fbpx

Vårkampanje for å få barn og unge til å spise mer sjømat.

Vi spiser stadig mindre fisk og sjømat. Trenden er særlig tydelig blant barn og unge.Sjømatbedriftene har på denne bakgrunn startet en vårkampanje for å få barn og unge til å spise mer sjømat. Gjennom besøk til 10 ulike skoler i Trøndelag skal vi i vår få barn og unge til å få en økt forståelse for viktigheten av å ha gode matvaner. Et sunt kosthold og riktig ernæring er avgjørende for vekst og utvikling hele livet, og tidlig innsats er viktig for å innarbeide gode vaner som varer.

Vårt første stopp på denne turneen var Blussevoll skole i Trondheim hvor elever fra ulike klasser i ungdomstrinnet hadde samlet seg for å bli med på en sjømatmat og lokalmat dag, hvor de fikk kunnskap om sjømat og ikke minst muligheten for å lage enkel og god sjømat.

Ungdommene synes kunnskap om mat og ikke minst lage mat er gøy. Det var tydelig at de koste seg med de ulike oppgave de hadde fått tildelt og etter noen timer kom den ene smakelige retten etter den andre på bordet.

Tilbakemeldingen fra elevene var unison, dette skal vi hjem og gjøre mer av.

 

Andre aktuelle saker

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.