Spennende dager under Klimamarin 2018
Denne uken ble konferansen Klimamarin gjennomført for femte gang i Trondheim. Det var svært mange interessante foredrag og det ble gitt et godt innblikk i dagens klimautfordringer og hvilke utfordringer og løsninger som sjømatnæringen kan bidra med for å redusere klimasporet.
Det anslås at sjømatnæringen vil femdobles innen 2050 og selv om sjømat har et mindre CO2 utslipp enn kjøtt må en fortsette å se på løsninger som er klima og miljøvennlig og som holder tritt med den utviklingen sjømatnæringen står ovenfor i årene fremover. Det er tydelig at sjømatnæringen er opptatt av å ha gode klima og miljøvennlige løsninger som bidrar til å håndtere dagens klimautfordringer. Her ble det blant annet rettet fokus mot hvordan sjømatnæringen utnytter slam og restråstoff, fiskefartøy med miljøvennlige energikilder og forskning på alger som kan brukes som en ingrediens i fiskefôr fremfor soya som benyttes i dag.
Videre var det en engasjerende debatt blant organisasjonene for å diskutere dagens klimaambisjoner og utfordringer. Tilstede var Norges Fiskarlag (Otto Gregussen), Norsk Industri (Stål Heggelund), Sjømatbedriftene (Kjetil Hestad), Sjømat Norge (Aina Valland) og Bellona (Anders Karlsson Drangsholt).
Fra Sjømatbedriftene ble det rettet fokus mot at oppdrettsnæringen har et lavt klimafottrykk og er veldig energivennlig. Videre må det fortsatt være fokus på teknologi og utvikling innen energibruk, logistikk og transport som kan tilfredsstille dagens klimautfordringer.
Andre aktuelle saker
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne. KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....
Akvakulturnæringa på Vestlandet – frå «Raudt til Grønt»
Det blir åpent møte om rapporten fra "Rødt til Grønt" som er utarbeidet av HI, VI, UIS på oppdrag fra Vestland fylkeskommune. Tid: Torsdag 18. april kl. 15:00 - 17:30 (kaffi og noko å bita i frå kl. 15:00, møtestart kl. 15:30) Stad: Radisson Blu Royal Hotel...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...
Sjømatdagene 2024
Sjømatdagene 2024 er historie, og Sjømatbedriftene vil takke alle som deltok under årets konferanse. Evalueringen er ferdig og vi er svært glade for alle gode, konstruktive og hyggelige tilbakemeldinger på hva som fungerte bra, og hva som kan gjøres bedre til neste...
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.