6 tips til arbeidsgivere i sjømatnæringen
BILDE: Tonje Kummeneje Vangen jobber som jurist og fagsjef jus og arbeidsliv i Sjømatbedriftene.
Tekst: Sjømatbedriftene
Dato: 19.05.2021
Sommeren står snart for døren og i forbindelse med sommerferieavvikling har mange virksomheter i sjømatnæringen et midlertidig behov for ferievikarer. Her følger nyttige tips til deg som arbeidsgiver – hva du må huske på når du ansetter en ferievikar.
6 tips til deg som arbeidsgiver når du skal ansette ferievikarer:
1. Sørg alltid for en skriftlig arbeidskontrakt – uansett jobb og varighet.
2. Både arbeidstid og rett til pauser må oppgis i kontrakten – husk at det gjelder strengere krav til arbeidstid for vikarer under 18 år!
3. Både arbeidsperiode og oppsigelsestid må oppgis i kontrakten
4. Overtidsbetaling skal utbetales ved overtidsarbeid
5. Feriepenger skal beregnes og settes av separat fra den vanlige lønnsutbetalingen
6. Sørg for nødvendig opplæring i arbeidet som skal utføres – Dette er spesielt viktig ved ansettelse av unge arbeidstakere som har mindre erfaring og forståelse for farene i arbeidet.
Relevant regelverk:
Har du spørsmål knyttet til dette?
tonje.vangen@sjomatbedriftene.no
+47 402 41 205
Andre aktuelle saker
Vil du delta i intervju?
Fiskeridirektoratet ønsker å intervjue et utvalg personer som jobber i fiskerinæringen våren 2024 Målet er å øke kunnskapen om hvilke utfordringer fiskerinæringen står ovenfor når det gjelder å følge regelverket i praksis. Ved å delta bidrar du til...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne. KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....
Akvakulturnæringa på Vestlandet – frå «Raudt til Grønt»
Det blir åpent møte om rapporten fra "Rødt til Grønt" som er utarbeidet av HI, VI, UIS på oppdrag fra Vestland fylkeskommune. Tid: Torsdag 18. april kl. 15:00 - 17:30 (kaffi og noko å bita i frå kl. 15:00, møtestart kl. 15:30) Stad: Radisson Blu Royal Hotel...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.