fbpx

NM i Sjømat 2020

Utvalg for Sjømathandel- og foredling møttes på Gardemoen, onsdag denne uken, for å diskutere fremtidens organisering av NM i Sjømatprodukter.

Administrasjonen hadde utredet et nytt konsept for NM-konkurransen som var grunnlaget for diskusjonen. Hovedelementene i forslaget gikk ut på å slå sammen NM i Sjømatprodukter og NM i røkt og gravet laks og ørret. Videre lå det i forslaget en sammenslåing av klassene industri og håndverk, samt at dagens folkejury utgår og at man i stedet overlater bedømmelsene til en bredt sammensatt fagjury.  Det ble også fra administrasjonen foreslått å utvide dagens produktklasser med lutefisk som nytt produkt som det skal konkurreres i.

-For meg er det viktig at man klarer å utvikle våre NM-konkurranser slik at de henger med i tiden. Det handler om å finne et konsept som gjør at flere bedrifter ønsker å delta, hvor vi tydeligere får fremhevet kvaliteten i produktene, som igjen får løftet stoltheten og vist frem mangfoldet norsk sjømatnæring kan tilby konsumentene, sier Robert Eriksson.

Et av hovedproblemene de siste årene har vært en negativ utvikling i både antall produkter og bedrifter som har deltatt. Sjømatbedriftenes administrerende direktør er derfor tydelig på at man trenger å revitalisere NM-konkurransene for å øke deltakelsen og interessen rundt arrangementet.

-I tillegg tror jeg det er svært viktig at vi evner å få med samarbeidspartnere og en ramme rundt arrangementet som gjør at folk legger merke til hva vi holder på med og ikke minst blir nysgjerrig på produktene sjømatnæringen kan tilby til forbrukerne, sier Eriksson.

Som kjent har det vært tradisjon for å avvikle NM i Sjømatprodukter annet hvert år. Møte på Gardemoen gjorde ingen endelige beslutninger, men konkluderte med at administrasjonen sammen med utvalget skulle bruke 2019 på å komme frem til et nytt konsept for denne delen av Sjømatbedriftenes NM-konkurranse, og da med avvikling av NM-konkurransen i 2020.

NM i Røkt og gravet laks og ørret i 2019

Utvalg for Sjømathandel- og foredling besluttet at NM i Røkt og gravet laks og ørret vil gå av stabelen første uke i juni 2019. Konkurransen gjennomføres i Trondheim med premieutdeling under Oi, Trøndersk Matfestival.

Oi Trøndersk Matfestival har i år som tema: «Kystsmak». I fjor besøkte over 200 000 festivalen.  Dette gjør festivalen til en bra arena for bedriftene til å ha stand under arrangementet, og hvor de kan få markedsført og solgte produktene.

-i år ønsker vi å teste ut denne festivalen som arena for å sette sjømat på dagsorden. Vi er i ferd med å etablere et samarbeid med matfestivalen, og hvor NM-konkurransen med premieutdelingen vil få en sentral plassering i markedsføringen av festivalen. Det vil videre bli lagt opp til at man presenterer NM-produktene, samt at det vil bli gitt et faglig tilbud til de fremmøte bedriftene i forbindelse med premieutdelingen før man avslutter med festmiddag, den 2. august, sier Eriksson.

Under Oi, Trøndersk Matfestival arbeides det også med å få på plass et eget opplegg for eksponering av sjømat ovenfor barn og unge.

 

Andre aktuelle saker

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne.   KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...

les mer
Sjømatdagene 2024

Sjømatdagene 2024

Sjømatdagene 2024 er historie, og Sjømatbedriftene vil takke alle som deltok under årets konferanse. Evalueringen er ferdig og vi er svært glade for alle gode, konstruktive og hyggelige tilbakemeldinger på hva som fungerte bra, og hva som kan gjøres bedre til neste...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.