fbpx

Er i dialog med Nærings- og fiskeridepartementet

Sjømatbedriftene er bekymret over Corona-situasjonen og frykter dette kan få store konsekvenser for Sjømatnæringen.

Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert Eriksson sier at man, i tillegg til at markedssituasjonen, og at logistikken knyttet til transport kan bli svært vanskelig, kan man også se for seg at dette vil kunne få store konsekvenser på andre områder.

-Man kan jo tenke seg en situasjon hvor mange nordmenn blir syke, og at man står uten tilstrekkelig dekning av røktere, eller at det rammer tilgangen for fôr. Dette vil potensielt kunne få store konsekvenser, og hva gjør myndighetene for å kartlegge dette, og se på tiltak som kan iverksettes, spør Eriksson.

Med dette bakteppet har Sjømatbedriftene i dag vært i kontakt med Nærings- og fiskeridepartementet for å forhøre seg om hva som gjøres fra myndighetenes side.

-Vi har hatt en god samtale med departementet i dag, og vil fortsette dialogen. Vi har fått en klar forståelse for at dette har deres høyeste oppmerksomhet og at det jobbes på høygir får å kartlegge både konsekvenser denne situasjonen kan føre til, samt at det vurderes ulike tiltak, sier Eriksson.

Robert Eriksson sier at Sjømatbedriftene har kommunisert, ovenfor departementet, at man bør komme med raske tiltak tilpasset situasjonen slik man gjorde da markedene i Russland ble stengt i 2014.

-Så langt er vi beroliget for at departementet har satt denne situasjonen øverst på dagsorden, og vi vil fortsette vår konstruktive dialog med departementet, avslutter Eriksson, i det han oppfordrer medlemsbedrifter til å ta kontakt om de har spørsmål eller har nyttig informasjon som vil være til hjelp for Sjømatbedriftene i det videre arbeidet knyttet til den oppståtte situasjonen.

 

Andre aktuelle saker

Gratulerer norsk sjømatnæring med rekordår

Gratulerer norsk sjømatnæring med rekordår

Foto: Johan Wildhagen (Hentet fra: Norwegian Seafood Council).En fersk pressemelding fra Norges Sjømatråd viser at 2021 ble tidenes beste år for norsk sjømateksport. Totalt eksporterte Norge 3,1 millioner tonn sjømat til en verdi av 120,8 milliarder kroner i fjor. Det...

les mer
Innreiseregler for utenlandske arbeidstakere

Innreiseregler for utenlandske arbeidstakere

Følgende regler gjelder pr. 04.01.22 for utenlandske arbeidstakere ved innreise til Norge:Før ankomst Norge Opplysninger om arbeidsgiver/oppdragsgiver samt koronasertifikat og egnet oppholdssted må før ankomst Norge registreres i innreiseregisteret. Du som...

les mer
Oversikt over regjeringens økonomiske tiltak

Oversikt over regjeringens økonomiske tiltak

Under følger en oversikt over regjeringens økonomiske tiltak som ble presentert 14.12.2021.Næringslivet: 1. Garantiordningen for banklån gjeninnføres. Målet er en trygg tilgang til kreditt til bedrifter, og at bankene har en sikkerhet. 2. Den generelle...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.