fbpx

Nyttig møte i Bodø om utviklingen av ny flyplass

Sjømatbedriftene er opptatt av at når det nå skal bygges ny flyplass i Bodø så må denne bygges for fremtiden. Bodø er en by i stor vekst og en atraktiv destinasjon for internasjonal turisme. Sjømat er i tillegg en svært viktig næring for Nordland, og Sjømatbedriftene er derfor klar på at når en nå skal bygge ny flyplass så må det også tas høyde for at flyplassen blir strukturert på en slik måte at det blir lagt til rette for eksport av sjømat direkte fra Bodø. Vi ser at det både kan være med på å styrke turismen til regionen og legge til rette for eksport av sjømat direkte fra nye Bodø lufthavn.

Eksport av Sjømat fra nye Bodø lufthavn vil også bety mindre trailere langs norske veier, og således også være en miljø -og sikkerhetsmessig stor forbedring.

På møte i Bodø i går var både næringslivet og myndighetene samlet for å diskutere akkurat dette tema. Det var bred enighet om at dette er en mulighet som en ikke må la gå ifra seg når en nå planlegger og skal bygge ny flyplass.

Fremover så ser vi fra Sjømatbedriftenes side at det kommer til å bli en vekst i norsk sjømatproduksjon og at dette vil medføre behov for økt eksportkapasitet fra Norge. Vekst i sjømatnæringen er også et helt klart uttalt mål fra myndighetenes side.

Sjømatbedriftene kommer til å følge denne saken og utviklingen videre, og skal sørge for at vi på vegne av Sjømatindustrien sørger for at nye Bodø lufthavn blir en lufthavn også for sjømaten.

 

Andre aktuelle saker

Nye krav fra Regjeringen med betydning for sjømatnæringen

Nye krav fra Regjeringen med betydning for sjømatnæringen

Kilde: REGJERINGEN Det har iløpet av de siste dagene kommet nye krav fra Regjeringen for å bidra til bedre smittekontroll. Kravene vil ha betydning for flere, som utenlandske arbeidstakere i sjømatnæringen. De nye kravene omfatter blant annet krav om registrering og...

les mer
Varsel om nye krav ved eksport av sjømat til Kina

Varsel om nye krav ved eksport av sjømat til Kina

Tekst: MATTILSYNET Dato: 31.12.2020   Kinesiske myndigheter har varslet om nye krav til helsesertifikatet for eksport av sjømat til Kina og til listeføringen av godkjente virksomheter. Alle land som eksporterer sjømat til Kina, må forholde seg til disse kravene....

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.