fbpx

Sjømatbedriftene styrker staben!

Tonje Vangen begynte 1. februar i Sjømatbedriftene. Hun er jurist med utdanning fra Universitetet i Bergen og har i 17 år arbeidet i det offentlige – først i Arbeids- og velferdsdirektoratet (NAV) i Oslo og nå i snart 10 år i Direktoratet for arbeidstilsynet i Trondheim.

I Arbeidstilsynet har jeg hovedsakelig arbeidet med klagesaker og utvikling av regelverk, forteller Tonje Vangen. – Det har vært mye arbeid knyttet til sjøfart og virksomhet på og i sjøen. Dette gjelder bl.a. dykking, hvor det dessverre har vært mange ulykker og uønskede hendelser. Her må arbeidsgiverne etter hvert forholde seg til et mer omfattede regelverk. Deler av havbruksnæringen er risikoutsatt og det er en viktig oppgave for alle berørte parter å styrke sikkerhet og arbeidsmiljø.

Sjømatnæringen er i vekst. Sjømatbedriftenes og min oppgave blir å gi råd – ikke bare i arbeidsrettslige spørsmål, men også om arbeidsmiljø. Jeg har i Arbeidstilsynet opparbeidet god kunnskap om næringen og håper å bidra til at medlemsbedriftene kan operere med større sikkerhet på dette området.

Andre aktuelle saker

Nye krav fra Regjeringen med betydning for sjømatnæringen

Nye krav fra Regjeringen med betydning for sjømatnæringen

Kilde: REGJERINGEN Det har iløpet av de siste dagene kommet nye krav fra Regjeringen for å bidra til bedre smittekontroll. Kravene vil ha betydning for flere, som utenlandske arbeidstakere i sjømatnæringen. De nye kravene omfatter blant annet krav om registrering og...

les mer
Varsel om nye krav ved eksport av sjømat til Kina

Varsel om nye krav ved eksport av sjømat til Kina

Tekst: MATTILSYNET Dato: 31.12.2020   Kinesiske myndigheter har varslet om nye krav til helsesertifikatet for eksport av sjømat til Kina og til listeføringen av godkjente virksomheter. Alle land som eksporterer sjømat til Kina, må forholde seg til disse kravene....

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.