fbpx

Sjømatbedriftene forventer at Fiskeridepartementet avklarer reglene for eksport av produksjonsfisk

Vi opplever at Mattilsynet ikke har tatt i tilstrekkelig grad innover seg hvilke utfordringer det blir for norske foredlingsbedrifter når man har landet på å gi tillatelse til  at man ikke trenger å bearbeide produksjonsfisk i Norge før den ble eksportert.

Sjømatbedriftene var raskt på ballen i høst, og fikk en god dialog med vår nye fiskeriminister. Første runde endte med at vi fikk statsråden med på laget, og at han satte ned foten for forslaget. Dette er kanskje den største politiske seieren Sjømatbedriftene hadde i 2018. Men kampen er langt fra over.

Vi har i sendere tid opplevd at Mattilsynet finner nye tolkninger for å kunne akseptere at produksjonsfisk kan eksporteres ut av landet uten at den bearbeides her hjemme. Det vil i så fall få store negative konsekvenser for norske foredlingsbedrifter. Vi er på nytt på ballen, og i dialog med statsråden. Dette er en sak vi ikke kommer til å gi oss på. For oss handler det om å få mest mulig verdiskapning og sysselsetning her hjemme. 

Andre aktuelle saker

Suksess for den første Norway Seafood Festival

Suksess for den første Norway Seafood Festival

Foto: The Nor-Fishing Foundation / Stiftelsen Nor-Fishing Mange som trosset været og besøkte Norway Seafood Festival.Ugjestmildt vær la ingen demper på stemningen da Norway Seafood Festival gikk av stabelen 2. -4. mars i Trondheim. −  Norge og Trøndelag har verdens...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.