fbpx

Fra robåt til robot – En bærekraftig sjømatnæring?

Håp i Havet er Norges største studentkonferanse innen sjømat. Dette er en konferanse som arrangeres årlig med et formål om å inspirere deltakerne til å engasjere seg i kysten, havet og nordområdene.

Håp i Havet har vært, og skal være, en unik møteplass for alle studenter, uavhengig av studieretning og studiested. Havet og sjømatnæringen er full av muligheter, målsetningen med konferansen er å belyse disse. Hver deltaker og bidragsyter skal kunne si at de har lært noe nytt, funnet en ny kontakt eller fått en inspirasjon til å tenke mer bærekraftig i framtiden.

Tema

Årets tema er “Fra robåt til robot – En bærekraftig sjømatnæring?”. De siste 50 årene har sjømatnæringen gått fra å fokusere på høsting og inntjening, til et fokus på å bevare våre bærekraftige ressurser. Norge er blitt et foregangsland på forvaltning av marine ressurser. Norge er også verdens største produsent av Atlantisk laks. Teknologien har effektivisert sjømatnæringen betraktelig. De teknologiske fremskrittene lar ikke vente på seg, og det testes hele tiden ut nytt utstyr som skal få bukt med utfordringene sjømatnæringen står ovenfor. Håp i Havet ønsker å belyse hvordan dagens teknologiske utvikling kan påvirke bærekraften i sjømatnæringen.

Programmet

Årets foredragsholdere er en sammensetting av ulike interessante retningsvalg innen norsk sjømat, hvor flere av de er pågangsdrivere for bærekraftig utnyttelse av våre ressurser.

Liv Monica Stubholt, Advokatfirmaet Selmer.

Helge Hammersland, Scantrol Deep Vision.

Harald Tom Nesvik, Fiskeriminister.

Fredrik Myhre, WWF.

Arne Hjeltnes, Finnmark Fisk

Øyvind Hilmarsen, SINTEF

 

Andre aktuelle saker

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Velkommen til Sjømatdagene 2021 - Norges framtidsnæring i en ny tid   Link til påmelding finner du her: https://app.tappin.no/registration/index.php?e=sjomatdagene2021  Mer informasjon:https://sjomatdagene.no/  Sammen med en rekke sentrale aktører vil vi gjennom...

les mer
Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Tekst: Arbeidstilsynet For å bidra til å begrense smittespredningen i Norge skal Arbeidstilsynets inspektører nå ut og kontrollere at smittevernet ivaretas på norske arbeidsplasser. De som bryter regelverket om smittevern, må regne med korte frister og strenge...

les mer
Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Tekst: Mattilsynet Julen 2020 har avdeling Romerike utvidet åpnigstid, mens de andre kontorene har reduserte åpningstider. Forhåndsmeldinger må derfor sendes inn i god tid, slik at tilsynskontorene med redusert åpningstid har mulighet til å behandle disse. Åpningstid...

les mer
Det blir Sjømatdagene 2021

Det blir Sjømatdagene 2021

Sjømatdagene 2021 blir en todelt konferanse. Den første delen vil gå av stabelen i januar og blir Tv-produksjon, mens del to blir en fysisk konferansedag i løpet av våren. -Vi hadde i det lengste håpet at vi skulle få gjennomført Sjømatdagene som en fysisk konferanse...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.