fbpx

Minneord for Odd Steinsbø

Foto: Berre Kommunikasjon hentet fra www.kyst.no

Tekst: Robert Eriksson, administrerende direktør i Sjømatbedriftene

Med bortgangen til Odd Kåre Steinsbø har en av havbruksnæringens mest sentrale personer avsluttet en lang arbeidsdag. Våre tanker går først og fremst til hans kone, Målfrid, og resten av den nærmeste familien.

Odd hadde et brennende og ektefølt engasjement. I over 40 år var han en sentral pådriver for havbruksnæringen.  Han har bidratt med sin kompetanse og strategiske evner for å utvikle norsk havbruksnæring fra en attåtnæring – til å bli en global industri.

Det er liten tvil om at han har satt store spor.

For å nevne noe:

Han var sentral i arbeidet med å gjøre norsk laks til Norges mest kjente merkevare over hele verden. I 1979 tok han initiativet til den aller første oppdrettsmessen. En messe som har utviklet seg til å bli verdens største arena for aqua-teknologi, og som i dag går under navnet Aqua-Nor. Han var ikke minst en av grunnleggerne av Norway Royal Salmon (NRS). Et selskap han også hadde gleden av å være administrerende direktør i fra 1992 – 2003.

Norske Sjømatbedrifters Landsforening (dagens Sjømatbedriftene) har mye å takke Odd for.

I ti år, fra 1998-2008, var han vår ubestridte styreleder. Han var en tydelig og kunnskapsrik leder – med en klar visjon for både næringen og organisasjonen. I tillegg høstet vi godt av hans brede erfaring og kompetanse innen de aller fleste bransjeområder, og særlig hans innsikt innen markedsarbeid – som lå hans hjerte nært.

Odd Steinsbø var en respektert næringslivsleder, men også en respektert politiker med stort engasjement. Spesielt innen næring- og havbrukspolitikk. Han fant sin politiske tilhørighet i Senterpartiet, og var statssekretær i 1973 for fiskeriminister Trygve Jens Asbjørn Olsen i regjeringen Korvald.

Han evnet å tenke stort, og langsiktig, med en strategisk evne og et tålmod som overgikk de fleste. Samtidig var han tett på hverdagsutfordringene i næringen, gjennom sine tillitsverv som både styreleder og styremedlem i en rekke ulike bedrifter innen næringen. Han evnet å gjøre noe så sjelden som å tenke globalt med utgangspunkt i de lokale forhold på virksomhetsnivå. Hans enorme innsats ble i 2014 belønnet med at han ble tildelt Kongens fortjenestmedalje etter 40 års innsats for norsk fiskeoppdrett og markedsføring av merkevaren norsk laks.

En bauta og pioner er borte.  Med stor respekt lyser vi nå fred over Odd Steinsbøs minne.

Andre aktuelle saker

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne.   KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...

les mer
Sjømatdagene 2024

Sjømatdagene 2024

Sjømatdagene 2024 er historie, og Sjømatbedriftene vil takke alle som deltok under årets konferanse. Evalueringen er ferdig og vi er svært glade for alle gode, konstruktive og hyggelige tilbakemeldinger på hva som fungerte bra, og hva som kan gjøres bedre til neste...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.