Norcod blir en del av fellesskapet i Sjømatbedriftene

Norcod AS har meldt seg inn i Sjømatbedriftene. Selskapet er i dag verdens største oppdretter av atlantisk torsk, og inntreden i organisasjonen markerer en viktig styrking av medlemsfellesskapet.

Dette er en meget viktig tilvekst for oss. Norcod er en pionér innen bærekraftig oppdrett av torsk, og deres medlemskap gir økt tyngde i arbeidet vårt for å sikre videre vekst og utvikling av hele sjømatnæringen, sier administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert Eriksson.

– Norcod og Sjømatbedriftene deler en felles ambisjon om ansvarlig og bærekraftig vekst, forankret i god dialog med myndigheter og andre interessenter. Vi er trygge på at medlemskapet vil bidra positivt til våre rammebetingelser og gi nye utviklingsmuligheter. Vi ser fram til et tett og godt samarbeid fremover, sier Chris Guldberg, driftsdirektør i Norcod.

Viktig satsing på oppdrett av torsk

Torskeoppdrett er i sterk vekst og omtales som en nøkkel for fremtidig tilgang på råstoff til sjømatindustrien. Flere generasjoner med målrettet avl gjør at dagens oppdrettstorsk har bedre forutsetninger enn tidligere, og det er nå igangsatt en rekke forskningsprosjekter for å styrke kunnskapsgrunnlaget og videreutvikle næringen.

– Oppdrett av nye arter vil bli stadig viktigere i årene som kommer. Utviklingen vi ser innen torskeoppdrett er svært spennende, og vi ønsker å bidra til å sette dagsorden også for denne delen av havbruksnæringen,» understreker Eriksson.

Ambisiøse mål for produksjon

Torskeoppdrettsnæringen har et klart mål om å produsere 75 000 tonn oppdrettstorsk innen 2030. For å lykkes må bransjen sikre stabil tilgang på torskeyngel, utvikle en bærekraftig stamfisknæring, få tilgang til tilstrekkelige arealer, samt legge til rette for gode løsninger som ivaretar fiskehelse og fiskevelferd.

-For å komme dit trengs det også en god del innsats innen det næringspolitiske arbeidet. Sjømatbedriftene har i sin strategi frem mot 2030 uttalt at vi skal arbeide for å legge til rette for at torskeoppdrett skal kunne realiseres med utgangspunkt i en bærekraftig utvikling. Vi er svært glade for å få lov til å være bindeleddet mellom bedrift og myndigheter for å kunne realisere disse målene, sier Eriksson.

En samlet sjømatnæring

Sjømatbedriftene organiserer store deler av norsk sjømatindustri, og ser torskeoppdrett som et viktig supplement for å sikre mer råstoff til bearbeidingsleddet, og økt matproduksjon fra havet. Samtidig peker organisasjonen på betydningen av en helhetlig politikk for hele oppdrettsnæringen:

– Det er avgjørende at vi utvikler en politikk som ivaretar hele havbruksnæringen, enten man driver med torsk, laks eller ørret. Vi må legge til rette for vekstmuligheter samtidig som vi beskytter og ivaretar villfisknæringen. Dette er en balanse vi som næring må ta ansvar for, og som jeg mener Sjømatbedriftene vil være godt i stand til å finne gode politiske løsninger på, avslutter Eriksson.

Andre nyheter