fbpx

Dolmøy House of Seafood vant NM gull i kaldrøkt ørret

Denne uken har Sjømatbedriftene avholdt NM i røkt og gravet laks og ørret i Trondheim. Norges beste produkter innen kategorien har blitt kåret, og Dolmøy House of Seafood  fra Hitra vant gull og ble norgesmester i klassen kaldrøkt ørret.

Fagjuryen kommenterte dette var et bra produkt med god røyksmak. 47% av folkejuryen skalerte dette produktet som 8 eller 9 på en skala fra en til ni der ni er best. God og behagelig smak, fin og fast konsistens, kraftig men god, er noen av de beskrivelsene som ble gitt. De kjemiske analysene viste mye umami og en del syrlighet som bidrar til opplevelsen av friskhet for dette produktet.

– Vi er utrolig stolte og glad for å ha gått helt til topps, og kan skilte med at vi har Norges beste kaldrøkt ørret. Takket være utsøkte råvarer fra øyene på Trøndelagskysten. Behandlet og bearbeidet etter gamle norske håndverkstradisjoner har vi klart dette. Flere av våre produkter benyttes av de restaurantene som setter kvalitet øverst på lista. Dette er også en klar ambisjon som vi jobber steinhardt hver eneste dag for å nå, sier Hallgeir Bremnes, daglig leder i Dolmøy House of Seafood.

I tillegg stakk Dolmøy House of Seafood av med en sterk sølvmedalje i kategorien Varmrøkt Laks.

Dolmøy House of Seafood mottok premien fylkesordfører Tore O. Sandvik, under Trøndersk matfestival, i dag fredag 2. juli.

Flere av bedriftens lakseprodukter er tidligere premiert i nasjonale matkonkurranser. I 2017 ble det NM gull og bronse i henholdsvis produktene gravet laks og røkt laks, og i 2015 ble det NM sølv i kategorien varmrøkt laks. Årets vinnerprodukt sammen med deres øvrige produkter kan man få kjøpt i store deler av Trøndelag, samt i deler av Møre.

Det er 19. gang at norgesmesterskapet i røkt og gravet laks og ørret blir arrangert av organisasjonen Sjømatbedriftene. Et fagpanel bestående av kokker og forskere fra Sintef og NTNU har valgt ut fem finalistene i hver klasse. Deretter har et forbrukerpanel kåret vinnerne. Testingen har foregått på det nye sensoriske laboratoriet på NTNU.

Aldri tidligere har det vært så mange påmeldte til NM-konkurransen. I år deltok 23 produsenter fra hele landet med totalt 84 produkter. NM-general og organisasjonssjef i Sjømatbedriftene, Kjetil Hestad, sier at dommerne hadde en krevende oppgave å plukke ut vinnerne.

– Kvaliteten på produktene har aldri vært bedre. Kombinasjonen av ærgjerrige produsenter og fantastiske råvarer gir resultater, sier Kjetil Hestad.

Resultater NM i røkt og gravet laks og ørret 2019

Kaldrøkt laks

Gull:                Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

Sølv:               Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

Bronse:           Espevær Røkeri, Bømlo – Hordaland

 

Kaldrøkt ørret

Gull:                Dolmøy House of Seafood AS, Hitra – Trøndelag

Sølv:                Fiskeeksperten Reinhartsen AS, Kristiansand – Agder

Bronse:           Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

 

Varmrøkt laks

Gull:                Granviks Røkeri AS, Frøya – Trøndelag

Sølv:               Dolmøy House of Seafood AS, Hitra – Trøndelag  

Bronse:           Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

 

Gravet laks

Gull:                Isfjord Norway AS, Trondheim – Trøndelag

Sølv:               Fiskeeksperten Reinhartsen AS, Kristiansand – Agder

Bronse:           Norsk Sjømat AS, Stranda – Møre & Romsdal

 

Åpen klasse

Gull:                Isfjord Norway AS, Trondheim – Trøndelag

Sølv:               Leiren Laks AS, Vaksdal kommune – Hordaland

Bronse:           Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

 

For ytterligere informasjon, ta kontakt med Vidar Oskarson hos Dolmøy House of Seafood på mobil 971 76 471 eller arrangøren Sjømatbedriftene ved organisasjonssjef Kjetil Hestad på mobil 924 44 460 eller e-post kjetil.hestad@sjomatbedriftene.no.

Sjømatbedriftene er en nasjonal, politisk uavhengig næringsorganisasjon som representerer alle ledd i sjømatnæringen fra produksjon til salg. Formålet er å utvikle sjønæringene på en samfunnsmessig ansvarlig og miljømessig bærekraftig måte. På samme tid skal Sjømatbedriftene ivareta medlemmenes interesser – både næringspolitisk, økonomisk, faglig og sosialt. 

Andre aktuelle saker

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne.   KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...

les mer
Sjømatdagene 2024

Sjømatdagene 2024

Sjømatdagene 2024 er historie, og Sjømatbedriftene vil takke alle som deltok under årets konferanse. Evalueringen er ferdig og vi er svært glade for alle gode, konstruktive og hyggelige tilbakemeldinger på hva som fungerte bra, og hva som kan gjøres bedre til neste...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.