fbpx

Nærings- og fiskeridepartementet med forslag om forlengelse av unntak etter PD-forskriftens § 8

NFD logo

 

Sjømatbedriftene har kontaktet myndighetene med ønske om fortsatt mulighet for dispensasjon fra kravet om lukket slakting jf. PD-forskriften § 8 femte ledd, etter 1. januar 2021. Norsk Industri og Sjømat Norge har uttalt at de støtter anmodningen. Dersom dette skal imøtekommes må det skje gjennom en endring i PD-forskriften.

Vi er glad for at departementet nå sender ut dette forslaget på høring, og håper vårt forslag om å få på plass en slik utsettelse vil få brei tilslutning, sier organisasjonssjef Kjetil Hestad i Sjømatbedriftene.

Vedlagt kan du lese høringsnotatet fra Nærings- og fiskeridepartementet

Høringsbrev – forlengelse av unntak etter PD-forskriften § 8

 

Andre aktuelle saker

Gratulerer norsk sjømatnæring med rekordår

Gratulerer norsk sjømatnæring med rekordår

Foto: Johan Wildhagen (Hentet fra: Norwegian Seafood Council).En fersk pressemelding fra Norges Sjømatråd viser at 2021 ble tidenes beste år for norsk sjømateksport. Totalt eksporterte Norge 3,1 millioner tonn sjømat til en verdi av 120,8 milliarder kroner i fjor. Det...

les mer
Innreiseregler for utenlandske arbeidstakere

Innreiseregler for utenlandske arbeidstakere

Følgende regler gjelder pr. 04.01.22 for utenlandske arbeidstakere ved innreise til Norge:Før ankomst Norge Opplysninger om arbeidsgiver/oppdragsgiver samt koronasertifikat og egnet oppholdssted må før ankomst Norge registreres i innreiseregisteret. Du som...

les mer
Oversikt over regjeringens økonomiske tiltak

Oversikt over regjeringens økonomiske tiltak

Under følger en oversikt over regjeringens økonomiske tiltak som ble presentert 14.12.2021.Næringslivet: 1. Garantiordningen for banklån gjeninnføres. Målet er en trygg tilgang til kreditt til bedrifter, og at bankene har en sikkerhet. 2. Den generelle...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.