Fra robåt til robot – En bærekraftig sjømatnæring?
Håp i Havet er Norges største studentkonferanse innen sjømat. Dette er en konferanse som arrangeres årlig med et formål om å inspirere deltakerne til å engasjere seg i kysten, havet og nordområdene.
Håp i Havet har vært, og skal være, en unik møteplass for alle studenter, uavhengig av studieretning og studiested. Havet og sjømatnæringen er full av muligheter, målsetningen med konferansen er å belyse disse. Hver deltaker og bidragsyter skal kunne si at de har lært noe nytt, funnet en ny kontakt eller fått en inspirasjon til å tenke mer bærekraftig i framtiden.
Tema
Årets tema er “Fra robåt til robot – En bærekraftig sjømatnæring?”. De siste 50 årene har sjømatnæringen gått fra å fokusere på høsting og inntjening, til et fokus på å bevare våre bærekraftige ressurser. Norge er blitt et foregangsland på forvaltning av marine ressurser. Norge er også verdens største produsent av Atlantisk laks. Teknologien har effektivisert sjømatnæringen betraktelig. De teknologiske fremskrittene lar ikke vente på seg, og det testes hele tiden ut nytt utstyr som skal få bukt med utfordringene sjømatnæringen står ovenfor. Håp i Havet ønsker å belyse hvordan dagens teknologiske utvikling kan påvirke bærekraften i sjømatnæringen.
Programmet
Årets foredragsholdere er en sammensetting av ulike interessante retningsvalg innen norsk sjømat, hvor flere av de er pågangsdrivere for bærekraftig utnyttelse av våre ressurser.
Liv Monica Stubholt, Advokatfirmaet Selmer.
Helge Hammersland, Scantrol Deep Vision.
Harald Tom Nesvik, Fiskeriminister.
Fredrik Myhre, WWF.
Arne Hjeltnes, Finnmark Fisk
Øyvind Hilmarsen, SINTEF
Andre aktuelle saker
Vil du delta i intervju?
Fiskeridirektoratet ønsker å intervjue et utvalg personer som jobber i fiskerinæringen våren 2024 Målet er å øke kunnskapen om hvilke utfordringer fiskerinæringen står ovenfor når det gjelder å følge regelverket i praksis. Ved å delta bidrar du til...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne. KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....
Akvakulturnæringa på Vestlandet – frå «Raudt til Grønt»
Det blir åpent møte om rapporten fra "Rødt til Grønt" som er utarbeidet av HI, VI, UIS på oppdrag fra Vestland fylkeskommune. Tid: Torsdag 18. april kl. 15:00 - 17:30 (kaffi og noko å bita i frå kl. 15:00, møtestart kl. 15:30) Stad: Radisson Blu Royal Hotel...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.