fbpx

Nyttig møte i Bodø om utviklingen av ny flyplass

Sjømatbedriftene er opptatt av at når det nå skal bygges ny flyplass i Bodø så må denne bygges for fremtiden. Bodø er en by i stor vekst og en atraktiv destinasjon for internasjonal turisme. Sjømat er i tillegg en svært viktig næring for Nordland, og Sjømatbedriftene er derfor klar på at når en nå skal bygge ny flyplass så må det også tas høyde for at flyplassen blir strukturert på en slik måte at det blir lagt til rette for eksport av sjømat direkte fra Bodø. Vi ser at det både kan være med på å styrke turismen til regionen og legge til rette for eksport av sjømat direkte fra nye Bodø lufthavn.

Eksport av Sjømat fra nye Bodø lufthavn vil også bety mindre trailere langs norske veier, og således også være en miljø -og sikkerhetsmessig stor forbedring.

På møte i Bodø i går var både næringslivet og myndighetene samlet for å diskutere akkurat dette tema. Det var bred enighet om at dette er en mulighet som en ikke må la gå ifra seg når en nå planlegger og skal bygge ny flyplass.

Fremover så ser vi fra Sjømatbedriftenes side at det kommer til å bli en vekst i norsk sjømatproduksjon og at dette vil medføre behov for økt eksportkapasitet fra Norge. Vekst i sjømatnæringen er også et helt klart uttalt mål fra myndighetenes side.

Sjømatbedriftene kommer til å følge denne saken og utviklingen videre, og skal sørge for at vi på vegne av Sjømatindustrien sørger for at nye Bodø lufthavn blir en lufthavn også for sjømaten.

 

Andre aktuelle saker

Vil du delta i intervju? 

Vil du delta i intervju? 

Fiskeridirektoratet ønsker å intervjue et utvalg personer som jobber i fiskerinæringen våren 2024     Målet er å øke kunnskapen om hvilke utfordringer fiskerinæringen står ovenfor når det gjelder å følge regelverket i praksis.  Ved å delta bidrar du til...

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne.   KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.