Seminar i Bergen om Akvakultur og arealplanlegging i sjø
Tilgang til gode lokaliteter er viktig for oppdrettsnæringen. Sjømatbedriftene har derfor i samarbeid med Advokatfirmaet SANDS laget et seminar som tar opp aktuelle problemstillinger.
Tillatelse til bruk av sjøarealer for akvakultur involverer en hel rekke myndighetsorganer – kommune, fylkeskommune, fiskeri- og akvakulturmyndighet, forurensningsmyndighet, mattilsynet og havne- og farvannsmyndighet. Regelverket forutsetter at myndighetens saksbehandling skal være effektiv og koordinert. Likevel ser en ofte i praksis at ulike myndigheter vil bestemme over de samme tingene, og har liten respekt og forståelse for andre myndighetsorganers virkefelt.
Men hva kan det enkelte organ bestemme? Og når går de over streken? Og hva kan aktørene gjøre for å påvirke sin situasjon?
PO-forskriften vil også kunne påvirke rammevilkår og driftsmuligheter. Men hva må til for at myndighetene lovlig kan redusere produksjon om trafikklyset fortsatt er rødt?
Seminaret vil omfatte følgende tema:
Kommuneplanenes arealdisponeringer i sjø – omfattes akvakultur? Hvilken frihet har kommunene?
Kan kommunene vedta planbestemmelser om driften av akvakulturlokaliteter
Kystsoneplan for Sunnhordland og Hardanger – hva er status?
Hvilke regler gjelder når flere oppdrettere ønsker tillatelse til samme lokalitet?
Rødt lys for PO 3? – myndighetenes saksbehandling og forslag til lovendring
Tid: Onsdag 27. mars 2019 kl. 10.00-14.00
Sted: Hotel Norge, Nedre Ole Bullsplass 4, Bergen
Lunch vil bli servert underveis. Deltakelse på seminaret er gratis.
Påmelding til: lars@sjomatbedriftene.no
Sjømatbedriftene og Advokatfirmaet SANDS ønsker hjertelig velkommen til seminar.
Foto: Tombregruppen
Andre aktuelle saker
Vil du delta i intervju?
Fiskeridirektoratet ønsker å intervjue et utvalg personer som jobber i fiskerinæringen våren 2024 Målet er å øke kunnskapen om hvilke utfordringer fiskerinæringen står ovenfor når det gjelder å følge regelverket i praksis. Ved å delta bidrar du til...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne. KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....
Akvakulturnæringa på Vestlandet – frå «Raudt til Grønt»
Det blir åpent møte om rapporten fra "Rødt til Grønt" som er utarbeidet av HI, VI, UIS på oppdrag fra Vestland fylkeskommune. Tid: Torsdag 18. april kl. 15:00 - 17:30 (kaffi og noko å bita i frå kl. 15:00, møtestart kl. 15:30) Stad: Radisson Blu Royal Hotel...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.