Ny podkast for alle som vil skape lys langs kysten
Lys i alle hus er navnet på en ny podkast som skal fortelle de gode historiene om jobben som blir gjort for å skape levende samfunn i Norge. Den første sesongen har fått tittelen «Håp i motvind», den skal motivere i en tid med koronavirus og mange utfordringer for alle.
I podkasten møter programleder Jannicke Farstad mennesker på jobb langs hele kysten, og du får høre om verdiskapingen som skjer her. Du kan allerede nå høre de to første episodene blant annet på Anchor, Spotify, iTunes (Apple podcast), Google Podcasts, Breaker, Pocket Casts og Radio Public.
«Byggje bru over krisa»
I det første programmet av Lys i alle hus, får du bli med Jannicke ut på havet. Episoden heter «Byggje bru over krisa», og handler om at fiskerinæringen nå opplever at det er stengte grenser for norsk sjømat. Fra Ålesund og om bord i fabrikktråleren Ramoen får du høre hvordan administrerende direktør Per Magne Eggesbø og skipper Egil Skarbøvik løser utfordringene i denne krisen.
Får fram kreativitet
I det andre programmet møter vi Marta Hauge, sykepleier og salgssjef i ShipMed og Mats Rørvik Grimstad som er skipper og driftssjef i fiskebåtrederiet Nordnes. Episoden som heter «Koronakrisa får fram kreativitet på havet» handler om at det vi trenger for å føle oss trygge på havet er i endring. Marta Hauge er overveldet over kreativiteten i næringen, og hun tror at de kan komme styrket ut av krisen.
Sette spor
Podcasten er produsert av Doxacom i samarbeid med innovasjonsselskapet ÅKP og klyngene GCE Blue Maritime og NCE Blue Legasea. Rådgiver og samfunnskontakt i Doxacom Jannicke Farstad står for produksjon og regi.
– Dette er starten på det vi håper skal bli program om folk som ser mulighetene på små og store plasser langs hele kysten, sier klyngeleder Wenche Uksnøy i NCE Blue Legasea. Hun legger til:
– Intensjonen er å synliggjøre verdien av kyst- og havnæringene, virksomhetene og enkeltpersoner langs kysten, fortelle gode historier, skape stolthet og øke kunnskap, kort sagt sette tydelige spor etter de som sørger for at det er lys i alle hus.
Historien om Norge
– Vi bor i et land som har mer enn fem ganger så mye havareal som landareal, og mer enn 200 000 personer jobber i havnæringene. Havet og kysten preger utviklingen av Norge, der har vi hentet størstedelen av ressursene frem til i dag, og det kommer vi sannsynligvis til å gjøre også i fremtiden. Disse historiene vil vi gjerne fortelle gjennom podkasten Lys i alle hus, avslutter Jannicke Farstad.
Andre aktuelle saker
Påmelding til Sjømatdagene 2025 er nå åpen!
Bli med på Sjømatdagene 2025 på Scandic Hell i Stjørdal! Vi har gleden av å invitere alle med interesse for sjømatnæringen til årets store begivenhet – Sjømatdagene 2025, som finner sted på Scandic Hell i Stjørdal. Programmet byr på engasjerende foredrag og rikelig...
Sjømatbedriftene: -Ber Sivertsen Ness innføre forsøksordning på sesongtilpasset MTB
Foto: Nærings- og fiskeridepartementet Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert H. Eriksson, ber politikerne om å komme på banen og innføre en prøveordning med «sesongtilpasset MTB». Han mener manglende fleksibilitet får negative konsekvenser i form av...
Sjømatbedriftene styrker laget med Adrian Jørgensen
Sjømatbedriftene styrker laget ytterligere og har ansatt Adrian Jørgensen i den nyopprettede stillingens som organisasjonsrådgiver For de aller fleste er Adrian Jørgensen kjent som artist. Han har deltatt i TV-sendte musikkonkurranser som X Factor, The Voice – Norges...
Overleverte forslag om nullutslippsteknologi til Statsråden
Foto: Johan Martin Krûger, Sjømatbedriftene Sjømatbedriftene overleverte onsdag et helhetlig forslag til forskrift og høringsuttalelse om nullutslippsteknologiordning til fiskeri og havminister Marianne Sivertsen Næss. Forslaget gir statsråden mulighet til raskt å...
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.