fbpx

Sjømatbedriftene i møte med Fiskerikontrollutvalget

Styremedlem Per Mjelva og fagsjef Jurgen Meinert var på et møte med kontrollutvalget i Oslo denne uken.  Under møte var det diskutert om hvordan næringen kan øke tilliten til at all landet fisk blir korrekt innveid og rapportert. Videre var Fiskerikontrollutvalget opptatt å høre om næringen ser for seg alternativer for kontroll basert på tilstedeværelser og systemkontroller. Men etter vårt syn   finnes det ingen gode alternativer.

Sjømatbedrifter måtte påpeke igjen at  Fiskeridirektoratet kontrollerer fysisk ikke mer enn et brøkdel  av landinger og baserer kontrollvirksomheten alt for mye på egenrapportering av båter og kjøperne. Dette skaper mye arbeid for aktørene, mens muligheten for kriminalitet begrenses ikke i særlig grad. Sjømatbedrifter ønsker seg aktive, risikobaserte og uforutsigbare kontroller av omsettingen på kaia og på båtene. Vi mener også at kontrollen bør overlates til en fiskekontrollenhet med fysisk tilstedeværelse der det fiskes. Det spørs om Fiskeridirektoratet eller kanskje heller en egen avdeling i politiet som er den rette til å komme på banen mot kriminaliteten. Uansett for mye eller hvor lite  fisk det omsettes ulovlig, Sjømatbedriftene krever handling nå!  Fisk er en fellesresurs- kontroll er dermed et offentlig anliggende!

Andre aktuelle saker

Informasjon rundt åpenhetsloven

Informasjon rundt åpenhetsloven

Foto: ShutterstockÅpenhetsloven trådte i kraft 01.07.2022. Under finner du mer informasjon om hva loven betyr for deg og din bedrift.Formålet med loven er å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i forbindelse...

les mer
Skandia Cup: Sjømat hører hjemme på idrettsarenaen

Skandia Cup: Sjømat hører hjemme på idrettsarenaen

Foto: Stian Engh-Halstvedt.Sjømatbedriftene var i helga til stede under Skandia Cup i Trondheim for å dele ut gratis fiskeburgere til barna. Tiltaket ble en stor suksess, og viser at sjømat hører hjemme på idrettsarenaen.Tiltaket ble satt i gang igjennom et samarbeid...

les mer
Mattilsynet: Skjema- og eksporttjenester er ustabile

Mattilsynet: Skjema- og eksporttjenester er ustabile

Mattilsynet skriver på sin hjemmeside at de opplever at deres skjematjenester er ustabile som følge av utfordringer hos Altinn.Jobbes med saken Altinn skriver følgende på sine sider: "Målrettede tjenestenektangrep mot norske nettløsninger har siden natt til onsdag...

les mer
Uttakskonkurranser NM i Sjømathandel 2022: Se bildene!

Uttakskonkurranser NM i Sjømathandel 2022: Se bildene!

Foto: Sjømatbedriftene.Sjømatbedriftene arrangerte sammen med våre samarbeidspartnere KOM (Opplæringskontoret for salgs- og matbransjen), Coop Mega, Meny, Norsk Villfisk og Domstein denne uka uttakskonkurranser for NM i Sjømathandel 2022. Her finner du noen glimt av...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.