fbpx

Sjømatbedriftene gratulerer Karsten «Kakki» Austevoll som årets sjømatnavn 2020

Foto: Ketil Svendsen/Intrafish

Tekst: Sjømatbedriftene

Årets navn i sjømatnæringen er en prestisjefylt og tradisjonsrik pris som Fiskeribladet og Intrafish har delt ut i snart 20 år. Under Sjømatdagene i går ble årets vinner presentert.

Prisen skal gå til en person eller et selskap som har gjort noe spesielt i og for næringen, enten det dreier seg om å skape noe, eller å sette fotavtrykk. Tidligere vinnere av prisen er blant andre Ole-Eirik Lerøy, Aino Olaisen, Knut Frode Eide, Rita Karlsen og Inge Berg. I fjor fikk Olav Svendsen, Salmalaksens far, utdelt prisen. I år ble derimot Karsten Austevoll stemt frem som vinner av Intrafish og Fiskeribladets lesere.

– En velfortjent pris til en sann hedersmann som gjennom et langt liv har vært opptatt av å skape mer verdier av fisken lokalt. Karsten er en bedriftseier som aldri har gitt seg, han er full av pågangsmot, og på mange måter er han næringens svar på Solan Gundersen hvor motto er: «Det umulige er en utfordring – og det vanskelige en bagatell.» Altså, «Kakki» gir seg aldri, han har møt motgang og krevende utfordringer, men alltid krummet nakken fått jobben gjort og gått videre, sier administrerende direktør i Sjømatbedriftene Robert Eriksson, og fortsetter:

-Inka og Karsten er en av våre stolte medlemsbedrifter. Det er utrolig moro og lærerikt å få jobbe med slike folk som Karsten. Noe jeg setter utrolig stor pris på, sier Eriksson.

Andre aktuelle saker

Ugyldig konsesjonsstopp for landbaserte anlegg

Ugyldig konsesjonsstopp for landbaserte anlegg

Foto: Kyst.no Det er nå grunnlag for å slå fast at Nærings- og Fiskeridepartementets beslutning om å stanse behandlingen av søknader om landbaserte akvakulturanlegg er ugyldig. Myndighetene vil ha plikt til å behandle nye søknader som sendes inn.     ...

les mer
Sjømatbedriftene styrker laget

Sjømatbedriftene styrker laget

Foto: Sjømatbedriftene Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert H. Eriksson, er svært godt fornøyd med å ha fått om bord Geir Martin Lerbukt som ny faglig leder for fangst og industri. Han tiltrer stillingen senest 1. januar 2024.   - Geir Martin tar...

les mer
Årets kvalitetsfisker 2023

Årets kvalitetsfisker 2023

Foto: Norges Råfisklag Jan-Erik Pedersen og Ronny Henriksen med båten «Røstjenta» er «Årets kvalitetsfisker 2023   Ved første øyekast vil det være naturlig å anta at årets kvalitetsfisker er fra øya lengst sør i Lofoten. Faktisk er skipper og eier av fiskebåten...

les mer
Velkommen til Sjømatdagene 2024!

Velkommen til Sjømatdagene 2024!

Vi er glade for å kunngjøre at påmeldingen til Sjømatdagene 2024 nå er offisielt åpen. Dette er årets høydepunkt for alle som er opptatt av sjømatnæringen og dens fremtid, og vi inviterer deg til å bli med på denne spennende konferansen.Årets konferanse vil tilby et...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.