I full gang med årets NM i sjømat
Bilde: Bedømmelse av kaldrøkt ørret. Hvert produkt får anonym kode, slik at ingen av dommerne vet hvem produsenten er.
Tekst: Sjømatbedriftene
Dato: 27.04.2021
I går sparket vi i gang årets NM-konkurranse, der klassene kaldrøkt laks og kaldrøkt ørret ble bedømt. Totalt 38 produkter var påmeldt, og den overordnede tilbakemeldingen fra fagjuryen var at de ble servert svært mange gode produkter.
Konkurransen foregår på sensorisk laboratorium på NTNU, bak lukkede dører. Vi skulle gjerne hatt en folkejury med oss, men det lot seg ikke gjøre med dagens smittevernregler. Vi tror og håper at man likevel har kommet frem til verdige vinnere, basert på en svært kompetent fagjurys samlede poengsum, sier arrangement- og kommunikasjonsansvarlig i Sjømatbedriftene, Mali Myren.
Mikals Laks AS til topps
Mikals Laks AS stakk av med seieren for sin «Ørret røkt på eplespon» i klassen kaldrøkt ørret. – Et produkt med tiltalende utseende som er god og mør. En nydelig filet med velbalansert smak, skriver fagjuryen. Mikals Laks AS stakk også av med seieren i klassen kaldrøkt laks, med sin «Einerrøkt laks». Et produkt som skiller seg ut på grunn av en veldig frisk og fersk farge. En delikat smak av røyk og god balanse, mør konsistens. Og en litt syrlig ettersmak. Fagjuryen er mektig imponert over de to produktene.
Øvrige vinnere
Ørretklassen skilte seg ut i år, med svært mange gode produkter. Det var jevnt i toppen, selv om Mikals Laks til slutt trakk det lengste strået. Like bak kom Hofseth Aqua AS og Reinhartsen.
Kaldrøkt ørret
Gullmedalje: Mikals Laks AS – Ørret røkt på eplespon
Sølvmedalje: Hofseth Aqua AS – Storfjord Stamp Ørret
Bronsemedalje: Reinhartsen – Kaldrøkt ørret på bøk og einer
Også i klassen kaldrøkt laks var det jevnt fra 2. plass og ned. Så mange som 22 dyktige produsenter hadde sendt inn sine produkter til denne klassen.
Kaldrøkt laks
Gullmedalje: Mikals Laks AS – Einerrøkt laks
Sølvmedalje: Sotra Fiskeindustri – Kaldrøkt laks
Bronsemedalje: Lofotprodukt AS – Lofoten Einerrøkt Laks
Nye klasser tirsdag
Tirsdag vil klassene varmrøkt laks, gravet laks og åpen klasse vurderes. Vi vil legge ut vinnerne på Instagram og Facebook mot slutten av dagen. Følg oss gjerne på @sjomatbedriftene for oppdateringer. Har din bedrift vunnet eller kommet på andre/tredje plass, vil du også bli kontaktet på e-post fredag 30. April.
Har du spørsmål om NM i Sjømat?
Andre aktuelle saker
Påmelding til Sjømatdagene 2025 er nå åpen!
Bli med på Sjømatdagene 2025 på Scandic Hell i Stjørdal! Vi har gleden av å invitere alle med interesse for sjømatnæringen til årets store begivenhet – Sjømatdagene 2025, som finner sted på Scandic Hell i Stjørdal. Programmet byr på engasjerende foredrag og rikelig...
Sjømatbedriftene: -Ber Sivertsen Ness innføre forsøksordning på sesongtilpasset MTB
Foto: Nærings- og fiskeridepartementet Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert H. Eriksson, ber politikerne om å komme på banen og innføre en prøveordning med «sesongtilpasset MTB». Han mener manglende fleksibilitet får negative konsekvenser i form av...
Sjømatbedriftene styrker laget med Adrian Jørgensen
Sjømatbedriftene styrker laget ytterligere og har ansatt Adrian Jørgensen i den nyopprettede stillingens som organisasjonsrådgiver For de aller fleste er Adrian Jørgensen kjent som artist. Han har deltatt i TV-sendte musikkonkurranser som X Factor, The Voice – Norges...
Overleverte forslag om nullutslippsteknologi til Statsråden
Foto: Johan Martin Krûger, Sjømatbedriftene Sjømatbedriftene overleverte onsdag et helhetlig forslag til forskrift og høringsuttalelse om nullutslippsteknologiordning til fiskeri og havminister Marianne Sivertsen Næss. Forslaget gir statsråden mulighet til raskt å...
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.