fbpx

Påmeldingen til NM i Sjømathandel 2022 har åpnet!

20.01. 2022

Foto: Fra premieutdelingen for NM i Sjømathandel i Oslo i 2018. Her ser dere vinnerne avbildet sammen med tidligere fiskeriminister Harald Tom Nesvik.

Norgesmesterskapet i Sjømathandel er en fagkonkurranse for sjømathandlere som til daglig arbeider i sjømatdisken. Konkurransen får vist frem sjømathandlerfaget og det store engasjementet som sjømathandlerne har for faget sitt! Mesterskapet har blitt arrangert av Sjømatbedriftene siden 2002.

Påmelding

Påmeldingen åpnet 20. Januar 2022, og frist for påmelding er 8. april. Påmeldingen vil skje på arrangementets hjemmeside. Det er gratis å melde seg på.

Konkurransekriterier

Det kreves faglige ferdigheter i håndskjæring, klargjøring av produkter for salg og eksponering av sjømatprodukter, av kandidater som vil delta i konkurransen. Fullstendig oversikt over konkurransekriteriene finner du i den hvite boksen til høyre.

Uttakskonkurranser

Uttakskonkurransen(e) vil skje i uke 17/18 i 2022. Vinnerne av uttakskonkurransene går videre til finalen. Sted for uttakskonkurransene vil bli avgjort når påmeldingsfristen er ute. Fra uttakskonkurransene vil 8 deltagere gå videre til finalen.

Konkurransedagen

Finalen avholdes under Matstreif i Oslo i september 2022. Kandidatene skal på konkurransedagen bli målt i kunnskap i 4 kategorier:

  • Varemottak med råvarekunnskap og kvalitetsvurdering
  • Håndskjæring og konkurranser på tid
  • Produksjon av produkter for salg
  • Legging av fiskedisk

I finalen skal de 3 beste premieres, og vinner­en kåres til årets Norgesmester. Premieutdelingen vil finne sted etter endt konkurranse på matfestivalen Matstreif foran et stort publikum!

Har du spørsmål? 

Ta kontakt med Arrangement-
og kommunikasjons­ansvarlig
i Sjømatbedriftene:

Mali Myren
+47 414 28 587
mali@sjomatbedriftene.no

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.