Dolmøy House of Seafood vant NM gull i kaldrøkt ørret
Denne uken har Sjømatbedriftene avholdt NM i røkt og gravet laks og ørret i Trondheim. Norges beste produkter innen kategorien har blitt kåret, og Dolmøy House of Seafood fra Hitra vant gull og ble norgesmester i klassen kaldrøkt ørret.
Fagjuryen kommenterte dette var et bra produkt med god røyksmak. 47% av folkejuryen skalerte dette produktet som 8 eller 9 på en skala fra en til ni der ni er best. God og behagelig smak, fin og fast konsistens, kraftig men god, er noen av de beskrivelsene som ble gitt. De kjemiske analysene viste mye umami og en del syrlighet som bidrar til opplevelsen av friskhet for dette produktet.
– Vi er utrolig stolte og glad for å ha gått helt til topps, og kan skilte med at vi har Norges beste kaldrøkt ørret. Takket være utsøkte råvarer fra øyene på Trøndelagskysten. Behandlet og bearbeidet etter gamle norske håndverkstradisjoner har vi klart dette. Flere av våre produkter benyttes av de restaurantene som setter kvalitet øverst på lista. Dette er også en klar ambisjon som vi jobber steinhardt hver eneste dag for å nå, sier Hallgeir Bremnes, daglig leder i Dolmøy House of Seafood.
I tillegg stakk Dolmøy House of Seafood av med en sterk sølvmedalje i kategorien Varmrøkt Laks.
Dolmøy House of Seafood mottok premien fylkesordfører Tore O. Sandvik, under Trøndersk matfestival, i dag fredag 2. juli.
Flere av bedriftens lakseprodukter er tidligere premiert i nasjonale matkonkurranser. I 2017 ble det NM gull og bronse i henholdsvis produktene gravet laks og røkt laks, og i 2015 ble det NM sølv i kategorien varmrøkt laks. Årets vinnerprodukt sammen med deres øvrige produkter kan man få kjøpt i store deler av Trøndelag, samt i deler av Møre.
Det er 19. gang at norgesmesterskapet i røkt og gravet laks og ørret blir arrangert av organisasjonen Sjømatbedriftene. Et fagpanel bestående av kokker og forskere fra Sintef og NTNU har valgt ut fem finalistene i hver klasse. Deretter har et forbrukerpanel kåret vinnerne. Testingen har foregått på det nye sensoriske laboratoriet på NTNU.
Aldri tidligere har det vært så mange påmeldte til NM-konkurransen. I år deltok 23 produsenter fra hele landet med totalt 84 produkter. NM-general og organisasjonssjef i Sjømatbedriftene, Kjetil Hestad, sier at dommerne hadde en krevende oppgave å plukke ut vinnerne.
– Kvaliteten på produktene har aldri vært bedre. Kombinasjonen av ærgjerrige produsenter og fantastiske råvarer gir resultater, sier Kjetil Hestad.
Resultater NM i røkt og gravet laks og ørret 2019
Kaldrøkt laks
Gull: Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland
Sølv: Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland
Bronse: Espevær Røkeri, Bømlo – Hordaland
Kaldrøkt ørret
Gull: Dolmøy House of Seafood AS, Hitra – Trøndelag
Sølv: Fiskeeksperten Reinhartsen AS, Kristiansand – Agder
Bronse: Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland
Varmrøkt laks
Gull: Granviks Røkeri AS, Frøya – Trøndelag
Sølv: Dolmøy House of Seafood AS, Hitra – Trøndelag
Bronse: Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland
Gravet laks
Gull: Isfjord Norway AS, Trondheim – Trøndelag
Sølv: Fiskeeksperten Reinhartsen AS, Kristiansand – Agder
Bronse: Norsk Sjømat AS, Stranda – Møre & Romsdal
Åpen klasse
Gull: Isfjord Norway AS, Trondheim – Trøndelag
Sølv: Leiren Laks AS, Vaksdal kommune – Hordaland
Bronse: Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland
For ytterligere informasjon, ta kontakt med Vidar Oskarson hos Dolmøy House of Seafood på mobil 971 76 471 eller arrangøren Sjømatbedriftene ved organisasjonssjef Kjetil Hestad på mobil 924 44 460 eller e-post kjetil.hestad@sjomatbedriftene.no.
Sjømatbedriftene er en nasjonal, politisk uavhengig næringsorganisasjon som representerer alle ledd i sjømatnæringen fra produksjon til salg. Formålet er å utvikle sjønæringene på en samfunnsmessig ansvarlig og miljømessig bærekraftig måte. På samme tid skal Sjømatbedriftene ivareta medlemmenes interesser – både næringspolitisk, økonomisk, faglig og sosialt.
Andre aktuelle saker
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne. KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....
Akvakulturnæringa på Vestlandet – frå «Raudt til Grønt»
Det blir åpent møte om rapporten fra "Rødt til Grønt" som er utarbeidet av HI, VI, UIS på oppdrag fra Vestland fylkeskommune. Tid: Torsdag 18. april kl. 15:00 - 17:30 (kaffi og noko å bita i frå kl. 15:00, møtestart kl. 15:30) Stad: Radisson Blu Royal Hotel...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...
Sjømatdagene 2024
Sjømatdagene 2024 er historie, og Sjømatbedriftene vil takke alle som deltok under årets konferanse. Evalueringen er ferdig og vi er svært glade for alle gode, konstruktive og hyggelige tilbakemeldinger på hva som fungerte bra, og hva som kan gjøres bedre til neste...
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.