fbpx

Her er programmet for Sjømatdagene 2021

Regjeringen

Program

19. Januar 2021 – 10:00-11:00

TEMA: ØKONOMI OG MARKED

  • H.K.H Kronprins Haakon hilser Sjømatnæringen
  • Utfordringer og muligheter i en ny tid
    Fiskeri- og sjømatminister – Odd Emil Ingebrigtsen
    og Robert Eriksson – Administrerende direktør i Sjømatbedriftene
  • Ett år med Korona økonomi – Hvordan vil dette prege Norges konkurransekraft og den globale handel?
    Frank Jullum – Sjeføkonom i Danske Bank
  • Hva kan hvitfisknæringen forvente i 2021
    Finn Arne Egeness – Sjømatanalytiker i Nordea Market
  • Opptur eller stagnasjon for laks og ørret i 2021?
    Knut Ivar Bakken – Sjømatanalytikker i Danske Bank
  • PARTILEDERDUELL – Sjømatnæringens betydning for økt verdiskapning, sysselsetting, distriktspolitikken og velferd
    Her stiller blant annet: Partileder FrP – Siv Jensen, Partileder V – Guri Melby
    Partileder Sp – Trygve Slagsvold Vedum, Nestleder Ap – Bjørnar Skjæran

20. Januar 2021 – 10:00-11:00

TEMA: TEKNOLOGI, TRANSPORT OG TRENDER

  • Hvor skal fremtidens laks produseres – På land, til havs, eller i våre fjorder?
    Håkon Andre Berg – Administrerende direktør i Salmon Evolution, Inge Berg – Laksegründer og eier av Nordlaks konsernet og Roger Hofseth – Konsernsjef i Hofseth International AS
  • Fiskevelferd – Bør dødelighet og rømming bli en del av vekstregimet?
    Torill Moseng – President i Veterinærforeningen og Aino Olaisen – Styreleder i Nova Sea
  • Hvordan teknologi kan bidra til økt lønnsomhet og bedre fiskevelferd
    Roy Angelvik – Leder Atea Havbruk
  • Bedre markedsadgang, og økt fortjeneste med Seafood Trust
    Espen Braathe – Europasjef i IBM Food Trust, Steinar Sønsteby – Konsernsjef i Atea og Marte Lund Myran – Markedssjef i Norwegian Seafood Trust AS
  • Sjømatnæringens transportbehov – henger vekst og infrastruktur sammen?
    Geir A. Mo – Administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Helge Orten – Leder av stortingets transport- og kommunikasjonskomite og Jenny Følling – Leder av Nasjonal Rassikringsgruppe

21. Januar 2021 – 10:00-11:00

TEMA: BREXIT, FANGST OG KONSUM

 

  • BREXIT- og går sjø og land hand i hand i norsk fiskeripolitikk?
    Fiskeri- og sjømatminister – Odd Emil Ingebrigtsen og Tommy Torvanger – Konsernsjef i Nergård
  • Hvordan har Covid-19 påvirket sjømatmarkedet her hjemme?
    Camilla Beck – Markedsdirektør i Norges Sjømatråd
  • Advokatens speakers corner
    SANDS Advokatfirma
  • Maskinsynløsninger for arts- og vektestimering av fangst
    Elling Ruud Øye – Forsker, SINTEF Ocean
  • Idretten + sjømatnæringen = sunnere kosthold for barn og unge
    Berit Kjøll – President i Norges Idrettsforbund og
    Robert Eriksson – Administrerende direktør i Sjømatbedriftene
  • Årets Sjømatnavn
    Fiskeribladet presenterer årets navn i Sjømatnæringen
  • Jakten på kvinner i fiskerinæringen
    Emma Johanne Ingebrigtsen – Mastergradsstudent ved NTNU
  • Kulturelt innslag
    Adrian Jørgensen – Sanger, musiker og fiskerøkter

Mer info om påmelding og Sjømatdagene 2021 finner du her: www.sjomatdagene.no

Andre aktuelle saker

Nye krav fra Regjeringen med betydning for sjømatnæringen

Nye krav fra Regjeringen med betydning for sjømatnæringen

Kilde: REGJERINGEN Det har iløpet av de siste dagene kommet nye krav fra Regjeringen for å bidra til bedre smittekontroll. Kravene vil ha betydning for flere, som utenlandske arbeidstakere i sjømatnæringen. De nye kravene omfatter blant annet krav om registrering og...

les mer
Varsel om nye krav ved eksport av sjømat til Kina

Varsel om nye krav ved eksport av sjømat til Kina

Tekst: MATTILSYNET Dato: 31.12.2020   Kinesiske myndigheter har varslet om nye krav til helsesertifikatet for eksport av sjømat til Kina og til listeføringen av godkjente virksomheter. Alle land som eksporterer sjømat til Kina, må forholde seg til disse kravene....

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.