Mikals Laks Norgesmester i kaldrøkt laks
Denne uken har Sjømatbedriftene avholdt NM i røkt og gravet laks og ørret i Trondheim. Norges beste produkter innen kategorien har blitt kåret, og Mikaels Laks fra Hjelmeland i Rogaland vant gull og ble norgesmester, med både gull og sølv i klassen kaldrøkt laks.
Fagjuryen kommenterte at dette var et bra produkt med bra tekstur og smak. De kommenterte også at de fant saltsmaken balansert. 44% av folkejuryen skalerte dette produktet som 8 eller 9 på en skala fra en til ni der ni er best. Skikkelig god røykt laks med kjempefin tørrhet i kombinasjon med riktig mengde røyk og salt, mild, passe salt og passe røkt, er noen av de beskrivelsene som ble gitt.
– Vi er utrolig stolte og glad for å ha gått helt til topps, og kan skilte med at vi har Norges beste kaldrøkt laks. Vi har alltid lagt vår ære i å produsere røkt og gravet laks av ypperste kvalitet til matbevisste kunder, sier Astrid Fossaa Viga, som er daglig leder i familiebedriften.
Den meriterte familiebedriften fra Hjelmeland har tidligere innkassert 5 gull, 5 sølv og 1 bronse fra tidligere NM-konkurranser. I år kan de fylle premieskapet med ytterligere 1 gull, 1. sølv og 3 bronse.
Mikals Laks mottok premien av fylkesordfører Tore O. Sandvik, under Trøndersk matfestival, i dag fredag 2. juli.
Årets vinnerprodukter sammen med deres øvrige produkter kan man få kjøpt i de fleste dagligvarebutikkene rundt om i Rogaland.
Det er 19. gang at norgesmesterskapet i røkt og gravet laks og ørret blir arrangert av organisasjonen Sjømatbedriftene. Et fagpanel bestående av kokker og forskere fra Sintef og NTNU har valgt ut fem finalistene i hver klasse. Deretter har et forbrukerpanel kåret vinnerne. Testingen har foregått på det nye sensoriske laboratoriet på NTNU.
Aldri tidligere har det vært så mange påmeldte til NM-konkurransen. I år deltok 23 produsenter fra hele landet med totalt 84 produkter. NM-general og organisasjonssjef i Sjømatbedriftene, Kjetil Hestad, sier at dommerne hadde en krevende oppgave å plukke ut vinnerne.
– Kvaliteten på produktene har aldri vært bedre. Kombinasjonen av ærgjerrige produsenter og fantastiske råvarer gir resultater, sier Kjetil Hestad.
Resultater NM i røkt og gravet laks og ørret 2019
Kaldrøkt laks
Gull: Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland
Sølv: Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland
Bronse: Espevær Røkeri, Bømlo – Hordaland
Kaldrøkt ørret
Gull: Dolmøy House of Seafood AS, Hitra – Trøndelag
Sølv: Fiskeeksperten Reinhartsen AS, Kristiansand – Agder
Bronse: Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland
Varmrøkt laks
Gull: Granviks Røkeri AS, Frøya – Trøndelag
Sølv: Dolmøy House of Seafood AS, Hitra – Trøndelag
Bronse: Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland
Gravet laks
Gull: Isfjord Norway AS, Trondheim – Trøndelag
Sølv: Fiskeeksperten Reinhartsen AS, Kristiansand – Agder
Bronse: Norsk Sjømat AS, Stranda – Møre & Romsdal
Åpen klasse
Gull: Isfjord Norway AS, Trondheim – Trøndelag
Sølv: Leiren Laks AS, Vaksdal kommune – Hordaland
Bronse: Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland
For ytterligere informasjon, ta kontakt med Mikals Laks på mobil 95 97 66 78 eller arrangøren Sjømatbedriftene ved organisasjonssjef Kjetil Hestad på mobil 924 44 460 eller e-post kjetil.hestad@sjomatbedriftene.no.
Sjømatbedriftene er en nasjonal, politisk uavhengig næringsorganisasjon som representerer alle ledd i sjømatnæringen fra produksjon til salg. Formålet er å utvikle sjønæringene på en samfunnsmessig ansvarlig og miljømessig bærekraftig måte. På samme tid skal Sjømatbedriftene ivareta medlemmenes interesser – både næringspolitisk, økonomisk, faglig og sosialt.
Andre aktuelle saker
Påmelding til Sjømatdagene 2025 er nå åpen!
Bli med på Sjømatdagene 2025 på Scandic Hell i Stjørdal! Vi har gleden av å invitere alle med interesse for sjømatnæringen til årets store begivenhet – Sjømatdagene 2025, som finner sted på Scandic Hell i Stjørdal. Programmet byr på engasjerende foredrag og rikelig...
Sjømatbedriftene: -Ber Sivertsen Ness innføre forsøksordning på sesongtilpasset MTB
Foto: Nærings- og fiskeridepartementet Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert H. Eriksson, ber politikerne om å komme på banen og innføre en prøveordning med «sesongtilpasset MTB». Han mener manglende fleksibilitet får negative konsekvenser i form av...
Sjømatbedriftene styrker laget med Adrian Jørgensen
Sjømatbedriftene styrker laget ytterligere og har ansatt Adrian Jørgensen i den nyopprettede stillingens som organisasjonsrådgiver For de aller fleste er Adrian Jørgensen kjent som artist. Han har deltatt i TV-sendte musikkonkurranser som X Factor, The Voice – Norges...
Overleverte forslag om nullutslippsteknologi til Statsråden
Foto: Johan Martin Krûger, Sjømatbedriftene Sjømatbedriftene overleverte onsdag et helhetlig forslag til forskrift og høringsuttalelse om nullutslippsteknologiordning til fiskeri og havminister Marianne Sivertsen Næss. Forslaget gir statsråden mulighet til raskt å...
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.