fbpx

Jubileumskonferansen

21.-22. September 2021
Britannia Hotel, Trondheim

Norske Sjømatbedrifters Landsforening ble dannet i 1995 ved sammenslåingen av Norges ferskfiskomsetnings landsforening (NFOL), stiftet i 1946, og Lakse-eksportørenes forening (LEF). Derfor feirer Sjømatbedriftene som en av landets aller eldste bransjeorganisasjon i sjømatnæringa 75 år i år, og det må selvfølgelig feires.

Om arrangementet

Jubileumskonferansen legges til Britannia Hotel den 21.-22. September 2021. Dette vil bli et sammensatt jubileum, hvor konferansen vil bli avholdt den 21. September, med program og stands av «Sjømatdagene-standard». Programmet vil gå fra klokken 10:00-16:30, med påfølgende festmiddag fra 19:00-02:00 i ærverdige Britannia Hall.

Den 22. September, vil det bli holdt et medlemsmøte for tillitsvalgte og medlemsbedrifter i Sjømatbedriftene. Dette møtet vil også avholdes i Britannia Hall. Her vil vi diskutere de viktigste satsningene og fokusområdene for oss fremover. Det blir også en oppfølging av Sjømatbedriftenes strategi, og muligheter til å komme med deres forventninger og innspill til oss som organisasjon.

 

Meny og underholdning

Lunsj og kaffe vil bli servert under konferansen, mens det under festmiddagen vil bli servert en 3-retters sjømatmeny med tilhørende drikke. Bjarne Brøndbo vil være konferansier for arrangementet, både på dagtid og kveldstid. Han vil by på både musikk og gode historier, i tillegg til at han vil lede arrangementet med en stødig hånd. 

Påmelding og pris
Påmeldingsmodulen åpnet 01. juni. Påmeldingen er bindende, og det er begrenset antall plasser. Her er det førstemann til mølla som gjelder.

  • Pris for deltakelse på konferanse og festmiddag er 6 000,- eks mva.
  • Egenandelen for deltakelse på medlemsmøtet er 500,- eks mva.

Presse
Presse får gratis deltakelse under konferansen, men må betale for mat og drikke. Dette må avtales selv med Britannia Hotel. Presse gis også mulighet til å kjøpe restplasser til festmiddagen. Ta kontakt med mali@sjomatbedriftene.no for å registrere din plass.

Overnatting
Overnatting besørges av den enkelte. Dere må selv ta kontakt med Britannia for booking.

For bestilling av rom 21-22 september 2021 på Britannia Hotel:

Send mail til: contact@britannia.no
Eller ring: +47 738 00 800

PROGRAM

21. September 2021

10:00 – 16:30 – KONFERANSE

Lunsjen vil bli servert i Palmehaven på Britannia Hotel, og vi oppfordrer alle til å sitte sammen med de man sitter med under konferansen og festmiddagen. Dette for å begrense antall nærkontakter ved eventuell smitte.

Ved besøk på stands oppfordrer vi også alle sammen til å holde 1m avstand til hverandre.

22. September 2021

09:30 – 14:15 – MEDLEMSMØTE

Dette arrangementet er kun for Sjømatbedriftenes medlemmer. Er du medlem og har glemt å melde deg på? Gi beskjed til mali@sjomatbedriftene.no
Også denne dagen blir lunsj servert i Palmehaven. Vi oppfordrer alle konferansedeltakere til å sitte sammen med de man sitter med under møtet.

Her er noen av de du vil se fra scenen den 21.9:

Odd Emil Ingebrigtsen

Fiskeri- og sjømatminister

Odd Emil Ingebrigtsen ble utnevnt til fiskeri- og sjømatminister 13. mars 2020. Han har tidligere innehatt flere lederstillinger og styreverv i privat næringsliv i hjembyen Bodø og omegn. Av politisk erfaring har han 24 år bak seg i kommunestyret i Bodø, hvorav åtte av dem i formannskapet. Han har også vært Bodø Høyres ordførerkandidat.

Kilde: www.regjeringen.no

Fisk og Sjømatminister

Foto: www.hoyre.no

Gustav Witzøe

Gründer og konsernsjef i SalMar

Gustav Witzøe er en norsk industrigründer. Han er mest kjent som gründer og konsernsjef i SalMar, et av verdens største lakseoppdrettsselskaper. Han er utdannet ingeniør fra Oslo tekniske skole, og arbeidet en tid som bilmekaniker ved Isbergs Bilforretning i Oslo og som ingeniør i Volvo Norge. I 1979 etablerte han Bewi AS, en fabrikant av plastemballasje for oppdrettsnæringen, i Hamarvik på Frøya. Han var administrerende direktør i Bewi frem til 1990.

