fbpx

Vårkampanje for å få barn og unge til å spise mer sjømat.

Vi spiser stadig mindre fisk og sjømat. Trenden er særlig tydelig blant barn og unge.Sjømatbedriftene har på denne bakgrunn startet en vårkampanje for å få barn og unge til å spise mer sjømat. Gjennom besøk til 10 ulike skoler i Trøndelag skal vi i vår få barn og unge til å få en økt forståelse for viktigheten av å ha gode matvaner. Et sunt kosthold og riktig ernæring er avgjørende for vekst og utvikling hele livet, og tidlig innsats er viktig for å innarbeide gode vaner som varer.

Vårt første stopp på denne turneen var Blussevoll skole i Trondheim hvor elever fra ulike klasser i ungdomstrinnet hadde samlet seg for å bli med på en sjømatmat og lokalmat dag, hvor de fikk kunnskap om sjømat og ikke minst muligheten for å lage enkel og god sjømat.

Ungdommene synes kunnskap om mat og ikke minst lage mat er gøy. Det var tydelig at de koste seg med de ulike oppgave de hadde fått tildelt og etter noen timer kom den ene smakelige retten etter den andre på bordet.

Tilbakemeldingen fra elevene var unison, dette skal vi hjem og gjøre mer av.

 

Andre aktuelle saker

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Velkommen til Sjømatdagene 2021 - Norges framtidsnæring i en ny tid   Link til påmelding finner du her: https://app.tappin.no/registration/index.php?e=sjomatdagene2021  Mer informasjon:https://sjomatdagene.no/  Sammen med en rekke sentrale aktører vil vi gjennom...

les mer
Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Tekst: Arbeidstilsynet For å bidra til å begrense smittespredningen i Norge skal Arbeidstilsynets inspektører nå ut og kontrollere at smittevernet ivaretas på norske arbeidsplasser. De som bryter regelverket om smittevern, må regne med korte frister og strenge...

les mer
Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Tekst: Mattilsynet Julen 2020 har avdeling Romerike utvidet åpnigstid, mens de andre kontorene har reduserte åpningstider. Forhåndsmeldinger må derfor sendes inn i god tid, slik at tilsynskontorene med redusert åpningstid har mulighet til å behandle disse. Åpningstid...

les mer
Det blir Sjømatdagene 2021

Det blir Sjømatdagene 2021

Sjømatdagene 2021 blir en todelt konferanse. Den første delen vil gå av stabelen i januar og blir Tv-produksjon, mens del to blir en fysisk konferansedag i løpet av våren. -Vi hadde i det lengste håpet at vi skulle få gjennomført Sjømatdagene som en fysisk konferanse...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.