Marked og handelspolitikk

Kjetil Hestad

Direktør havbruk og marked
kjetil@sjomatbedriftene.no
+47 924 44 460

Marked og handelspolitikk

Sjømatnæringen er landets største og viktigste eksportnæring etter olje og gass, og eksporterer til mer enn 150 land. I 2024 ble det eksportert 2,8 millioner tonn norsk sjømat. Det tilsvarer 38 millioner måltid hver eneste dag – året rundt. Sjømatnæringen er den viktigste fremtidsnæringen for å skaffe Norge eksportinntekter.   
 Sjømatbedriftene jobber sammen med øvrige aktører i næringen og myndighetene for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder globalt. Dette innebærer også å arbeide for økt eksportvolum. Videre tar Sjømatbedriftene mål av seg å være den ledende næringsorganisasjonen som setter økt konsum av sjømat på dagsorden i hjemmemarkedet.

  • Innen 2030 skal eksportvolumet av norsk sjømat til markedet være 5 mill. tonn
  • Innen 2030 skal eksportverdien av norsk sjømat passere 200 milliarder kroner
  • Innen 2030 bidra til at myndighetene etablere en overordnet og helhetlig eksportstrategi. Dette innebærer også en helhetlig organisering av myndighetenes eksportarbeid.
  • Arbeide for å få redusert og fjernet handelshindringer, og styrke markedsadgangen for bl.a. bearbeidede produkter. 

Markedsutvalget:

Botholf Stolt-Nielsen

Leder Markedsutvalget
Ocean Supreme AS
+47 932 08 900
botholf@ocean-supreme.com

Morten H. Jensen – Nestleder

Nordic Group/Insula
+47 916 30 176
morten.jensen@insula.no

Jarle Myking – Medlem

Norsk Sjømat
+47 915 31 933
Jarle@norsksjomat.no

Jonny Remø – Medlem

Br. Remø
+47 404 04 788
remo@goldfish.no

Marie Luise Lassesen – Medlem

Villa Seafood
+47 990 99 309
mll@villaseafood.com

Amund Pedersen – Medlem

Fjordlaks
+47 932 37 885
amund.pedersen@fjordlaks.no

Marit Sivertsen – Medlem

Fram Seafood
+47 911 24 709
marit@framseafood.no