fbpx

Offentliggjøring av landings og sluttsedler på aktørnivå

Fiskeridirektoratet har arbeidet med tilrettelegging av data utover høsten 2018, og medio oktober ble det lagt ut historiske data for perioden 2000 – 2015. ved slutten av 2018 fikk Direktoratet også på plass tilsvarende data for årene 2016 -2018. disse data ligger her:

Som det fremgår av nettsiden skal nye data oppdateres en gang i døgnet. De øvrige år (2000 -2016) vil ikke oppdateres. Fiskeridirektoratet arbeider nå med en rapport som skal vise alle leveranser av fisk på aktørnivå. Det tas sikte på å gjøre denne rapporten tilgjengelig på Fiskeridirektoratets nettsider om kort tid. Spørsmål vedrørende ovennevnte data besvares av seniorrådgiver Tove Aasheim i Fiskeridirektoratet Bergen.

Jurgen Meinert, fagsjef i Sjømatbedriftene er glad for at det omsider kommer en etterprøvbar transparens i prisene som aktørene oppnår til enhver tid. Førstehåndskjøperne har endelig muligheten for å sjekke sannhetsnivået i påståtte priser og behøve ikke lenger å bare stole på selgernes beretninger. Vi får håpe at tiltaket ikke minst gi et viktig bidrag i kampen mot fiskerikriminalitet eller enda bedre, bekrefter fraværet av dette.

 

Andre aktuelle saker

Suksess for den første Norway Seafood Festival

Suksess for den første Norway Seafood Festival

Foto: The Nor-Fishing Foundation / Stiftelsen Nor-Fishing Mange som trosset været og besøkte Norway Seafood Festival.Ugjestmildt vær la ingen demper på stemningen da Norway Seafood Festival gikk av stabelen 2. -4. mars i Trondheim. −  Norge og Trøndelag har verdens...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.