fbpx

Isfjord Norway vant to gull i NM i røkt og gravet laks og ørret.

Denne uken har Sjømatbedriftene avholdt NM i røkt og gravet laks og ørret i Trondheim. Norges beste produkter innen kategorien har blitt kåret, og Isfjord Norway fra Trondheim ble dobbelt norgesmester ved at de vant gull i klassen gravet laks og åpen klasse.

Fagjuryen kommenterte at produktet hadde god balanse i smaken og at den var passe salt. Nesten 40% av folkejuryen skalerte dette produktet som 8 eller 9 på en skala fra en til ni der ni er best. God og rund, god og søtlig dillsmak, noen av beskrivelsene som ble gitt. Flere satte pris på den litt myke eller bløte konsistensen. Ved NTNU ble det også tatt diverse kjemiske analyser av de som kvalifiserte seg til finalen og denne laksen pekte seg ut til å inneholde mye umami og til ha stor smakskonsentrasjon.

– NM konkurransene er noe vi setter utrolig høyt, det å gå helt til topps med et folkekjært produkt som gravet laks er vi utrolig stolte og glade for. Vi har alltid vært opptatt av å kunne tilby fiskeprodukter av den høyeste kvalitet, og levd under mottoet om at kun det beste er godt nok for våre kunder, sier Lars Krogh, daglig leder i Isfjord Norway.

I åpen klasse gikk Isfjord Norway til topps med produktet varmrøkt krydderlaks. Her kommenterte fagjuryen at produktet hadde fin farge og var passe røkt. Nesten halvparten av folkejuryen skalerte dette produktet helt på topp på en skala fra en til ni. Fyldig, god tekstur, nydelig, tørr på utsiden og fuktig inni noe som er godt, er noen av beskrivelsene som ble gitt.

Lars Krogh mottok på vegne av bedriften det synlige beviset og gullmedaljene fra fylkesordfører Tore O. Sandvik, under Trøndersk matfestival, i dag fredag 2. juli.

Isfjord Norway har tidligere fått med seg NM sølv i kategoriene Gravet Laks og Einerrøkt Ørret.

-Den gangen uttalte jeg at neste gang går vi for gull, og jaggu ble det ikke gull i år. Ikke nok med at det ble ett men at det skulle bli to, og at vi kan krone oss som dobbelt norgesmester er helt utrolig. Nå kan vi med stolthet markedsføre oss med å ha Norges beste Gravet Laks, og Varmrøkt Krydderlaks, sier Krogh.

Isfjord Norway åpner ny fabrikk senere denne måneden på Orkanger, og vil da kunne femdoble sin produksjon. I dag kan du få bedriftens sine produkter i flere dagligvarebutikker, restauranter, hoteller og grossister på det nordiske markedet.

Det er 19. gang at norgesmesterskapet i røkt og gravet laks og ørret blir arrangert av organisasjonen Sjømatbedriftene. Et fagpanel bestående av kokker og forskere fra Sintef og NTNU har valgt ut fem finalistene i hver klasse. Deretter har et forbrukerpanel kåret vinnerne. Testingen har foregått på det nye sensoriske laboratoriet på NTNU.

Aldri tidligere har det vært så mange påmeldte til NM-konkurransen. I år deltok 23 produsenter fra hele landet med totalt 84 produkter. NM-general og organisasjonssjef i Sjømatbedriftene, Kjetil Hestad, sier at dommerne hadde en krevende oppgave å plukke ut vinnerne.

– Kvaliteten på produktene har aldri vært bedre. Kombinasjonen av ærgjerrige produsenter og fantastiske råvarer gir resultater, sier Kjetil Hestad.

Resultater NM i røkt og gravet laks og ørret 2019

 

Kaldrøkt laks

Gull:                Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

Sølv:               Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

Bronse:           Espevær Røkeri, Bømlo – Hordaland

 

Kaldrøkt ørret

Gull:                Dolmøy House of Seafood AS, Hitra – Trøndelag

Sølv:                Fiskeeksperten Reinhartsen AS, Kristiansand – Agder

Bronse:           Mikaels Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

 

Varmrøkt laks

Gull:                Granviks Røkeri AS, Frøya – Trøndelag

Sølv:               Dolmøy House of Seafood AS, Hitra – Trøndelag  

Bronse:           Mikaels Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

 

Gravet laks

Gull:                Isfjord Norway AS, Trondheim – Trøndelag

Sølv:               Fiskeeksperten Reinhartsen AS, Kristiansand – Agder

Bronse:           Norsk Sjømat AS, Stranda – Møre & Romsdal

 

Åpen klasse

Gull:                Isfjord Norway AS, Trondheim – Trøndelag

Sølv:               Leiren Laks AS, Vaksdal – Hordaland

Bronse:           Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

 

For ytterligere informasjon, ta kontakt med Lars Krogh på mobil 930 39 925 eller arrangøren Sjømatbedriftene ved organisasjonssjef Kjetil Hestad på mobil 924 44 460 eller e-post kjetil.hestad@sjomatbedriftene.no.

Sjømatbedriftene er en nasjonal, politisk uavhengig næringsorganisasjon som representerer alle ledd i sjømatnæringen fra produksjon til salg. Formålet er å utvikle sjønæringene på en samfunnsmessig ansvarlig og miljømessig bærekraftig måte. På samme tid skal Sjømatbedriftene ivareta medlemmenes interesser – både næringspolitisk, økonomisk, faglig og sosialt. 

Andre aktuelle saker

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Velkommen til Sjømatdagene 2021 - Norges framtidsnæring i en ny tid   Link til påmelding finner du her: https://app.tappin.no/registration/index.php?e=sjomatdagene2021  Mer informasjon:https://sjomatdagene.no/  Sammen med en rekke sentrale aktører vil vi gjennom...

les mer
Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Tekst: Arbeidstilsynet For å bidra til å begrense smittespredningen i Norge skal Arbeidstilsynets inspektører nå ut og kontrollere at smittevernet ivaretas på norske arbeidsplasser. De som bryter regelverket om smittevern, må regne med korte frister og strenge...

les mer
Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Tekst: Mattilsynet Julen 2020 har avdeling Romerike utvidet åpnigstid, mens de andre kontorene har reduserte åpningstider. Forhåndsmeldinger må derfor sendes inn i god tid, slik at tilsynskontorene med redusert åpningstid har mulighet til å behandle disse. Åpningstid...

les mer
Det blir Sjømatdagene 2021

Det blir Sjømatdagene 2021

Sjømatdagene 2021 blir en todelt konferanse. Den første delen vil gå av stabelen i januar og blir Tv-produksjon, mens del to blir en fysisk konferansedag i løpet av våren. -Vi hadde i det lengste håpet at vi skulle få gjennomført Sjømatdagene som en fysisk konferanse...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.