fbpx

NM i Sjømathandel: Åtte videre til finalen

17.06. 2022

Robert Eriksson Adm dir

PÅ BILDET: Malin Lindal Olaussen fra Meny Røa fikk flest poeng i uttakskonkurransen for NM i Sjømathandel 2022. Foto: Sjømatbedriftene.

Sjømatbedriftene arrangerte uttakskonkurranser for NM i Sjømathandel 15. og 16. Juni. Åtte gikk videre til finalen som avholdes under World Skills i Kristiansand 27. September.

Tekst: Sjømatbedriftene

Norgesmesterskapet i Sjømathandel er en fagkonkurranse for sjømathandlere som til daglig arbeider i sjømatdisken. Konkurransen får vist frem sjømathandlerfaget og det store engasjementet som sjømathandlerne har for faget sitt! Mesterskapet har blitt arrangert av Sjømatbedriftene siden 2002.

Sammen med gode samarbeidspartnere som KOM (Opplæringskontoret for salgs- og matbransjen), Meny, Coop Mega, Norsk Villfisk og Domstein, ble det denne uken arrangert uttakskonkuranser på Etterstad Videregående skole i Oslo. Hele 30 stk var opprinnelg påmeldt, hvor 17 av disse stilte til uttak.

Deltakerne konkurrerte i:

  • Varemottak med råvarekunnskap og kvalitetsvurdering
  • Håndskjæring og konkurranser på tid
  • Produksjon av produkter for salg

Dommerne for konkurransen var Linn Therese Andreassen (Lerøy), Joachim Glomvik (KOM) og hoveddommer var Reidar Fredriksen (Reinhartsen). Mulig totalscore var 690p.

Disse gikk videre til finalen

  • Malin Lindal Olaussen (Meny Røa)
    648,5p
  • Christian Holth Clasen (Meny Gystadmarka)
    643p
  • Jonas Bjørgaas Rogne (Meny Gystadmarka)
    594,5
  • Tom Andrè Raa Bostad (Gutta fra Havet/Strandsonen AS)
    594p
  • Hedda Leversen Larsen (Fisketorget Stavanger AS)
    593p
  • Cassandra Perkins (Coop Mega Metro)
    561p
  • Linda Helene Johansen (Meny Skedsmokorset)
    554,5p
  • Mimon Kandrouch (Meny Drøbak)
    552,5

NB: Flere bilder fra konkurransen kommer i egen artikkel!

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.