fbpx

Sjømatbedriftene forventer at Fiskeridepartementet avklarer reglene for eksport av produksjonsfisk

Vi opplever at Mattilsynet ikke har tatt i tilstrekkelig grad innover seg hvilke utfordringer det blir for norske foredlingsbedrifter når man har landet på å gi tillatelse til  at man ikke trenger å bearbeide produksjonsfisk i Norge før den ble eksportert.

Sjømatbedriftene var raskt på ballen i høst, og fikk en god dialog med vår nye fiskeriminister. Første runde endte med at vi fikk statsråden med på laget, og at han satte ned foten for forslaget. Dette er kanskje den største politiske seieren Sjømatbedriftene hadde i 2018. Men kampen er langt fra over.

Vi har i sendere tid opplevd at Mattilsynet finner nye tolkninger for å kunne akseptere at produksjonsfisk kan eksporteres ut av landet uten at den bearbeides her hjemme. Det vil i så fall få store negative konsekvenser for norske foredlingsbedrifter. Vi er på nytt på ballen, og i dialog med statsråden. Dette er en sak vi ikke kommer til å gi oss på. For oss handler det om å få mest mulig verdiskapning og sysselsetning her hjemme. 

Andre aktuelle saker

Save the date – Sjømatdagene

Save the date – Sjømatdagene

Sjømatdagene 24. – 26. mars 2025 på Hell Det er med stor glede vi nå kan annonsere datoen for Sjømatdagene 2025, som vil finne sted på Scandic Hell. Som en av de mest tradisjonsrike konferansene i bransjen, lover vi et program som vil inspirere og engasjere.  Sett av...

les mer
The Royal Blue Night i Nor-Fishing uken

The Royal Blue Night i Nor-Fishing uken

Den 21. august arrangerer Sjømatbedriftene og KOMENT, The Royal Blue Night – en eksklusiv aften for sjømatnæringen. Der kan du ta med deg kunder, samarbeidspartnere og ansatte til en helaftens opplevelse. En god arena for å etablere nye og styrke eksisterende...

les mer
Nye krav til arbeidskontrakt

Nye krav til arbeidskontrakt

Image by pch.vector on FreepikNye krav til hvilke opplysninger arbeidskontrakter må inneholde, trer i kraft 1. juli. Hensikten er at dette skal bidra til tydeligere og mer forutsigbare arbeidsvilkår for å gi økt trygghet og klarhet for arbeidstakerne.  De nye kravene...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.