fbpx

Sjømatbedriftenes ærespris 2022 gikk til Åsta og Rolv Haugarvoll

31.03. 2022

Robert Eriksson Adm dir

Sjømatbedriftene har den 29. og 30. mars avholdt sjømatnæringens årskonferanse – Sjømatdagene. Under festmiddagen tirsdag ble det i tradisjonens tro foretatt høytidelig utdeling av Sjømatbedriftenes ærespris 2022 til stor overraskelse for prisvinnerene selv.

Tekst: SJØMATBEDRIFTENE | Pressemelding

Sjømatbedriftenes ærespris tildeles enkeltpersoner, og bedrifter som gjennom flere år har gjort, eller gjør, en ekstraordinær innsats for å fremme norsk sjømatnæring. Ett av kriteriene for prisen er at vedkommende virksomhet eller person må ha banet vei, og utført pioneregenskaper som har bidratt til å utvikle næringen på en positiv og innovativ måte.

Under festmiddagen tirsdag ble årets prisvinner presentert, og for første gang ble den tildelt ett ektepar.

– Det er en stor glede, og en stor ære og få lov til å tildele årets ærespris for Sjømatbedriftene til ekteparet Åsta og Rolv Haugarvoll, sa administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert Eriksson, etterfulgt av en lang og velfortjent applaus fra de over 320 gjestene i salen.

Det hele startet i 1977. Da kom Rolv og Åsta til Strandebarm, og året etter satt ekteparet ut fem tusen laks i sjøen i hjemmelagde merder. Eget slakteri ble startet i 1980, og nytt slakteri ble bygd i 1987. Dette ble starten på et eventyr.

Det har vært en klar og tydelig visjon i selskapet om å forsyne verdensmarkedet med kvalitetsfisk gjennom en produksjon som gagner både kunder, ansatte og lokalmiljø. I dag er den totale produksjonen ca. 13 000 tonn med sløyd laks hvert år.

– Rolv var en av gründerne som var med og startet oppdrettseventyret på Vestlandet. Samtidig vet vi at, uten en sterk kvinne med seg, hadde alt vært langt vanskeligere. Det er fort gjort at vi glemmer den enorme innsatsen som kvinnene har bidratt med for at næringen har lyktes med å utvikle seg fra en attåtnæring til globalindustri. Åsta er dermed også et ansikt for alle de kvinnene som har ofret blod, svette og tårer. Ekteparet Haugarvoll er meget verdige vinnere av årets ærespris, avslutter Robert Eriksson.

Sjømatbedriftene gratulerer ekteparet Haugarvoll med årets ærespris.

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.