fbpx

Sjømatbedriftenes styreleder er en av ti som skal gi råd til fiskeriministeren

Fiskeriministeren møtte ti sjømatfolk for å diskutere hvordan man på best mulig måte kan gjøre ting etter koronakrisen.

Ti sjømattopper møttes i dag for å gi statsråden sine råd. En av disse var Sjømatbedriftenes styreleder, Håvard Høgstad, som til daglig er administrerende direktør i Arnøy Laks AS.

Tidligere denne uken uttalte fiskeri- og sjømatminister, Odd Emil Ingebrigtsen (H), til Fiskeribladet at han har hatt veldig mange møter underveis i denne koronakrisen, og om hvordan krisen skal håndteres. Formålet med dagens møte var å få råd og innspill på hvordan vi skal forberede oss på hvordan vi skal komme best mulig ut av dette. Norge har rekordhøy ledighet, og mange står uten jobb.

Regjeringen skal gjennomføre i alt 10 tilsvarende møter, med ulike næringer – totalt skal 100 aktører få gi sine innspill og råd til hvordan regjeringen skal komme ut av krisen.

-Ingen vet hvor lenge krisen varer, men på det tidspunkt er den over. Nå skal vi berede grunnen til det, uttalte Ingebrigtsen til Fiskeribladet tidligere denne uken.

Styreleder i Sjømatbedriftene Håvard Høgstad tok opp viktigheten av at myndighetene raskt kom på banen med løsninger på kredittforsikringer, og at dette er noe som rammer både rød og hvit sektor.  

-For å komme best mulig ut av krisen må vi for det første unngå at krisen eskalerer ved at handelen stopper opp. Derfor er det aller – aller viktigste nå og sørge for at man får på plass løsninger på dette området som gjør at mest mulig handel opprettholdes. Lykkes vi ikke med det kan vi fort risikere å miste mange sjømatarbeidsplasser i distriktene, sier han.

Høgstad er videre bekymret over hvitfisksektoren. Denne har så langt blitt rammet langt kraftigere enn laksenæringen, og frykter også at deler av foredlingsindustrien kan oppleve tøffere tider som følge av koronasituasjonen.

 

Andre aktuelle saker

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.