Vårkampanje for å få barn og unge til å spise mer sjømat.
Vi spiser stadig mindre fisk og sjømat. Trenden er særlig tydelig blant barn og unge.Sjømatbedriftene har på denne bakgrunn startet en vårkampanje for å få barn og unge til å spise mer sjømat. Gjennom besøk til 10 ulike skoler i Trøndelag skal vi i vår få barn og unge til å få en økt forståelse for viktigheten av å ha gode matvaner. Et sunt kosthold og riktig ernæring er avgjørende for vekst og utvikling hele livet, og tidlig innsats er viktig for å innarbeide gode vaner som varer.
Vårt første stopp på denne turneen var Blussevoll skole i Trondheim hvor elever fra ulike klasser i ungdomstrinnet hadde samlet seg for å bli med på en sjømatmat og lokalmat dag, hvor de fikk kunnskap om sjømat og ikke minst muligheten for å lage enkel og god sjømat.
Ungdommene synes kunnskap om mat og ikke minst lage mat er gøy. Det var tydelig at de koste seg med de ulike oppgave de hadde fått tildelt og etter noen timer kom den ene smakelige retten etter den andre på bordet.
Tilbakemeldingen fra elevene var unison, dette skal vi hjem og gjøre mer av.
Andre aktuelle saker
Sjømatbedriftene: -Ber Sivertsen Ness innføre forsøksordning på sesongtilpasset MTB
Foto: Nærings- og fiskeridepartementet Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert H. Eriksson, ber politikerne om å komme på banen og innføre en prøveordning med «sesongtilpasset MTB». Han mener manglende fleksibilitet får negative konsekvenser i form av...
Sjømatbedriftene styrker laget med Adrian Jørgensen
Sjømatbedriftene styrker laget ytterligere og har ansatt Adrian Jørgensen i den nyopprettede stillingens som organisasjonsrådgiver For de aller fleste er Adrian Jørgensen kjent som artist. Han har deltatt i TV-sendte musikkonkurranser som X Factor, The Voice – Norges...
Overleverte forslag om nullutslippsteknologi til Statsråden
Foto: Johan Martin Krûger, Sjømatbedriftene Sjømatbedriftene overleverte onsdag et helhetlig forslag til forskrift og høringsuttalelse om nullutslippsteknologiordning til fiskeri og havminister Marianne Sivertsen Næss. Forslaget gir statsråden mulighet til raskt å...
Regjeringen øker permitteringstiden fra 26 til 52 uker for fiskeindustrien – Endringen må tre i kraft nå.
Sjømatbedriftene har jobbet hardt og lenge med å få utvidet dagpengeperioden for de permitterte i fiskeindustrien, fra 26 til 52 uker innenfor en periode på 18-måneder. Det er en stor seier at vi endelig har fått med oss regjeringen til å utvide permitteringsperioden....
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.