fbpx

Offentliggjøring av landings og sluttsedler på aktørnivå

Fiskeridirektoratet har arbeidet med tilrettelegging av data utover høsten 2018, og medio oktober ble det lagt ut historiske data for perioden 2000 – 2015. ved slutten av 2018 fikk Direktoratet også på plass tilsvarende data for årene 2016 -2018. disse data ligger her:

Som det fremgår av nettsiden skal nye data oppdateres en gang i døgnet. De øvrige år (2000 -2016) vil ikke oppdateres. Fiskeridirektoratet arbeider nå med en rapport som skal vise alle leveranser av fisk på aktørnivå. Det tas sikte på å gjøre denne rapporten tilgjengelig på Fiskeridirektoratets nettsider om kort tid. Spørsmål vedrørende ovennevnte data besvares av seniorrådgiver Tove Aasheim i Fiskeridirektoratet Bergen.

Jurgen Meinert, fagsjef i Sjømatbedriftene er glad for at det omsider kommer en etterprøvbar transparens i prisene som aktørene oppnår til enhver tid. Førstehåndskjøperne har endelig muligheten for å sjekke sannhetsnivået i påståtte priser og behøve ikke lenger å bare stole på selgernes beretninger. Vi får håpe at tiltaket ikke minst gi et viktig bidrag i kampen mot fiskerikriminalitet eller enda bedre, bekrefter fraværet av dette.

 

Andre aktuelle saker

Nye krav fra Regjeringen med betydning for sjømatnæringen

Nye krav fra Regjeringen med betydning for sjømatnæringen

Kilde: REGJERINGEN Det har iløpet av de siste dagene kommet nye krav fra Regjeringen for å bidra til bedre smittekontroll. Kravene vil ha betydning for flere, som utenlandske arbeidstakere i sjømatnæringen. De nye kravene omfatter blant annet krav om registrering og...

les mer
Varsel om nye krav ved eksport av sjømat til Kina

Varsel om nye krav ved eksport av sjømat til Kina

Tekst: MATTILSYNET Dato: 31.12.2020   Kinesiske myndigheter har varslet om nye krav til helsesertifikatet for eksport av sjømat til Kina og til listeføringen av godkjente virksomheter. Alle land som eksporterer sjømat til Kina, må forholde seg til disse kravene....

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.