fbpx

Er i dialog med Nærings- og fiskeridepartementet

Sjømatbedriftene er bekymret over Corona-situasjonen og frykter dette kan få store konsekvenser for Sjømatnæringen.

Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert Eriksson sier at man, i tillegg til at markedssituasjonen, og at logistikken knyttet til transport kan bli svært vanskelig, kan man også se for seg at dette vil kunne få store konsekvenser på andre områder.

-Man kan jo tenke seg en situasjon hvor mange nordmenn blir syke, og at man står uten tilstrekkelig dekning av røktere, eller at det rammer tilgangen for fôr. Dette vil potensielt kunne få store konsekvenser, og hva gjør myndighetene for å kartlegge dette, og se på tiltak som kan iverksettes, spør Eriksson.

Med dette bakteppet har Sjømatbedriftene i dag vært i kontakt med Nærings- og fiskeridepartementet for å forhøre seg om hva som gjøres fra myndighetenes side.

-Vi har hatt en god samtale med departementet i dag, og vil fortsette dialogen. Vi har fått en klar forståelse for at dette har deres høyeste oppmerksomhet og at det jobbes på høygir får å kartlegge både konsekvenser denne situasjonen kan føre til, samt at det vurderes ulike tiltak, sier Eriksson.

Robert Eriksson sier at Sjømatbedriftene har kommunisert, ovenfor departementet, at man bør komme med raske tiltak tilpasset situasjonen slik man gjorde da markedene i Russland ble stengt i 2014.

-Så langt er vi beroliget for at departementet har satt denne situasjonen øverst på dagsorden, og vi vil fortsette vår konstruktive dialog med departementet, avslutter Eriksson, i det han oppfordrer medlemsbedrifter til å ta kontakt om de har spørsmål eller har nyttig informasjon som vil være til hjelp for Sjømatbedriftene i det videre arbeidet knyttet til den oppståtte situasjonen.

 

Andre aktuelle saker

Save the date – Sjømatdagene

Save the date – Sjømatdagene

Sjømatdagene 24. – 26. mars 2025 på Hell Det er med stor glede vi nå kan annonsere datoen for Sjømatdagene 2025, som vil finne sted på Scandic Hell. Som en av de mest tradisjonsrike konferansene i bransjen, lover vi et program som vil inspirere og engasjere.  Sett av...

les mer
The Royal Blue Night i Nor-Fishing uken

The Royal Blue Night i Nor-Fishing uken

Den 21. august arrangerer Sjømatbedriftene og KOMENT, The Royal Blue Night – en eksklusiv aften for sjømatnæringen. Der kan du ta med deg kunder, samarbeidspartnere og ansatte til en helaftens opplevelse. En god arena for å etablere nye og styrke eksisterende...

les mer
Nye krav til arbeidskontrakt

Nye krav til arbeidskontrakt

Image by pch.vector on FreepikNye krav til hvilke opplysninger arbeidskontrakter må inneholde, trer i kraft 1. juli. Hensikten er at dette skal bidra til tydeligere og mer forutsigbare arbeidsvilkår for å gi økt trygghet og klarhet for arbeidstakerne.  De nye kravene...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.