fbpx

Ferske tall fra Sjømatrådet

Norge eksporterte 200 600 tonn sjømat for 8,6 milliarder kroner i januar. Det er en reduksjon på 7 700 tonn eller 4 prosent i volum og en økning på 992 millioner kroner eller 13 prosent i verdi sammenlignet med januar i fjor.

Bra start for torsken

Det ble eksportert 4 700 tonn fersk torsk inkl. skrei til en verdi av 227 millioner kroner. Det er en reduksjon i volum på 900 tonn eller 16 prosent mens verdien er på samme nivå som januar i fjor. Av dette utgjør skrei 900 tonn som er en økning på 312 tonn eller 53 prosent. Verdien av skreien var på 49 millioner kroner som er opp 20 millioner kroner eller 67 prosent. Danmark, Latvia og Sverige er største mottakere av fersk torsk i januar.

I januar ble det eksportert 9 900 tonn fryst torsk til en verdi av 401 millioner kroner. Det er en økning i volum på 2000 tonn eller 25 prosent mens verdien økte med 130 millioner kroner eller 48 prosent. Kina, Storbritannia og Litauen er de største mottakerne av fryst torsk i januar.

Opp for reker og kongekrabbe

Det ble eksportert 1 800 tonn reker til en verdi av 111 millioner kroner. Det er en økning i volum på 1 200 tonn eller 175 prosent mens verdien økte med 58 millioner kroner eller 110 prosent mot januar i fjor. Island, Sverige og Storbritannia var de største markedene i januar.

– Lave torske- og hysekvoter gjør at fiskerne frigjør kapasiteten og trekker mot rekefisket. Island har tatt imot nærmere 800 tonn råstoff i januar, men også det store konsummarkedet Sverige gjør et byks på statistikken og øker med over 130 prosent, sier sjømatanalytiker Ingrid K. Pettersen.

Det ble eksportert 239 tonn kongekrabbe til en verdi av 70 millioner kroner. Det er en økning i volum på 70 tonn eller 41 prosent, mens verdien økte med 21 millioner kroner eller 44 prosent. Sør-Korea, USA og Spania var de største mottakerne av kongekrabbe i januar.

 

Andre aktuelle saker

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Velkommen til Sjømatdagene 2021 - Norges framtidsnæring i en ny tid   Link til påmelding finner du her: https://app.tappin.no/registration/index.php?e=sjomatdagene2021  Mer informasjon:https://sjomatdagene.no/  Sammen med en rekke sentrale aktører vil vi gjennom...

les mer
Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Tekst: Arbeidstilsynet For å bidra til å begrense smittespredningen i Norge skal Arbeidstilsynets inspektører nå ut og kontrollere at smittevernet ivaretas på norske arbeidsplasser. De som bryter regelverket om smittevern, må regne med korte frister og strenge...

les mer
Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Tekst: Mattilsynet Julen 2020 har avdeling Romerike utvidet åpnigstid, mens de andre kontorene har reduserte åpningstider. Forhåndsmeldinger må derfor sendes inn i god tid, slik at tilsynskontorene med redusert åpningstid har mulighet til å behandle disse. Åpningstid...

les mer
Det blir Sjømatdagene 2021

Det blir Sjømatdagene 2021

Sjømatdagene 2021 blir en todelt konferanse. Den første delen vil gå av stabelen i januar og blir Tv-produksjon, mens del to blir en fysisk konferansedag i løpet av våren. -Vi hadde i det lengste håpet at vi skulle få gjennomført Sjømatdagene som en fysisk konferanse...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.