fbpx

Prisforhandlinger med SURFOFI

Sjømatbedriftene har sammen med Sjømat Norge gjennomført prisdrøftelser hos Sunnmøre og Romsdal Fiskesalgslag, Surofi . Det var enighet om å videreføre dynamiske minstepriser på sei, lyr og torsk i tråd med opplegget for 2018. Surofi ønsker å fortsette arbeidet med innføring av dynamiske minstepriser på flere arter. Kjøperorganisasjoner er enig i dette, men ønsker en koordinering i dette arbeid med andre relevante salgslag. Dette gjelder eksempelvis en dynamisk minstepris for hyse basert på prisen i råfisklagets område.

For 2019 er hyseprisen satt til samme fast pris som i 2018. Ellers er minsteprisen for krokfanget lange satt opp med 0,50 kroner og prisen for hel breiflabb økte til 29 kroner.

Minstepriser for torskehoder, lever og rogn ble satt på samme nivå som i Norges Råfisklag. Prisene for vanlig lange, brosme, kveite og blåkveite forblir uforandret.

For ytterligre kommentar kontakt. Fagsjef Jurgen Meinert, Sjømatbedriftene

Andre aktuelle saker

Nye krav fra Regjeringen med betydning for sjømatnæringen

Nye krav fra Regjeringen med betydning for sjømatnæringen

Kilde: REGJERINGEN Det har iløpet av de siste dagene kommet nye krav fra Regjeringen for å bidra til bedre smittekontroll. Kravene vil ha betydning for flere, som utenlandske arbeidstakere i sjømatnæringen. De nye kravene omfatter blant annet krav om registrering og...

les mer
Varsel om nye krav ved eksport av sjømat til Kina

Varsel om nye krav ved eksport av sjømat til Kina

Tekst: MATTILSYNET Dato: 31.12.2020   Kinesiske myndigheter har varslet om nye krav til helsesertifikatet for eksport av sjømat til Kina og til listeføringen av godkjente virksomheter. Alle land som eksporterer sjømat til Kina, må forholde seg til disse kravene....

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.