fbpx

Grundig kontroll av smittevernrutiner i fiskeindustrien

Bilde av Korona virus

Arbeidstilsynet har sendt ut en særskilt orientering til arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene i fiskeindustrien om at Arbeidstilsynet nå skal kontrollere at virksomhetene i fiskeindustrien har gode smittevernrutiner og følger smittevernreglene i covid-19-forskriften.

Bakgrunnen er at koronasmitten har økt betydelig den siste tiden, og man frykter økt importsmitte når mange sesongarbeidere kommer til fiskeindustrien. Arbeidstilsynet vil i tilsynene spesielt kontrollere hvordan arbeidsgiver vurderer risikoen for smitte, og hvilke tiltak arbeidsgiver har gjort for å begrense smitterisikoen for arbeidstakerne.

Mer informasjon om dette sendes alle medlemsbedriftene våre på epost. Sjømatbedriftene vil selvsagt være tilgjengelig dersom dere har spørsmål knyttet til Arbeidstilsynets smittevernkontroll.

Andre aktuelle saker

Nye krav fra Regjeringen med betydning for sjømatnæringen

Nye krav fra Regjeringen med betydning for sjømatnæringen

Kilde: REGJERINGEN Det har iløpet av de siste dagene kommet nye krav fra Regjeringen for å bidra til bedre smittekontroll. Kravene vil ha betydning for flere, som utenlandske arbeidstakere i sjømatnæringen. De nye kravene omfatter blant annet krav om registrering og...

les mer
Varsel om nye krav ved eksport av sjømat til Kina

Varsel om nye krav ved eksport av sjømat til Kina

Tekst: MATTILSYNET Dato: 31.12.2020   Kinesiske myndigheter har varslet om nye krav til helsesertifikatet for eksport av sjømat til Kina og til listeføringen av godkjente virksomheter. Alle land som eksporterer sjømat til Kina, må forholde seg til disse kravene....

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.