fbpx

Fra robåt til robot – En bærekraftig sjømatnæring?

Håp i Havet er Norges største studentkonferanse innen sjømat. Dette er en konferanse som arrangeres årlig med et formål om å inspirere deltakerne til å engasjere seg i kysten, havet og nordområdene.

Håp i Havet har vært, og skal være, en unik møteplass for alle studenter, uavhengig av studieretning og studiested. Havet og sjømatnæringen er full av muligheter, målsetningen med konferansen er å belyse disse. Hver deltaker og bidragsyter skal kunne si at de har lært noe nytt, funnet en ny kontakt eller fått en inspirasjon til å tenke mer bærekraftig i framtiden.

Tema

Årets tema er “Fra robåt til robot – En bærekraftig sjømatnæring?”. De siste 50 årene har sjømatnæringen gått fra å fokusere på høsting og inntjening, til et fokus på å bevare våre bærekraftige ressurser. Norge er blitt et foregangsland på forvaltning av marine ressurser. Norge er også verdens største produsent av Atlantisk laks. Teknologien har effektivisert sjømatnæringen betraktelig. De teknologiske fremskrittene lar ikke vente på seg, og det testes hele tiden ut nytt utstyr som skal få bukt med utfordringene sjømatnæringen står ovenfor. Håp i Havet ønsker å belyse hvordan dagens teknologiske utvikling kan påvirke bærekraften i sjømatnæringen.

Programmet

Årets foredragsholdere er en sammensetting av ulike interessante retningsvalg innen norsk sjømat, hvor flere av de er pågangsdrivere for bærekraftig utnyttelse av våre ressurser.

Liv Monica Stubholt, Advokatfirmaet Selmer.

Helge Hammersland, Scantrol Deep Vision.

Harald Tom Nesvik, Fiskeriminister.

Fredrik Myhre, WWF.

Arne Hjeltnes, Finnmark Fisk

Øyvind Hilmarsen, SINTEF

 

Andre aktuelle saker

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.