fbpx

Ber Siv Jensen bli regjeringens «Kiwi» – fjern moms på fisk.

Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert Eriksson, hyller Kiwi som nå kutter momsen på all fisk. Nå bør regjeringen følge opp med å fjerne momsen på fisk.

2018 har vært et fantastisk år for norsk sjømat, hvor de fleste piler har pekt rett opp. Norge setter ny rekord og eksporterte for 100 mrd. kroner. Dette innebærer at vi serverer verden med 37 millioner måltid hver dag med norsk sjømat. Men konsumet her nede går ned.

Regjeringen gikk høyt på banen i 2017 og sa de ville øke forbruket av fisk hos nordmenn med 20 prosent på fem år. Gjennom en lang rekke tiltak, blant annet informasjonskampanjer rettet mot barn og unge i skolen, skulle få løftet fiskeforbruket markant.

Administrerende direktør i arbeidsgiver- og næringslivsorganisasjonen Sjømatbedriftene, Robert Eriksson, er svært bekymret over det nedadgående konsumet av sjømat blant nordmenn flest.

-Så langt har tiltakene som er iverksatt vært en fiasko. Det første året falt forbruket av fisk med hele 10 prosent. Nordmenns fiskespising har hatt en nedadgående trend siden 2013, her trenger vi kraftigere lut, sier han.

Sjømatbedriftene hyller Kiwi som nå vil øke forbruket av fisk hos sine kunder med 20 prosent på 6 uker. Dette gjør de ved å kutte prisen på all fisk tilsvarende momsen på 15 prosent.

-Det Kiwi gjør er det bare å ta «bølgen» for. Jeg håper nå at de andre dagligvarebutikkene følger etter og gjør det samme, sier Eriksson, før han fortsetter

-Skal regjeringen lykkes med sin målsetning på å øke konsumet av fisk blant nordmenn, tror jeg Siv Jensen må bli regjeringens Kiwi, ved fjerne momsen på fisk. Det er i alle fall verdt et forsøk. Og dette kan gjøres allerede i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges frem til våren, avslutter Eriksson. 

For ytterligere kommentarer kan adm. dir Robert Eriksson nås på telefon 95 06 87 97.

 

Andre aktuelle saker

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.