suksess for den første Norway Seafood Festival

Foto: The Nor-Fishing Foundation / Stiftelsen Nor-Fishing Mange som trosset været og besøkte Norway Seafood Festival.Ugjestmildt vær la ingen demper på stemningen da Norway Seafood Festival gikk av stabelen 2. -4. mars i Trondheim. −  Norge og Trøndelag har verdens...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.