fbpx

Tips og råd om Coronaviruset

Sjømatbedriftene anbefaler våre medlemsbedrifter til å holde seg godt oppdatert i forhold til hvilke faglige råd som gis fra myndighetene når det gjelder hvordan man skal forholde seg til situasjonen knyttet til coronaviruset.

For å hindre potensielle smitte med det nye coronaviruset ber Organisasjonssjef i Sjømatbedriftene, Kjetil Hestad, medlemsbedriftene som arbeidsgiver å gjennomføre en risikovurdering av mulig smittefare.

-Som arbeidsgiver må du tenke gjennom risikoen og planlegge tiltak hvis de ansatte kan komme i kontakt med smittede på arbeidsplassen eller selv utgjøre en smittefare. Det betyr at alle arbeidsgivere må vurdere om de har ansatte eller innleid personale som kan komme i en smittesituasjonen, sier Hestad.

Sjømatbedriftene viser til Arbeidstilsynets informasjon om hvilke tiltak som kan gjennomføres i arbeidslivet.

Kjetil Hestad understreker videre at situasjonen endrer seg raskt, så å si fra time til time, og han vil derfor anmode bedriftene om å holde seg løpende oppdatert på situasjonen og myndighetenes anbefaling gjennom den informasjonen som fortløpende blir oppdatert fra Folkehelseinstituttet.

 

Andre aktuelle saker

To nye produktklasser under NM i Sjømat

To nye produktklasser under NM i Sjømat

Reidar Fredriksen fra Reinhartsen og Marit Hjønnevåg fra Brødrene Hjønnevåg er klare for NM i Sjømat 2021.Tekst: Sjømatbedriftene Dato: 05.03.2021Årets første NM konkurranse er like rundt hjørnet, og det nærmer seg sakte men sikkert påmeldingsfristen den 31. Mars. Det...

les mer
Varslingsplikt om fiskeavrenning

Varslingsplikt om fiskeavrenning

Glatte veier: Fiskevann renner rett ut på veien fra lastebiler. Bransjestandarden definerer åtte tiltak for bedre trafikksikkerhet, miljø, matkvalitet og ansvarliggjørlig av transportkjøper. Bilde: Statens vegvesenTekst: Sjømatbedriftene og Norges...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.