Kilde: www.wikipedia.org

Foto: www.salmar.no

Sondre Eide

Daglig leder i Eide Fjordbruk

Sondre er tredje generasjons oppdretter, utdannet med MBA fra San Francisco, jurist ved UiO, og har en bachelor i business administration. På fritida liker Sondre som tidligere skiskytter å være aktiv. I junior VM Ruhpolding i skiskyting 2008 vant blant annet Sondre sølv.

Kilde: www.efb.no

Foto: Eide Fjordbruk

Sigvald Rist

Administrerende direktør i Insula Norge

Sigvald Rist ledet Insulas datterselskap Lofotprodukt AS fra etableringen i 1994 til opprettelsen av Insula i 2015. Før dette arbeidet han på Dahl Nusfjord settefiskanlegg AS. Han satt i perioden 2010-2014 i Sjømatbedriftenes fiskematutvalg. Sigvald har en Bachelorgrad i Akvakultur fra Nord Universitet, og lederutdanning gjennom Nord-Norsk Lederutvikling.

Kilde: www.insula.no

Foto: Insula

Roger Hofseth

Administrerende direktør i Hofseth International AS

Roger Hofseth har bred og omfattende operasjons- og ledererfaring i sjømatnæringen. Han har vært styremedlem i Hofseth BioCare siden han etablerte selskapet i 2009. Han trådte inn som administrerende direktør august 2017, og er for tiden også administrerende direktør i Hofseth International AS og Hofseth Aqua AS.

Foto: Hofseth BioCare

Arne Nore

Tidligere toppsjef i Pan Fish

Arne Nore er utdannet siviløkonom, og er grunnlegger av fiskerikonsernet Pan Fish. Arne bygde på 1990-tallet opp oppdretts- og fiskeforedlingskonsernet Pan Fish til et av verdens største fiskeriselskap.

Kilde: www.alkunne.no

Foto: Privat

Christian Riber

Daglig leder i Norcod

Christian Riber er utdannet ved Copenhagen Business School. Han har 12 år med erfaring som Commercial Director i Sirena Group. Han jobbet også i 2 år som Account Manager i Experian. Han var styreformann i Norcod før han tiltrådte som daglig leder i 2020.

Foto: Norcod

Leif Kjetil Skjæveland

Bærektaftsansvarlig og samfunnskontakt i Skretting Norge

Leif Kjetil Skjæveland er bærekraftansvarlig og samfunnskontakt i Skretting Norge. Han er utdannet historiker og journalist og har tidligere jobbet som oppdragsforsker og redaktør. Han har også erfaring fra merkevarebygging og softwareutvikling.

Foto: Skretting

Mari Moren

Forskningssjef i Nofima – Avdeling for ernæring og fôrteknologi

Mari Moren har en doktorgrad fra UiB og flere år som forsker bak seg. Gjennom de siste årene har hun hatt hyppig kontakt med både forskningsmiljøer og industri fra hele verden som ønsker å finne fram til grønne løsninger, mange i samarbeid med forskerne i Nofima.

Foto: Helge Skodvin©Nofima

Erik Olav Gracey

Bærekraftsspesialist i BioMar

Erik Olav Gracey har tidligere jobbet ved NTNU, Sintef, og Møreforsking. Han er ekspert på livsløpsanalyse og bærekraft innen sjømat verdikjeder. På fritiden er han en ivrig sportsfisker og jeger.

Foto: Oscar Berrios Cruzat @BioMar

Tom-Jørgen Gangsø

Direktør for markedsinnsikt og markedsadgang i Norges Sjømatråd

Tom-Jørgen Gangsø har vært direktør for markedsinnsikt og markedsadgang siden mai 2019. Gangsø har en Executive MBA i Seafood Management fra Norges Handelshøgskole, en Master i Business Creation and Entrepreneurship fra UiT Norges arktiske universitet, og en Bachelor i International Business fra Middlesex University i London. Gangsø har jobbet i Sjømatrådet siden 2012 og har jobbet med både analyse, markedsføring og ledet flere større utviklingsprosjekter. Han har også hatt ansvar for strategiutviklingen i Sjømatrådet.

