fbpx

6 tips til arbeidsgivere i sjømatnæringen

logo Regjeringen

BILDE: Tonje Kummeneje Vangen jobber som jurist og fagsjef jus og arbeidsliv i Sjømatbedriftene.

Tekst: Sjømatbedriftene
Dato: 19.05.2021

 

Sommeren står snart for døren og i forbindelse med sommerferieavvikling har mange virksomheter i sjømatnæringen et midlertidig behov for ferievikarer. Her følger nyttige tips til deg som arbeidsgiver – hva du må huske på når du ansetter en ferievikar.

6 tips til deg som arbeidsgiver når du skal ansette ferievikarer:

1. Sørg alltid for en skriftlig arbeidskontrakt – uansett jobb og varighet.

2. Både arbeidstid og rett til pauser må oppgis i kontrakten – husk at det gjelder strengere krav til arbeidstid for vikarer under 18 år!

3. Både arbeidsperiode og oppsigelsestid må oppgis i kontrakten

4. Overtidsbetaling skal utbetales ved overtidsarbeid

5. Feriepenger skal beregnes og settes av separat fra den vanlige lønnsutbetalingen

6. Sørg for nødvendig opplæring i arbeidet som skal utføres – Dette er spesielt viktig ved ansettelse av unge arbeidstakere som har mindre erfaring og forståelse for farene i arbeidet.

Relevant regelverk:

Har du spørsmål knyttet til dette?

tonje.vangen@sjomatbedriftene.no
+47 402 41 205

Tonje Kummeneje Vangen

Jurist og fagsjef jus og arbeidsliv, Sjømatbedriftene

Andre aktuelle saker

Påmelding til Sjømatdagene 2025 er nå åpen!

Påmelding til Sjømatdagene 2025 er nå åpen!

Bli med på Sjømatdagene 2025 på Scandic Hell i Stjørdal! Vi har gleden av å invitere alle med interesse for sjømatnæringen til årets store begivenhet – Sjømatdagene 2025, som finner sted på Scandic Hell i Stjørdal. Programmet byr på engasjerende foredrag og rikelig...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.