fbpx

Premieutdeling NM I SJØMAT 2024

Sjømatfestivalen Norway Seafood Festival går av stabelen i Trondheim 15. – 21. mars 2024. Opplev sjømatmarked på Clarion hotel med sjømatprodusenter og dagligvarekjeder, show cooking, konkurranser og fantastiske smaksprøver. Trondheims restauranter, institusjoner og kantiner vil servere sjømatmenyer, og Barnas sjømatfestival blir spekket med morsomme aktiviteter for barn og unge.

Ikke gå glipp av premieutdelingen i NM i sjømat lørdag 16. mars! Norway Seafood Festival inviterer til en festkveld med Seafood Street Food Dinner hvor medaljer skal drysse og bordende dekkes med den beste sjømaten fra Norge.

Hvor:
På Clarion Hotel Trondheim vil de sørge for en smakfull sjømatbuffet med alt fra sjeldne delikatesser til enkle sjømatgodbiter!
Vi inviterer deg til en kveld fylt med smaker, utdeling av priser i NM i sjømat og DJ utover kvelden.

Når:
Lørdag 16. mars kl. 19.00
Spre gjerne arrangementet videre til kolleger og kjente. Arrangementet og påmelding til middag og premieutdeling finner dere her:
Seafood Street Food Dinner – Norway Seafood Festival

Utstiller:
Bli med og skap et fantastisk sjømatmarked på Clarion Hotel Brattøra 16. og 17. mars 2024
Clarion Hotel Trondheim på Brattøra åpner dørene og ønsker deg velkommen til fantastisk sjømatmarked under Norway Seafood Festival. Delta som utstiller på Norges store mønstring av sjømat. Her samles sjømatprodusenter fra hele Norge for å by på smaksprøver, dele gode tips og sine beste oppskrifter. Sjømatmarkedet er mer enn et tradisjonelt marked. Sjømatentusiast Arne Hjeltnes leder an og tar med publikum på show cooking, konkurranser og intervju med sjømatprodusenter. Det er eget opplegg for barn og Norway Seafood Festival ønsker store og små barn velkommen til Barnas Sjømatfestival.
Sjømatmarkedet har gratis inngang.

Les mer om å være utstiller her og registrering:
Utstiller på sjømatmarkedet – Norway Seafood Festival

Konkurransen


Norgesmesterskapet arrangeres av Sjømatbedriftene i samarbeid med NTNU Institutt for bioteknologi og matvitenskap og er åpent for alle godkjente norske produsenter. Konkurransen er en handelsvarekonkurranse og de innsendte produktene skal representere bedriftens handelsvare. Arrangøren forbeholder seg retten til å innhente produktprøver ute i markedet til sammenligning.

NM I SJØMAT 2024 vil bestå av en fagjury med flere dommere som vil bedømme sjømatproduktene og som vil kåre vinnerne i hver enkelt produktklasse. Produktene blir presentert anonymt til fagdommerne og alle deltagende produkter blir bedømt etter en karakterskala og med der følgende kriterier vil bli vedlagt:

 

  • produktets utseende (er det appetittlig eller er det avvik man ikke forventer i produkter av denne typen)
  • lukt
  • smak
  • konsistens

Innsending


Innsending av kaldrøkt laks, kaldrøkt ørret, varmrøkt laks, gravet laks og åpen klasse

Produktene skal pakkes i handelsemballasje slik de omsettes. Det må sendes inn to hele, ikke oppskåret, sider på 1,5 kg i de klasser en ønsker å delta i. Sidene skal være uten tykkfiskbein og trimmet slik de selges.

Produktene må sendes inn med over natten pakke og leveres mellom klokken 07.00 og 15.00 fra tidsrommet torsdag 29. februar 2024 til fredag 1. mars 2024. Produktene må merkes med type/klasse, mottaksadresse, kontaktperson (Martin Haider) og avsender.

Innsending av fiskekaker, fiskekarbonader/ burger, osteburger, fiskepudding og ferdigretter
Produktene må være godt innpakket, eventuelt vakuum/tett plastemballasje slik at produktet holder kvaliteten.
Produktene må sendes inn med over natten pakke og leveres mellom klokken 07.00 og 15.00 fra tidsrommet mandag 4. mars 2024 til tirsdag 5. mars 2024.
Produktene må merkes med type/ klasse, mottaksadresse, kontaktperson (Martin Haider) og avsender.

Kriteriet for åpen klasse er at produktet må vært røkt, gravet eller marinert laks eller regnbueørret. Det må være beregnet på konsum uten videre bearbeiding (varmebehandling eller lignende). Pateer, kaker eller andre farseprodukter vil ikke falle inn i denne klassen. Videre må det dokumenteres at produktet i dag er en handelsvare.
Premieutdelingen vil foregå lørdag 16. mars 2024 under Norway Seafood Festival. Nærmere informasjon om dette vil komme.

Produktklassene

Produktklasser for håndverk og industribedrifter
(felles bedømming):

Kaldrøkt laks
Kaldrøkt ørret
Varmrøkt laks
Gravet laks
Åpen klasse

Produktklasser for håndverksbedrifter
(egen bedømming):

Fiskekaker
Fiskekarbonader/burger
Osteburger
Fiskepudding
Ferdigrett som kun trenger oppvarming

Produkter for industribedrifter
(egen bedømming):

Fiskekaker
Fiskekarbonader/burger
Osteburger
Fiskepudding
Ferdigrett som kun trenger oppvarming

Påmeldingen er stengt

Påmeldingsfristen er 25.02.2024

l

Påmeldingsfrist

Påmeldingsfristen er 25. februar 2024 og påmeldingen er bindende.

Elektronisk påmelding på:
www.sjomatbedriftene.no

Dersom påmeldingen i en av klassene ikke er tilstrekkelig kan en velge å sløyfe klassen.
Det er mulig å melde på inntil fem produkter i hver klasse.

Ta kontakt med Sjømatbedriftenes sentralbord
+47 73 84 14 00 hvis det skulle oppstå problemer.

Adresse

Mottaksadresse

NTNU Matvitenskap Akrinn
Varemottak v/ Martin Haider (977 40 919)
Gunnerus gate 1
7012 Trondheim.

Deltakeravgift
Deltakeravgift er kr 1350,- ex mva for hvert påmeldt produkt

Samarbeidspartner

Sponsorer