fbpx

Norgesmesterskapet i Sjømat er en stor konkurranse for sjømatprodukter. Forrige mesterskap ble arrangert i 2023 med 26 bedrifter som representerte 145 påmeldte sjømatprodukt. Nå er det klart for NM I SJØMAT 2024 som vil bli arrangert i uke 10 (4. mars – 8. mars 2024). Det vil være en fagjury som skal bedømme sjømatproduktene og dette vil foregå hos NTNU Institutt for bioteknologi og matvitenskap i Trondheim. Nærmere tidspunkt og sted for premieutdeling vil vi komme nærmere tilbake til!

Konkurransen


Norgesmesterskapet arrangeres av Sjømatbedriftene i samarbeid med NTNU Institutt for bioteknologi og matvitenskap og er åpent for alle godkjente norske produsenter. Konkurransen er en handelsvarekonkurranse og de innsendte produktene skal representere bedriftens handelsvare. Arrangøren forbeholder seg retten til å innhente produktprøver ute i markedet til sammenligning.

NM I SJØMAT 2024 vil bestå av en fagjury med flere dommere som vil bedømme sjømatproduktene og som vil kåre vinnerne i hver enkelt produktklasse. Produktene blir presentert anonymt til fagdommerne og alle deltagende produkter blir bedømt etter en karakterskala og med der følgende kriterier vil bli vedlagt:

 

  • produktets utseende (er det appetittlig eller er det avvik man ikke forventer i produkter av denne typen)
  • lukt
  • smak
  • konsistens

Innsending


Innsending av kaldrøkt laks, kaldrøkt ørret, varmrøkt laks, gravet laks og åpen klasse

Produktene skal pakkes i handelsemballasje slik de omsettes. Det må sendes inn to hele, ikke oppskåret, sider på 1,5 kg i de klasser en ønsker å delta i. Sidene skal være uten tykkfiskbein og trimmet slik de selges.

Produktene må sendes inn med over natten pakke og leveres mellom klokken 07.00 og 15.00 fra tidsrommet torsdag 29. februar 2024 til fredag 1. mars 2024. Produktene må merkes med type/klasse, mottaksadresse, kontaktperson (Martin Haider) og avsender.

Innsending av fiskekaker, fiskekarbonader/ burger, osteburger, fiskepudding og ferdigretter
Produktene må være godt innpakket, eventuelt vakuum/tett plastemballasje slik at produktet holder kvaliteten.
Produktene må sendes inn med over natten pakke og leveres mellom klokken 07.00 og 15.00 fra tidsrommet mandag 4. mars 2024 til tirsdag 5. mars 2024.
Produktene må merkes med type/ klasse, mottaksadresse, kontaktperson (Martin Haider) og avsender.

Kriteriet for åpen klasse er at produktet må vært røkt, gravet eller marinert laks eller regnbueørret. Det må være beregnet på konsum uten videre bearbeiding (varmebehandling eller lignende). Pateer, kaker eller andre farseprodukter vil ikke falle inn i denne klassen. Videre må det dokumenteres at produktet i dag er en handelsvare.
Premieutdelingen vil foregå lørdag 16. mars 2024 under Norway Seafood Festival. Nærmere informasjon om dette vil komme.

Produktklassene

Produktklasser for håndverk og industribedrifter
(felles bedømming):

Kaldrøkt laks
Kaldrøkt ørret
Varmrøkt laks
Gravet laks
Åpen klasse

Produktklasser for håndverksbedrifter
(egen bedømming):

Fiskekaker
Fiskekarbonader/burger
Osteburger
Fiskepudding
Ferdigrett som kun trenger oppvarming

Produkter for industribedrifter
(egen bedømming):

Fiskekaker
Fiskekarbonader/burger
Osteburger
Fiskepudding
Ferdigrett som kun trenger oppvarming

Påmelding

Påmeldingsfristen er 25.02.2024

Meld deg på her

Påmelding NM i Sjømat 2024


  • Pris: Kr 1.350,00
    Pris pr produkt kr 1350,00 eks.mva
  • Produktklasser for håndverk og industribedrifter

    (felles bedømming)
  • I hver klasse er det mulig å melde på 5 produkter.
  • I hver klasse er det mulig å melde på 5 produkter.
  • I hver klasse er det mulig å melde på 5 produkter.
  • I hver klasse er det mulig å melde på 5 produkter.
  • I hver klasse er det mulig å melde på 5 produkter.
  • Produktklasser for håndverksbedrifter

    (egen bedømming)
  • I hver klasse er det mulig å melde på 5 produkter.
  • I hver klasse er det mulig å melde på 5 produkter.
  • I hver klasse er det mulig å melde på 5 produkter.
  • I hver klasse er det mulig å melde på 5 produkter.
  • I hver klasse er det mulig å melde på 5 produkter.
  • Produkter for industribedrifter

    (egen bedømming)
  • I hver klasse er det mulig å melde på 5 produkter.
  • I hver klasse er dert mulig å melde på 5 produkter.
  • I hver klasse er det mulig å melde på 5 produkter.
  • I hver klasse er det mulig å melde på 5 produkter.
  • I hver klasse er det mulig å melde på 5 produkter.
  • Faktura

  • Kr 0,00
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
l

Påmeldingsfrist

Påmeldingsfristen er 25. februar 2024 og påmeldingen er bindende.

Elektronisk påmelding på:
www.sjomatbedriftene.no

Dersom påmeldingen i en av klassene ikke er tilstrekkelig kan en velge å sløyfe klassen.
Det er mulig å melde på inntil fem produkter i hver klasse.

Ta kontakt med Sjømatbedriftenes sentralbord
+47 73 84 14 00 hvis det skulle oppstå problemer.

Adresse

Mottaksadresse

NTNU Matvitenskap Akrinn
Varemottak v/ Martin Haider (977 40 919)
Gunnerus gate 1
7012 Trondheim.

Deltakeravgift
Deltakeravgift er kr 1350,- ex mva for hvert påmeldt produkt

Samarbeidspartner

Sponsorer

Velkommen til Norway Seafood Festival!

Delta som utstiller når Norges store mønstring av sjømat går av stabelen 15. – 21. mars 2024.  Sjømatbedriftene håper våre medlemmer tar turen til Trondheim for å markedsføre sine sjømatprodukter for nye og eksisterende kunder, møte bransjekolleger og knytte kontakter.