fbpx

Tips og råd om Coronaviruset

Sjømatbedriftene anbefaler våre medlemsbedrifter til å holde seg godt oppdatert i forhold til hvilke faglige råd som gis fra myndighetene når det gjelder hvordan man skal forholde seg til situasjonen knyttet til coronaviruset.

For å hindre potensielle smitte med det nye coronaviruset ber Organisasjonssjef i Sjømatbedriftene, Kjetil Hestad, medlemsbedriftene som arbeidsgiver å gjennomføre en risikovurdering av mulig smittefare.

-Som arbeidsgiver må du tenke gjennom risikoen og planlegge tiltak hvis de ansatte kan komme i kontakt med smittede på arbeidsplassen eller selv utgjøre en smittefare. Det betyr at alle arbeidsgivere må vurdere om de har ansatte eller innleid personale som kan komme i en smittesituasjonen, sier Hestad.

Sjømatbedriftene viser til Arbeidstilsynets informasjon om hvilke tiltak som kan gjennomføres i arbeidslivet.

Kjetil Hestad understreker videre at situasjonen endrer seg raskt, så å si fra time til time, og han vil derfor anmode bedriftene om å holde seg løpende oppdatert på situasjonen og myndighetenes anbefaling gjennom den informasjonen som fortløpende blir oppdatert fra Folkehelseinstituttet.

 

Andre aktuelle saker

Save the date – Sjømatdagene

Save the date – Sjømatdagene

Sjømatdagene 24. – 26. mars 2025 på Hell Det er med stor glede vi nå kan annonsere datoen for Sjømatdagene 2025, som vil finne sted på Scandic Hell. Som en av de mest tradisjonsrike konferansene i bransjen, lover vi et program som vil inspirere og engasjere.  Sett av...

les mer
The Royal Blue Night i Nor-Fishing uken

The Royal Blue Night i Nor-Fishing uken

Den 21. august arrangerer Sjømatbedriftene og KOMENT, The Royal Blue Night – en eksklusiv aften for sjømatnæringen. Der kan du ta med deg kunder, samarbeidspartnere og ansatte til en helaftens opplevelse. En god arena for å etablere nye og styrke eksisterende...

les mer
Nye krav til arbeidskontrakt

Nye krav til arbeidskontrakt

Image by pch.vector on FreepikNye krav til hvilke opplysninger arbeidskontrakter må inneholde, trer i kraft 1. juli. Hensikten er at dette skal bidra til tydeligere og mer forutsigbare arbeidsvilkår for å gi økt trygghet og klarhet for arbeidstakerne.  De nye kravene...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.