fbpx

Helene Kristoffersen blir ny fagsjef i Sjømatbedriftene

Helene Kristoffersen går fra en tilværelse som daglig leder hos Oslo Fisketorg AS på Aker Brygge til å bli Sjømatbedriftenes nye fagsjef innen fangstbasert industri.

Tross hennes unge alder har den nye fagsjefen opparbeidet seg god og allsidig erfaring fra bransjen.

-Vi er svært fornøyd med å ha fått Helene med på laget. Det at hun har erfaring fra både organisasjonslivet og som næringsutøver, synes jeg er en spennende bakgrunn som vil kunne bidra til å utvikle hvitfiskområdet vårt inn i fremtiden, sier administrerende direktør i Sjømatbedriftene Robert Eriksson.

Siden høsten 2017 har hun vært daglig leder i Fisketorget. Før den tid har hun bl.a. opparbeidet seg erfaring fra forskningsfiske etter reker og kongesnegle, samt forsøksfiske etter ål i regi av Havforskningsinstituttet (HI), samt reketråleren «Helene» O-1-O. Kristoffersen har også erfaring fra organisasjonslivet som bl.a. leder for Indre Oslofjord Fiskerlag, samt at hun har deltatt i flere faggrupper innen hvitfisk i FHF og vært medlem i fagligpolitisk arbeidsgruppe nedsatt av daværende Fiskeri- og kystdepartementet.

-Jeg gleder meg stort til å innta trønderhovedstaden for å få benyttet min erfaring og kompetanse for Sjømatbedriftenes medlemsbedrifter. Dessverre har hvitfisksegmentet kommet litt i skyggen av laksenæringen. Men hvitfisk har et betydelig potensiale, og jeg håper jeg kan bidra til å løfte og tydeliggjøre den fangstbaserte sektoren på den sjømatpolitiske dagsorden, sier Helene Kristoffersen.

Hun vil starte etter nærmere avtale og senest fra 1. juli. Nåværende fagsjef Jurgen Meinert vil gå inn i rollen som spesialrådgiver innen samme fagområdet frem til han går av med pensjon.

– Den fangstbaserte delen av næringen er noe vi i Sjømatbedriftene ønsker å utvikle en tydeligere posisjon innen. Med Helene på laget vil vi få inn ny kraft og energi. Hun vil få en sentral rolle i å utvikle bransjeorganisasjonens politikk innen hvitfiskområdet, avslutter Eriksson.

For ytterligere kommentarer kan Robert Eriksson nås på telefon 95 06 87 97

Andre aktuelle saker

Restauksjon av løyve til lakseoppdrett

Restauksjon av løyve til lakseoppdrett

I byrjinga av oktober vil det være mogeleg å by på restkapasitet til lakseoppdrett. Då vil useld kapasitet frå auksjonen i fjor, tilbys på nytt.  Nærings- og fiskeridepartementet har fastsette forskrifta om sal av restkapasitet gjennom auksjon. Den opnar måndag 2....

les mer
Bilder NM i Sjømat – premieutdelingen

Bilder NM i Sjømat – premieutdelingen

Foto: Sjømatbedriftene I stålende sol ble det delt ut medalje til stolte sjømatprodusenter under årets AquaNOR messe.   Andre aktuelle saker Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim Tlf: +47 73 84 14 00Besøksadresse:Dronningens gate 7, 6. etasjeE-post:...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.