fbpx

Er i dialog med Nærings- og fiskeridepartementet

Sjømatbedriftene er bekymret over Corona-situasjonen og frykter dette kan få store konsekvenser for Sjømatnæringen.

Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert Eriksson sier at man, i tillegg til at markedssituasjonen, og at logistikken knyttet til transport kan bli svært vanskelig, kan man også se for seg at dette vil kunne få store konsekvenser på andre områder.

-Man kan jo tenke seg en situasjon hvor mange nordmenn blir syke, og at man står uten tilstrekkelig dekning av røktere, eller at det rammer tilgangen for fôr. Dette vil potensielt kunne få store konsekvenser, og hva gjør myndighetene for å kartlegge dette, og se på tiltak som kan iverksettes, spør Eriksson.

Med dette bakteppet har Sjømatbedriftene i dag vært i kontakt med Nærings- og fiskeridepartementet for å forhøre seg om hva som gjøres fra myndighetenes side.

-Vi har hatt en god samtale med departementet i dag, og vil fortsette dialogen. Vi har fått en klar forståelse for at dette har deres høyeste oppmerksomhet og at det jobbes på høygir får å kartlegge både konsekvenser denne situasjonen kan føre til, samt at det vurderes ulike tiltak, sier Eriksson.

Robert Eriksson sier at Sjømatbedriftene har kommunisert, ovenfor departementet, at man bør komme med raske tiltak tilpasset situasjonen slik man gjorde da markedene i Russland ble stengt i 2014.

-Så langt er vi beroliget for at departementet har satt denne situasjonen øverst på dagsorden, og vi vil fortsette vår konstruktive dialog med departementet, avslutter Eriksson, i det han oppfordrer medlemsbedrifter til å ta kontakt om de har spørsmål eller har nyttig informasjon som vil være til hjelp for Sjømatbedriftene i det videre arbeidet knyttet til den oppståtte situasjonen.

 

Andre aktuelle saker

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Velkommen til Sjømatdagene 2021 - Norges framtidsnæring i en ny tid   Link til påmelding finner du her: https://app.tappin.no/registration/index.php?e=sjomatdagene2021  Mer informasjon:https://sjomatdagene.no/  Sammen med en rekke sentrale aktører vil vi gjennom...

les mer
Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Tekst: Arbeidstilsynet For å bidra til å begrense smittespredningen i Norge skal Arbeidstilsynets inspektører nå ut og kontrollere at smittevernet ivaretas på norske arbeidsplasser. De som bryter regelverket om smittevern, må regne med korte frister og strenge...

les mer
Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Tekst: Mattilsynet Julen 2020 har avdeling Romerike utvidet åpnigstid, mens de andre kontorene har reduserte åpningstider. Forhåndsmeldinger må derfor sendes inn i god tid, slik at tilsynskontorene med redusert åpningstid har mulighet til å behandle disse. Åpningstid...

les mer
Det blir Sjømatdagene 2021

Det blir Sjømatdagene 2021

Sjømatdagene 2021 blir en todelt konferanse. Den første delen vil gå av stabelen i januar og blir Tv-produksjon, mens del to blir en fysisk konferansedag i løpet av våren. -Vi hadde i det lengste håpet at vi skulle få gjennomført Sjømatdagene som en fysisk konferanse...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.