Informasjon om krav til BAT-AEL
Foto: Andreas Lindlahr (Hentet fra: Norwegian Seafood Council).
Har din virksomhet blitt kontaktet av Statsforvalteren vedrørende krav til BAT-AEL? Da bør du lese informasjonen under.
BAT står for «Best Available Techniques», og AEL står for «Associated Emission Levels».
BAT-AEL går ut på at industrien er forpliktet til å benytte beste tilgjengelige teknikker til å forebygge og begrense forurensing, i tillegg til at utslippene må ligge innenfor et visst utslippsnivå.
Kravene framgår av industriutslippsdirektivet (direktiv 2010/75/EU). Direktivet er implementert i norsk rett gjennom forurensningsforskriften kapittel 9 og 36 og avfallsforskriften kapittel 10.
Det er etablert såkalte BAT-konklusjoner for næringsmiddelindustrien – «Food, Drink and Milk Industries». Bat-AEL-kravene gjelder for virksomheter som har en produksjonskapasitet for ferdige produkter over 75 tonn pr. dag. Både fiskemottak, lakseslakterier og foredlingsvirksomheter er omfattet.
Miljødirektoratet har et overordnet ansvar for å sikre at norske bedrifter som behandler avfall over en viss kapasitet driver i henhold til BAT-AEL.
Det er Statsforvalteren i hvert fylke som skal følge opp den enkelte virksomhet og vurdere hvorvidt utslippstillatelsen oppfyller BAT-AEL-kravene.
Dersom din virksomhet er blitt kontaktet av Statsforvalteren, må dere følge opp de pålegg som er gitt. Dersom din virksomhet ikke er blitt kontaktet, oppfordrer vi dere til å ta kontakt med Statsforvalteren for å få klarhet i hvorvidt BAT-AEL-kravene er oppfylt.
Miljødirektoratets hjemmeside er en sikker kilde til informasjon om dette tema.
Har du spørsmål? Ta kontakt med oss i Sjømatbedriftene
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.