Foto: Norges Sjømatråd

Alf-Gøran Knutsen

Daglig leder i Kvarøy Fiskeoppdrett AS

Alf-Gøran har vært daglig leder i Kvarøy Fiskeoppdrett siden 2005. Han er utdannet lærer med en liten økonomi utdannelse i tillegg. Han har etablert Kvarøy som en aktør på det amerikanske markedet gjennom enn egen merkevare, Kvarøy Arctic. Alf-Gøran sitter også i en rekke styrer innen sjømat og annet. Satt inntil nylig i Sjømatbedriftenes styre og havbruksutvalg, fra 2010 til i år.

Foto: Kvarøy Fiskeoppdrett

Kristian Botnen

Daglig leder i Lingalaks AS

Kristian ledet produksjonen i Lingalaks frem til han i 2019 ble daglig leder i selskapet. Han har 10 års erfaring fra bank og finans, og har en bachelor i økonomi og en executive master of management. Kristian er tidligere langrennsløper, og bruker mye av fritida si på trening ute i naturen.

Foto: Privat

Trond Henriksen

Leder for Havbruk i Atea

Trond leder Ateas satsning på Blockchain og sporingsteknologi. Han har teknologibakgrunn, og lang fartstid i næringen.

Foto: Atea

Robert Eriksson

Adm. dir. Sjømatbedriftene

Robert Eriksson er Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, og tidligere politiker (Frp). Han var innvalgt på Stortinget fra Nord-Trøndelag 2005–2013 og var leder av Stortingets arbeids- og sosialkomité 2009–2013. Mellom 2013 og 2015 var han arbeids- og sosialminister i Erna Solbergs regjering. Etter at han sluttet i politikken i 2015 har han jobbet som PR-konsulent i firmaet MSLGROUP og som lobbyist for sjømatindustrien. Han ble i 2017 ansatt som Administrerende direktør i Sjømatbedriftene

Foto: Sjømatbedriftene

Ole Jørstad

Styremedlem i Norges Idrettsforbund

Ole Jørstad har sin bakgrunn fra håndballen, både som spiller, trener, dommer og kampdelegat. Han har blant annet vært styreleder i Levanger Håndballklubb og i European Handball Federation (BC). Han har vært visepresident i Norges Håndballforbund, og i 2019 gikk han inn som styremedlem Norges Idrettsforbund. Jørstad er også eier og daglig leder i K4 Invest AS.

Foto: Norges Idrettsforbund

Odd-Bjørn Hjelmeset

Markedssjef i Kvarøy Salmon

Odd-Bjørn Hjelmeset er tidligere en langrennsløper og verdensmester. Han har jobbet som sponsorsjef i Terra-Gruppen, og som sponsorsjef i Bama. Han var senest markeds- og sportssjef i Skiskytterforbundet, før han tiltrådte i rollen som markedssjef i Kvarøy Salmon, som er eksportselskapet til Kvarøy Fiskeoppdrett.

Foto: Privat

Bente Skari

Leder for NIL-klubbem

Bente Skari er tidligere langrennsløper med både VM- og OL- gull. Hun er nå leder for NIL-Klubben, en aktivitets klubb for barn etter skoletid, med fokus på variert aktivitet, friluftsliv og helse.

Foto: Privat

Yngvar Gustavsen

Lokalhistoriker

Yngvar Vassbakk Gustavsen, født 1945 i Hadsel. Bodde mesteparten av barndommen i fiskeværet Gryllefjord på Senja. I 1967 kom han som lærer til Myre. Her har han vært rektor og kommunalsjef. Fra 1991 til 2016 var han i styret til trålrederiet Prestfjord AS, flere år som styreformann.

Som lokalhistoriker er han nå redaktør av årsskriftet «Leddiken».

Foto: Privat

Halfdan Mellbye

Partner, SANDS Advokatfirma

Halfdan er spesialist på reguleringen av fiskeri- og oppdrettsnæring og har arbeidet med disse næringene de siste 30 årene. Han har særlig omfattende erfaring og kompetanse på den offentlige reguleringen av fiskeoppdrett i Norge og på fiskesalgslagsloven. Halfdan er forfatter av en rekke artikler om juridiske spørsmål og har skrevet boken «Rettslig regulering av Norsk akvakultur.

Foto: SANDS Advokatfirma

l

Påmelding

Ta kontakt med Sjømatbedriftenes sentralbord
+47 73 84 14 00 hvis det skulle oppstå problemer.

Adresse

Britannia Hotel
Dronningens gate 5,
7011 Trondheim

Deltakeravgift
Deltakeravgift er kr 6000,- eks mva per person for konferanse og festmiddag. Kr 500,- eks mva for årsmøte.