NM i Sjømat

Norgesmesterskapet i sjømat arrangeres av Sjømatbedriftene i samarbeid med NTNU Institutt for bioteknologi og matvitenskap og er åpent for alle godkjente norske produsenter. Konkurransen er en handelsvarekonkurranse og de innsendte produktene skal representere bedriftens handelsvare.
 
NM i sjømat består av en fagjury med flere dommere som bedømmer sjømatproduktene og som kårer vinnere i hver enkelt produktklasse. Produktene blir presentert anonymt til fagdommere og alle deltagende produkter blir bedømt etter en karakterskala og med der følgende kriterier vil bli vedlagt: produktets utseende, lukt, smak og konsistens.

Sjømatnæringen er landets største og viktigste matvareprodusent. Dette også med tanke på å sikre landets matsikkerhet og beredskap. Norske myndigheter har kommet med klare kostholdsråd om at vi bør spise mer sjømat. Det er godt, sunt og helsefremmende.

Sjømatbedriftene har rettighetene til å arrangere de offisielle NM-konkurransene for Sjømat.

Følgende produktklasser er i NM i sjømat:

  • Kaldrøkt laks
  • Kaldrøkt ørret
  • Varmrøkt laks
  • Gravet laks
  • Åpen klasse (innenfor røkt og gravet produkter)
  • Fiskekaker
  • Fiskekarbonader/burger
  • Osteburger
  • Fiskepudding
  • Ferdigretter

NM i sjømat blir arrangert annet hvert år. Neste gang konkurransen vil bli arrangert er våren 2026.
 
Mer informasjon vil komme.
For spørsmål knyttet til konkurransen ta kontakt med Anette Almås på mail anette.almaas@sjomatbedriftene.no