fbpx

NM I SJØMATHANDEL

Norgesmesterskapet i Sjømathandel er en fagkonkurranse for sjømathandlere som til daglig arbeider i sjømatdisken. Konkurransen får vist frem sjømathandlerfaget og det store engasjementet som sjømathandlerne har for faget sitt! Mesterskapet har blitt arrangert av Sjømatbedriftene siden 2002.

Påmelding
Påmeldingen åpnet 20. Januar 2022, og frist for påmelding er 8. april. Påmeldingen vil skje her på arrangementets hjemmeside. Det er gratis å melde seg på.

Konkurransekriterier
Det kreves faglige ferdigheter i håndskjæring, klargjøring av produkter for salg og eksponering av sjømatprodukter, av kandidater som vil delta i konkurransen. Fullstendig oversikt over konkurransekriteriene finner du i boksen til høyre. Konkurransen er for både dagligvarekjeder og private sjømathandlere.

Uttakskonkurranser
Uttakskonkurransen(e) vil skje i uke 23/24 i 2022. Vinnerne av uttakskonkurransene går videre til finalen. Sted for uttakskonkurransene vil bli avgjort når påmeldingsfristen er ute. Fra uttakskonkurransene vil 8 deltagere gå videre til finalen.

Konkurransedagen
Finalen avholdes i løpet av høsten 2022. Vi vil snart gå ut med sted og dato. Kandidatene skal på konkurransedagen bli målt i kunnskap i 4 kategorier:

  • Varemottak med råvarekunnskap og kvalitetsvurdering
  • Håndskjæring og konkurranser på tid
  • Produksjon av produkter for salg
  • Legging av fiskedisk

I finalen skal de 3 beste premieres, og vinner­en kåres til årets Norgesmester. Premieutdelingen vil finne sted etter endt konkurranse.

Påmeldingen til NM i Sjømathandel stengte 8. April.

Har du spørsmål om NM i Sjømathandel?

Ta kontakt med Arrangement-
og kommunikasjons­ansvarlig
i Sjømatbedriftene:

Mali Myren
+47 414 28 587
mali@sjomatbedriftene.no

Sponsorer

l

Påmeldingsfrist

Påmeldingsfristen er 8. April 2022.

Ta kontakt med Sjømatbedriftenes sentralbord
+47 73 84 14 00 hvis du har spørsmål.

Sted

Mer info kommer.

Medarrangør