fbpx

Sjømatbedriftene gratulerer Karsten «Kakki» Austevoll som årets sjømatnavn 2020

Foto: Ketil Svendsen/Intrafish

Tekst: Sjømatbedriftene

Årets navn i sjømatnæringen er en prestisjefylt og tradisjonsrik pris som Fiskeribladet og Intrafish har delt ut i snart 20 år. Under Sjømatdagene i går ble årets vinner presentert.

Prisen skal gå til en person eller et selskap som har gjort noe spesielt i og for næringen, enten det dreier seg om å skape noe, eller å sette fotavtrykk. Tidligere vinnere av prisen er blant andre Ole-Eirik Lerøy, Aino Olaisen, Knut Frode Eide, Rita Karlsen og Inge Berg. I fjor fikk Olav Svendsen, Salmalaksens far, utdelt prisen. I år ble derimot Karsten Austevoll stemt frem som vinner av Intrafish og Fiskeribladets lesere.

– En velfortjent pris til en sann hedersmann som gjennom et langt liv har vært opptatt av å skape mer verdier av fisken lokalt. Karsten er en bedriftseier som aldri har gitt seg, han er full av pågangsmot, og på mange måter er han næringens svar på Solan Gundersen hvor motto er: «Det umulige er en utfordring – og det vanskelige en bagatell.» Altså, «Kakki» gir seg aldri, han har møt motgang og krevende utfordringer, men alltid krummet nakken fått jobben gjort og gått videre, sier administrerende direktør i Sjømatbedriftene Robert Eriksson, og fortsetter:

-Inka og Karsten er en av våre stolte medlemsbedrifter. Det er utrolig moro og lærerikt å få jobbe med slike folk som Karsten. Noe jeg setter utrolig stor pris på, sier Eriksson.

Andre aktuelle saker

Informasjon rundt åpenhetsloven

Informasjon rundt åpenhetsloven

Foto: ShutterstockÅpenhetsloven trådte i kraft 01.07.2022. Under finner du mer informasjon om hva loven betyr for deg og din bedrift.Formålet med loven er å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i forbindelse...

les mer
Skandia Cup: Sjømat hører hjemme på idrettsarenaen

Skandia Cup: Sjømat hører hjemme på idrettsarenaen

Foto: Stian Engh-Halstvedt.Sjømatbedriftene var i helga til stede under Skandia Cup i Trondheim for å dele ut gratis fiskeburgere til barna. Tiltaket ble en stor suksess, og viser at sjømat hører hjemme på idrettsarenaen.Tiltaket ble satt i gang igjennom et samarbeid...

les mer
Mattilsynet: Skjema- og eksporttjenester er ustabile

Mattilsynet: Skjema- og eksporttjenester er ustabile

Mattilsynet skriver på sin hjemmeside at de opplever at deres skjematjenester er ustabile som følge av utfordringer hos Altinn.Jobbes med saken Altinn skriver følgende på sine sider: "Målrettede tjenestenektangrep mot norske nettløsninger har siden natt til onsdag...

les mer
Uttakskonkurranser NM i Sjømathandel 2022: Se bildene!

Uttakskonkurranser NM i Sjømathandel 2022: Se bildene!

Foto: Sjømatbedriftene.Sjømatbedriftene arrangerte sammen med våre samarbeidspartnere KOM (Opplæringskontoret for salgs- og matbransjen), Coop Mega, Meny, Norsk Villfisk og Domstein denne uka uttakskonkurranser for NM i Sjømathandel 2022. Her finner du noen glimt av...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.