fbpx

Finale: NM i Sjømathandel 2022

28.09. 2022

Robert Eriksson Adm dir

ALLE FINALISTENE: Foran f.v. Linda Helene Johansen (Meny Skedsmokorset), Malin Lindal Olaussen (Meny Sørlandsparken/Røa), Christian Holth Clasen (Meny Gystadmarka), Casandra Perkins (Coop Mega), Mimoun Kandrouch (Meny Drøbak), Hedda Leversen Larsen (Fisketorget Stavanger). Bak f.v. Jonas Bjørgaas Rogne (Meny Gystadmarka) og Tom Andrè Raa Bostad (Gutta Fra Havet). Foto: Sjømatbedriftene. 

Sjømatbedriftene arrangerte finale i Kristiansand den 27. September. Finalen ble avholdt i forbindelse med Yrkes NM som pågikk i Sørlandshallen.

SE ALLE BILDENE HER

Norgesmesterskapet i Sjømathandel er en fagkonkurranse for sjømathandlere som til daglig arbeider i sjømatdisken. Mesterskapet har blitt arrangert av Sjømatbedriftene siden 2002. Her konkurrerer deltakerne i følgende fire kategorier:

  • Varemottak med råvarekunnskap og kvalitetsvurdering
  • Håndskjæring og konkurranser på tid
  • Produksjon av produkter for salg
  • Legging av fiskedisk

 

Tema barn

Tema for årets finale var «barn», og deltakerne skulle derfor lage produkter klare for salg med det i fokus. Her var det svært kreative produkter, og mange utmerket seg med ferdigheter enkelte knapt tror finnes i sjømatdisken. Deltakerne serverte fagjuryen noen helt unike retter, inspirert fra både Asia og Nord Norge, og det var ingenting å utsette på innsatsen. Flere av deltakerne hadde trent til sent på kveld i mange måneder, og det vistes på det skyhøye nivået. Fagjuryen besto av hoveddommer Reidar Fredriksen (Reinhartsen), Linn Therese Andreassen (Sjømathuset AS), Magne Paulsen (Havsrå AS), Joachim Glomvik (KOM) og Ole Pedersen (Fiskecentralen).

 

Vinnere

  1. plass gikk til Christian Holth Clasen – Meny Gystadmarka
  2. plass gikk til Malin Lindal Olaussen – Meny Sørlandsparken/Røa
  3. plass gikk til Hedda Leversen Larsen – Fisketorget Stavanger

Fantastisk innsats

Foto: Sjømatbedriftenes Administrerende direktør, Robert Eriksson, var også til stede i Kristiansand.

Deltakerne ble premiert med gavesjekker, medaljer og blomster overrakt av Sjømatbedriftenes Administrerende direktør, Robert H. Eriksson.

– En fantastisk dag på alle mulige måter. Jeg er stolt av å representere ei næring som har så vanvittig mye fagkunnskap som det dere viser her i dag, sa han under festmiddagen. – Jeg kunne tenkt meg og reist rundt i Norge med hver og en av dere, for å vise frem faget dere representerer. Dere er alle vinnere, avsluttet han.

Sjømatbedriftene vil også benytte anledningen til å takke våre fantastiske samarbeidspartnere: Meny, Coop Mega, Domstein, Norsk Villfisk og KOM – Opplæringskontoret for salgs og matbransjen.

Fakta om Yrkes NM:

Yrkes-NM arrangeres hvert 2. år. Her møtes Norges beste lærlinger og unge fagarbeidere i skarp konkurranse for å kåre Norges beste fagarbeidere. Yrkes-NM 2022 arrangeres 27.–29. september i Sørlandshallen i Kristiansand. Det arrangeres samtidig en stor utdanningsmesse. I 2022 konkurrerer 150 utøvere i 18 ulike yrkesfag. Deltakerne er tatt ut av ulike bransjeorganisasjoner.

Andre aktuelle saker

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.