fbpx

NM i sjømat

Sjømatbedriftene arrangerer fagkonkurranser for de som til
daglig arbeider bak fiskedisken.

NM i Sjømathandel

Norgesmesterskapet i sjømathandel er en fagkonkurranse for sjømathandlere som til daglig arbeider i sjømatdisken. Konkurransen får vist frem sjømathandlerfaget og det store engasjementet som sjømathandlerne har for faget sitt. Norgesmesterskapet blir arrangert hvert år med en uttakskonkurranse som kårer finalistene som går videre til finalen. Selve finalen blir på tradisjonelt vis gjennomført på matfestivalen Matstreif i Oslo.

Deltagerne konkurrerer i følgende oppgaver som for øvrig kan variere litt år fra år:

  • Varemottak med råvarekunnskap – kvalitetsvurdering og anvendelsesområde
  • Håndskjæring av fisk og konkurranse på tid
  • Produksjon av produkter for salg
  • Eksponering av produktene

Påmeldingen til NM i sjømathandel gjennomføres hver vår før uttakskonkurranse før sommeren og finale i september måned. Har du et ønske om å delta i NM i sjømathandel eller har spørsmål knyttet til konkurransen så følg med på vår nettside eller ta kontakt med fagsjef for marked og utvikling Kjetil Hestad eller fagsjef sjømathandel og foredling Anette Almås.

NM i Sjømatprodukter – håndverk og industri

Norgesmesterskapet i sjømatprodukter er en konkurranse for håndverk og industribedrifter som produserer sjømatprodukter. Konkurransen blir arrangert annet hvert år i Trondheim med premieutdeling på matfestivalen Matstreif i Oslo. Hvilke produktklasser det konkurreres i varierer men i 2018 ble det konkurrert i følgende produktklasser: fiskekaker, fiskepudding, fiskeburger/fiskekarbonade og ferdigrett som kun trenger oppvarming.

Har din bedrift et ønske om å delta på neste NM i sjømatprodukter eller har spørsmål knyttet til konkurransen så følg med på vår nettside eller ta kontakt med fagsjef for utvikling og marked Kjetil Hestad eller fagsjef for sjømathandel og foredling Anette Almås.

NM i røkt og gravet laks og ørret

Norgesmesterskapet i røkt og gravet laks og ørret arrangeres annet hvert år i Trondheim med premieutdeling under Aqua – NOR. Konkurransen er åpen for alle bedrifter og det konkurreres fast i fem produktklasser. Følgende produktklasser er kaldrøkt laks, kaldrøkt ørret, gravet laks, varmrøkt laks og åpen klasse (produktet må være røkt, gravet eller marinert laks eller regnbueørret). 

Har din bedrift et ønske om å delta på neste NM i sjømatprodukter eller har spørsmål knyttet til konkurransen så følg med på vår nettside eller ta kontakt med fagsjef for utvikling og marked Kjetil Hestad eller fagsjef for sjømathandel og foredling Anette Almås.

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.