fbpx

I full gang med årets NM i sjømat

Bilde av Korona virus

Bilde: Bedømmelse av kaldrøkt ørret. Hvert produkt får anonym kode, slik at ingen av dommerne vet hvem produsenten er.

Tekst: Sjømatbedriftene
Dato: 27.04.2021

I går sparket vi i gang årets NM-konkurranse, der klassene kaldrøkt laks og kaldrøkt ørret ble bedømt. Totalt 38 produkter var påmeldt, og den overordnede tilbakemeldingen fra fagjuryen var at de ble servert svært mange gode produkter.

Konkurransen foregår på sensorisk laboratorium på NTNU, bak lukkede dører. Vi skulle gjerne hatt en folkejury med oss, men det lot seg ikke gjøre med dagens smittevernregler. Vi tror og håper at man likevel har kommet frem til verdige vinnere, basert på en svært kompetent fagjurys samlede poengsum, sier arrangement- og kommunikasjonsansvarlig i Sjømatbedriftene, Mali Myren.

Mikals Laks AS til topps
Mikals Laks AS stakk av med seieren for sin «Ørret røkt på eplespon» i klassen kaldrøkt ørret. – Et produkt med tiltalende utseende som er god og mør. En nydelig filet med velbalansert smak, skriver fagjuryen. Mikals Laks AS stakk også av med seieren i klassen kaldrøkt laks, med sin «Einerrøkt laks». Et produkt som skiller seg ut på grunn av en veldig frisk og fersk farge. En delikat smak av røyk og god balanse, mør konsistens. Og en litt syrlig ettersmak. Fagjuryen er mektig imponert over de to produktene.

Øvrige vinnere
Ørretklassen skilte seg ut i år, med svært mange gode produkter. Det var jevnt i toppen, selv om Mikals Laks til slutt trakk det lengste strået. Like bak kom Hofseth Aqua AS og Reinhartsen.

Kaldrøkt ørret

Gullmedalje: Mikals Laks AS – Ørret røkt på eplespon

Sølvmedalje: Hofseth Aqua AS – Storfjord Stamp Ørret

Bronsemedalje: Reinhartsen – Kaldrøkt ørret på bøk og einer

Også i klassen kaldrøkt laks var det jevnt fra 2. plass og ned. Så mange som 22 dyktige produsenter hadde sendt inn sine produkter til denne klassen.

Kaldrøkt laks

Gullmedalje: Mikals Laks AS – Einerrøkt laks

Sølvmedalje: Sotra Fiskeindustri – Kaldrøkt laks

Bronsemedalje: Lofotprodukt AS – Lofoten Einerrøkt Laks

Nye klasser tirsdag
Tirsdag vil klassene varmrøkt laks, gravet laks og åpen klasse vurderes. Vi vil legge ut vinnerne på Instagram og Facebook mot slutten av dagen. Følg oss gjerne på @sjomatbedriftene for oppdateringer. Har din bedrift vunnet eller kommet på andre/tredje plass, vil du også bli kontaktet på e-post fredag 30. April.

Har du spørsmål om NM i Sjømat?

Mali Myren

Arrangement- og kommunikasjonsansvarlig, Sjømatbedriftene

Andre aktuelle saker

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne.   KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...

les mer
Sjømatdagene 2024

Sjømatdagene 2024

Sjømatdagene 2024 er historie, og Sjømatbedriftene vil takke alle som deltok under årets konferanse. Evalueringen er ferdig og vi er svært glade for alle gode, konstruktive og hyggelige tilbakemeldinger på hva som fungerte bra, og hva som kan gjøres bedre til neste...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.