fbpx

Lite skrei levert i forrige uke: – Skyldes dårlig vær

Skreien er kommet til Lofoten, men været setter delvis en stopper for skreijakten.

Norges Råfisklag melder om at i forrige uke ble det levert mye mindre skrei enn forventet i deres distrikt som strekker seg fra Nordmøre og nordover.

– Dårlig vær i store deler av uka førte til at landet kvantum ble mye lavere enn forventet. Store mengder med skrei er registrert, og når båtene komme seg på havet får de store fangster. Som en direkte følge av det dårlige været ble det levert 8.620 tonn skrei i forrige uke. I samme uke i fjor var kvantumet på hele 16.550 tonn. Fisket har nå flyttet seg sørover, og tyngdepunktet er nå i Lofoten go Vesterålen, opplyser råfisklaget i sitt ukebrev.

I Lofoten ble det i forrige uke levert 1.930 tonn, og det er årets beste uke. Totalt er Lofotkvantumet kommet opp i 3.600 tonn. I fjor på samme tid var kvantumet 7.800 tonn.

I Vesterålen ble det i forrige uke levert 3.110 ton skrei, og til nå i år er det levert 12.100 tonn. Det er 5.600 tonn mindre enn på samme tid i fjor.

Gode priser

Fra mandag av ble minsteprisen på torsk satt ned. Minsteprisen varierer nå fra 20,75 til 25,75 per kilo, avhengig av størrelse.

Men foreløpig så betales det langt over minstepris.

I forrige uke lå snittprisen på torsk levert i Lofoten på 30,59. Det er over fem kroner mer enn på samme tid i fjor. I Vesterålen lå snittprisen på 30,67.

Mandag i denne uken ble det rapportert om gode fangster både fra Innersia og Yttersia. Det var begrenset utror på Yttersia.

Fra Innersia ble det levert gode juksafangster med skrei fra Innersia av Moskenes. Det var også fine fangster på garn og lina langs hele Innersia.

Andre aktuelle saker

Vil du delta i intervju? 

Vil du delta i intervju? 

Fiskeridirektoratet ønsker å intervjue et utvalg personer som jobber i fiskerinæringen våren 2024     Målet er å øke kunnskapen om hvilke utfordringer fiskerinæringen står ovenfor når det gjelder å følge regelverket i praksis.  Ved å delta bidrar du til...

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne.   KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.