fbpx

Prisforhandlinger med SURFOFI

Sjømatbedriftene har sammen med Sjømat Norge gjennomført prisdrøftelser hos Sunnmøre og Romsdal Fiskesalgslag, Surofi . Det var enighet om å videreføre dynamiske minstepriser på sei, lyr og torsk i tråd med opplegget for 2018. Surofi ønsker å fortsette arbeidet med innføring av dynamiske minstepriser på flere arter. Kjøperorganisasjoner er enig i dette, men ønsker en koordinering i dette arbeid med andre relevante salgslag. Dette gjelder eksempelvis en dynamisk minstepris for hyse basert på prisen i råfisklagets område.

For 2019 er hyseprisen satt til samme fast pris som i 2018. Ellers er minsteprisen for krokfanget lange satt opp med 0,50 kroner og prisen for hel breiflabb økte til 29 kroner.

Minstepriser for torskehoder, lever og rogn ble satt på samme nivå som i Norges Råfisklag. Prisene for vanlig lange, brosme, kveite og blåkveite forblir uforandret.

For ytterligre kommentar kontakt. Fagsjef Jurgen Meinert, Sjømatbedriftene

Andre aktuelle saker

Suksess for den første Norway Seafood Festival

Suksess for den første Norway Seafood Festival

Foto: The Nor-Fishing Foundation / Stiftelsen Nor-Fishing Mange som trosset været og besøkte Norway Seafood Festival.Ugjestmildt vær la ingen demper på stemningen da Norway Seafood Festival gikk av stabelen 2. -4. mars i Trondheim. −  Norge og Trøndelag har verdens...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.