fbpx

Lite skrei levert i forrige uke: – Skyldes dårlig vær

Skreien er kommet til Lofoten, men været setter delvis en stopper for skreijakten.

Norges Råfisklag melder om at i forrige uke ble det levert mye mindre skrei enn forventet i deres distrikt som strekker seg fra Nordmøre og nordover.

– Dårlig vær i store deler av uka førte til at landet kvantum ble mye lavere enn forventet. Store mengder med skrei er registrert, og når båtene komme seg på havet får de store fangster. Som en direkte følge av det dårlige været ble det levert 8.620 tonn skrei i forrige uke. I samme uke i fjor var kvantumet på hele 16.550 tonn. Fisket har nå flyttet seg sørover, og tyngdepunktet er nå i Lofoten go Vesterålen, opplyser råfisklaget i sitt ukebrev.

I Lofoten ble det i forrige uke levert 1.930 tonn, og det er årets beste uke. Totalt er Lofotkvantumet kommet opp i 3.600 tonn. I fjor på samme tid var kvantumet 7.800 tonn.

I Vesterålen ble det i forrige uke levert 3.110 ton skrei, og til nå i år er det levert 12.100 tonn. Det er 5.600 tonn mindre enn på samme tid i fjor.

Gode priser

Fra mandag av ble minsteprisen på torsk satt ned. Minsteprisen varierer nå fra 20,75 til 25,75 per kilo, avhengig av størrelse.

Men foreløpig så betales det langt over minstepris.

I forrige uke lå snittprisen på torsk levert i Lofoten på 30,59. Det er over fem kroner mer enn på samme tid i fjor. I Vesterålen lå snittprisen på 30,67.

Mandag i denne uken ble det rapportert om gode fangster både fra Innersia og Yttersia. Det var begrenset utror på Yttersia.

Fra Innersia ble det levert gode juksafangster med skrei fra Innersia av Moskenes. Det var også fine fangster på garn og lina langs hele Innersia.

Andre aktuelle saker

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Velkommen til Sjømatdagene 2021 - Norges framtidsnæring i en ny tid   Link til påmelding finner du her: https://app.tappin.no/registration/index.php?e=sjomatdagene2021  Mer informasjon:https://sjomatdagene.no/  Sammen med en rekke sentrale aktører vil vi gjennom...

les mer
Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Tekst: Arbeidstilsynet For å bidra til å begrense smittespredningen i Norge skal Arbeidstilsynets inspektører nå ut og kontrollere at smittevernet ivaretas på norske arbeidsplasser. De som bryter regelverket om smittevern, må regne med korte frister og strenge...

les mer
Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Tekst: Mattilsynet Julen 2020 har avdeling Romerike utvidet åpnigstid, mens de andre kontorene har reduserte åpningstider. Forhåndsmeldinger må derfor sendes inn i god tid, slik at tilsynskontorene med redusert åpningstid har mulighet til å behandle disse. Åpningstid...

les mer
Det blir Sjømatdagene 2021

Det blir Sjømatdagene 2021

Sjømatdagene 2021 blir en todelt konferanse. Den første delen vil gå av stabelen i januar og blir Tv-produksjon, mens del to blir en fysisk konferansedag i løpet av våren. -Vi hadde i det lengste håpet at vi skulle få gjennomført Sjømatdagene som en fysisk konferanse...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.