fbpx

Her er programmet for Sjømatdagene 2021

Regjeringen

Program

19. Januar 2021 – 10:00-11:00

TEMA: ØKONOMI OG MARKED

  • H.K.H Kronprins Haakon hilser Sjømatnæringen
  • Utfordringer og muligheter i en ny tid
    Fiskeri- og sjømatminister – Odd Emil Ingebrigtsen
    og Robert Eriksson – Administrerende direktør i Sjømatbedriftene
  • Ett år med Korona økonomi – Hvordan vil dette prege Norges konkurransekraft og den globale handel?
    Frank Jullum – Sjeføkonom i Danske Bank
  • Hva kan hvitfisknæringen forvente i 2021
    Finn Arne Egeness – Sjømatanalytiker i Nordea Market
  • Opptur eller stagnasjon for laks og ørret i 2021?
    Knut Ivar Bakken – Sjømatanalytikker i Danske Bank
  • PARTILEDERDUELL – Sjømatnæringens betydning for økt verdiskapning, sysselsetting, distriktspolitikken og velferd
    Her stiller blant annet: Partileder FrP – Siv Jensen, Partileder V – Guri Melby
    Partileder Sp – Trygve Slagsvold Vedum, Nestleder Ap – Bjørnar Skjæran

20. Januar 2021 – 10:00-11:00

TEMA: TEKNOLOGI, TRANSPORT OG TRENDER

  • Hvor skal fremtidens laks produseres – På land, til havs, eller i våre fjorder?
    Håkon Andre Berg – Administrerende direktør i Salmon Evolution, Inge Berg – Laksegründer og eier av Nordlaks konsernet og Roger Hofseth – Konsernsjef i Hofseth International AS
  • Fiskevelferd – Bør dødelighet og rømming bli en del av vekstregimet?
    Torill Moseng – President i Veterinærforeningen og Aino Olaisen – Styreleder i Nova Sea
  • Hvordan teknologi kan bidra til økt lønnsomhet og bedre fiskevelferd
    Roy Angelvik – Leder Atea Havbruk
  • Bedre markedsadgang, og økt fortjeneste med Seafood Trust
    Espen Braathe – Europasjef i IBM Food Trust, Steinar Sønsteby – Konsernsjef i Atea og Marte Lund Myran – Markedssjef i Norwegian Seafood Trust AS
  • Sjømatnæringens transportbehov – henger vekst og infrastruktur sammen?
    Geir A. Mo – Administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Helge Orten – Leder av stortingets transport- og kommunikasjonskomite og Jenny Følling – Leder av Nasjonal Rassikringsgruppe

21. Januar 2021 – 10:00-11:00

TEMA: BREXIT, FANGST OG KONSUM

 

  • BREXIT- og går sjø og land hand i hand i norsk fiskeripolitikk?
    Fiskeri- og sjømatminister – Odd Emil Ingebrigtsen og Tommy Torvanger – Konsernsjef i Nergård
  • Hvordan har Covid-19 påvirket sjømatmarkedet her hjemme?
    Camilla Beck – Markedsdirektør i Norges Sjømatråd
  • Advokatens speakers corner
    SANDS Advokatfirma
  • Maskinsynløsninger for arts- og vektestimering av fangst
    Elling Ruud Øye – Forsker, SINTEF Ocean
  • Idretten + sjømatnæringen = sunnere kosthold for barn og unge
    Berit Kjøll – President i Norges Idrettsforbund og
    Robert Eriksson – Administrerende direktør i Sjømatbedriftene
  • Årets Sjømatnavn
    Fiskeribladet presenterer årets navn i Sjømatnæringen
  • Jakten på kvinner i fiskerinæringen
    Emma Johanne Ingebrigtsen – Mastergradsstudent ved NTNU
  • Kulturelt innslag
    Adrian Jørgensen – Sanger, musiker og fiskerøkter

Mer info om påmelding og Sjømatdagene 2021 finner du her: www.sjomatdagene.no

Andre aktuelle saker

Arnøy Laks bygger ut og starter med videreforedling

Arnøy Laks bygger ut og starter med videreforedling

Storstilt utbygging av Arnøy Laks slakteri og oppstart med videreforedling i 2024. Den planlagte investeringen vil bidra til 10 – 15 nye distriktsarbeidsplasser.  Gjennom snart 40 år har Arnøy Laks vært et lokalt eid havbruksselskap på Arnøy i Skjervøy Kommune. Eierne...

les mer
Forventer endringer i 2025

Forventer endringer i 2025

Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert H. Eriksson, er glad for at H, KrF og Venstre har forlatt forhandlingsbordet og ikke vil være med på regjeringens modell for ny lakseskatt.  -Vi har merket oss at Fremskrittspartiet har vært tydelig på at man ikke...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.